понеделник, 27 април 2009 г.

Премахната навигационна лента и нова предиконка(favicon)

Както виждате навигационната лента липсва, а favicon-ката(в ляво на adress bar-a) е различна. Изготвена е от колегата ми за друг мой сайт, който се намираше на същия този домейн, но уви... не потръгна както ми се искаше и преустанових работата си по него.
Навигационната лента реших да я разкарам, понеже придава по-кофти вид на целия блог. Изглежда прекалено 'безплатно' и 'зависимо'.

Ето и как постигнах ефекта "Уау :D":

1. Премахнах ето с тези редчета код:

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Трябва да го поставите в HTML кода на шаблона си.
Ако нещо не Ви е ясно и се питате къде е този код и т.н., то може да погледнете тук: http://www.tsankov.info/2009/04/blogger_14.html. С един поглед ще разберете всичко. Благодарности на г-н Цанков за споделената информация, която бе полезна на мен, а и на много други "блогърци" предполагам.


Сега идва ред и на favicon-ката, която по подразбиране е тази:

Ще подскажа, че отново се изисква ровичкане в HTML-a на шаблона, но този път ще Ви препратя директно към мястото, където аз си набавих необходимата информация.
Ето го и него: http://www.napravisisait.com/2008/11/favicons-to-your-blog.html

Това е 1-2 минутна гимнастика, която ще придаде по-професионален вид на блога Ви. Не се изискват специфични познания или нещо, което ще трябва да изучавате 5 години в университет :)

Поздрави!
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

1 коментар: