вторник, 28 април 2009 г.

Манията "Качи и спечели"


Напоследък ми прави впечатление, че доста от хората, които споделят файлове го правят чрез сайтове от типа на HotFile, UploadBox и т.н. Тези сайтове плащат за определен брой свалени файлове. При всеки от тях е различно и има зависимост от коя точка на планетата земя ще бъдат свалени файловете. Важното е, че печелиш някой да сваля твоите файлове. До тук нищо лошо. Сега обаче идва моментът, в който се налага да чакаш с часове, за да свалиш това, което искаш. Ъплоуд сайтовете искат да платите, за да премахнете времевото ограничение, което от своя страна нараства с всеки свален файл. Именно това ме дразни много! Като човек, който се занимава с програмиране, макар и не чак толкова сериозно, ще кажа, че има начини да се избегне това чакане, но не всеки би могъл да го направи(може би ще напиша статия как да се оттървем от този тип чакане).
Найстина е приятно да печелиш пари без да имаш образование и да носиш тухли на някой строеж, но след известно време твоя метод се превръща в голямо дразнение за хората, които до преди време са ти били благодарни, че споделяш ценни неща с тях.
И понеже не мога да помогна на всички(дори и да напиша статия как да избегнем чакането), понеже не всеки(почти никой) чете блогчето, ще призова потребителите, които искат да споделят нещо с останалите, то нека го правят в сайтове, които нямат подобни ограничения за сваляне, като data.bg например.

Благодаря от името на доста интернет потребители - предварително ;)
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар