сряда, 29 април 2009 г.

Хербалайф(Herbalife) - Как да НЕ правим пари


Това, което ще изпиша ми се случи преди около 30 минути. В центъра някаква жена раздаваше нещо като визитки. Даде и на мен. На визитката пишеше следното нещо: "Подходяща работа за всеки. Без фиксирано работно време. Не се изисква специално образование." и GSM номер. Въпреки ужасния вид на визитката реших да се обадя на посочения номер, за да видя дали ще ме заинтригува. Ето и краткия диалог, който проведох по мобилния.
-Добър ден. Обаждам се във връзка с визитката, която получих преди минутка(то и реклама не може да се нарече.)
-Ами значи след 30 минути ще има интервю. Може да дойдете и да разберете повече за това, с което се занимаваме ние.
-А може ли предварително да получа информация с какво точно се занимава Вашата програма? Настина ли не се изисква нищо от нас, евентуалните работници?
-Ние предлагаме 3 месечен курс, чрез който ще придобиете умения, където не можете да получите никъде другаде(доста уверено прозвуча). Но нека обсъдим това на интервюто. Удобно ли ще Ви бъде да присъствате след половин час?
-Ами да. Няма проблем. А къде по-точно трябва да дойда?
-В изчислителният център. Офис номер 5. Ще се видим там.
-Уверявам Ви. Довиждане.

Отивам аз след 30 минути на посоченото място. Почуквам на вратата и ме посреща жена към 40-те. Влизам, бях сам. Стаята беше меко казано, зле обзаведена. Бюро с лаптоп върху него и няколко папки. В останалата част от помещението имаше разхвърляни кашони. Първи огромен минус. Още тогава разбрах за несериозността от страна на бъдещия работодател.
Жената се представи. Аз също. Подкани ме да седна и започна да ми задава въпроси от рода на "Защо искаш да работиш?", "Какви пари искаш да вадиш?", "Работил ли си преди?". След като мина "разпита" започна да ми обяснява за какво иде реч. Бръкна в една от папките и изкара някаква членска карта. На нея видях името на жената и с огромни букви над него - HERBALIFE. Веднага асоциирах това с тема от форума за онлайн бизнес - Предприемач. Жената започна да ми обяснява на дълго и на широко как пътували навсякъде по света и как всичко това се поемало от шефовете им от HERBALIFE. Показа ми снимки на българи с Роналдиньо, Дейвид Бекъм, Бойко Борисов и още няколко известни личности. Снимката с Роналдиньо ми изглеждаше по-скоро като фотомонтаж, но няма значение.
Последва презентация на фирмата. На пръв поглед изглеждаше добре скалъпена. Шефовете, целта, доволните клиенти, резултати от това да работиш за тях и т.н. На края на презентация(разбирай последен слайд), се изобразяваше снимка от парти на HERBALIFE, където пишеше Vacaion... забелязахте ли, че липсва T? Е това вече беше върха на сладоледа. Представяне на огромна фирма и правописна грешка в презентацията, която е пускана на всички, явили се на интервюто(защо си мисля, че може да съм бил само аз?).
Не направих забележка. Попитах какви са лошите страни на работата, понеже не видях такива, а и не чух нищо за тях. Жената се усмихна и каза, че просто няма такива. Беше прекалено хубаво, за да е истина, а и не беше. Разбрах го в момента, когато започна да ми обяснява как аз трябва да промотирам продукти на HERBALIFE. Как в началото ще вземам 5% комисионна, а когато достигна нейното ниво - Супервайзор ще прибирам 50%. Как тя ще взема пари от това, че аз продавам, но няма да ми пречи по никакъв начин... Звучи познато нали? Всеки занимавал се с Affiliate marketing ще разпознае обещанията, които е чел неведнъж в интернет. Всичко беше като много оферти в интернет, но на живо. Има си дори и реферална система.
Жената ме посъветва да започна да продавам на приятели и т.н., но... кой щеше да купи нещо, което никой друг от неговите познати не е пробвал. Това си е манталитета на българина. За това тук трудно можеш да се реализираш с подобен тип бизнес.
След 1 час и 20 минути най-сетне излязох. Цялото това чакане преживя и приятелката ми, която ме чакаше отвън, а аз си мислех, че или се е прибрала, или е отишла да седне някъде. Това чакане просто не си струваше. Разбрах го в момента, когато видях споменатите в началото разхвърляни кашони.
Трябваше да се обадя на следващия ден, за да уведомя 'супервайзорката', дали ще започна курса, който струва скромните 50 лв., но забравих да спомена, че доста често се пътува из България на разни лекции, чиито пътни, нощувки и въобще всички разноски, трябва да поемеш САМ! Това обаче не било проблем за нея, защото тя изкарвала между 1500 и 3000 лева месечен доход. Звучи добре, но надали е истина. Всъщност може и да е. Въпроса е колко като мен са се вързали.
Това бяха едни от най-отегчителните и безполезно загубени 80 минути от живота ми. Надявам се, че ако някой се заеме да изчете всичко това, ще знае, че не трябва да се явява на интервюта за работа, към които Ви приканват с визитка, направена от най-евтината хартия и с почти труден за четене текст.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

134 коментара:

 1. Та къде е измамата не разбрах?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Човек е това, което мисли. Измамата или възможността е в главата на всеки.

   Изтриване
  2. Ами ще ти кажа къде е измамата!Взимат ти парите и не ти дават никакви продукти, остава ти за спомен една бележка - без подпис, без печат, само с твоето име и изплатената сума.
   Така е в Бургас.Те "хербалайфите" - Вида, сестра й Маргарита и Димитър, който е представян за "половинката" на Вида, но по-вероятно е един от триковете за печелене на доверие, защото от където и да го погледнеш, той й е само наполовина. Методиеви е фамилията на двете сестри ли, на Вида и Митьо ли, никой не знае. Истината е само такава: Тази фамилия от мошенници говорят мазно и любезно докато ти вземат парите, после не си вдигат телефоните. Сега по данни от самите тях, върлуват в Слънчев бряг и Несебър. Нали се сещате - големия улов на сезона! Всички са за 10-15 дена на море. Моята поръчка е от декември миналата година, още не е пристигнала и пари не се връщат! Хотелиерите само се трепят! Чистата далавера е представител на "Хербалайф" - като Вида, Маргарита и Димитър от Бургаския клон на пирамидата "Хербалайф".
   Понеже разбрахме, че сме подарили пари, то удоволствието ни е да споделяме с вас-евентуалните дарители!

   Изтриване
  3. ако имаш подписан договор с Хербалайф можеш да си пазаруваш директно от сайта им, явно хората на които си попаднал са измамници. Не съди по 1 човек за цялата компания

   Изтриване
  4. Много ми се иска да отговоря на всички, правейки много важно уточнение: Мненията са като задниците - всеки го има, но това не означава, че е стойностен и ценен!!! Трябва да отговоря и кой има право на мнение: само този, който си изкарва парите с това, за което говори или пише. Следователно, тук специално за Хербалайф НЕ МОГАТ ДА ИМАТ право на мнение хора, които никога не са ползвали (не казвам опитвали) лично продуктите или не са били действащи независими сътрудници на Хербалайф!!!
   Определено тези, които правят пари са всички, които по накакъв начин са свързани с Herbalife International, Inc. Но най-важното, е че клиентите на компанията „правят пари“ по най-добрия за тях начин – като запазват и подобряват здравето и психическото си състояние, а не ги харчат за лекарства и лечение!!!
   Оборота на компанията за 2011 година е 5,4 милиарда долара и от пето място като мрежова компания в света става трета! Да се готвят предните две :)
   Официално представителството на Хербалайф в България е отворено от 15.11.2010 г. като 74 страна, а на 19.11.2012 година Босна и Херцеговина стават 86 пазар по света - забележете какъв ръст за 2 години!
   Сега за пирамидите - на такъв принцип работят всички обществени структури - много нива на взаимодействие с някой, който стои на върха на определената йерархия. Но тук може би се има предвид финансовите пирамиди. Едно уточнение - в мрежовия маркетинг за да получиш пари трябва да има продадени стоки и услуги, а не просто взети пари, така че това е най-добрия бизнес в света!!! Едно от нещото обаче, което е много важно, че всеки от по-високите нива в твоята линия е заинтересован ти да си работещ и да печелиш, затова полага всички усилия да те обучава и подкрепя – кажете ми друго място в реалния живот, където това се случва – хората около теб да искат и да ти помагат (като отделят време и полагат усилия) ти да си успешен! Ако някой иска да научи нещо повече за този начин на работа, който прави хората щастливи и финансово свободни нека да ми пише на e-mail: baikoliu@hotmail.co.uk
   Обявите за работа (а то и не се дава такава) са забранени от 15.11.2012 г. - ако има такива те не са актуални.
   Сега за цените - цените са мнението на пазара за стойността на стоките или услугите, които се предлагат. Има автомобили по 2000 лв. има и по 2 млн. лв. - всеки си купува, това което иска и може да си позволи - всеки си прави избора на база информацията, която има, възможностите, предпочитанията и други. В цената е включена не рекламата по телевизията, а стойността на обслужването от независимия сътрудник – пряката помощ, която получавате като информация за продукта, демонстрацията, консултациите за правилното приложение, подкрепата, доставката много често лично до вас и т.н.Това са продукт, които вървят заедно със знанията и уменията на човека, който ви ги предлага и е нормално и логично да му се заплати за това, но му го плаща компанията в различни форми – като отстъпка и бонуси. Не цената е единствено определяща за продажбата на продуктите - зад нея стои най-високо и гарантирано качество, много наука и резултати от приложението им.
   В заключение: ако искате да си поръчате продукти използвайте http://gradinka.bg/Hyuliya/
   Продуктите на Хербалайф са най-доброто, което можете да дадете на своя организъм. Лично аз ползвам продуктите от 2 години и имам страхотни резултати - за 8 месеца намалено тегло от мазнини в тялото с 32 кг., вече нямам високи стойности на холестерол, триглицериди, кръвно и кръвна захар. Сега си изкарвам парите като независим сътрудник на компания Хербалайф. Всеки ден виждам с очите си и чувам с ушите си какво се случва с 30 човека (в това число лекари и фармацевти) при употребата на продуктите. Ако някой може да ми покаже нещо по-добро за подобряване на физическото състояние на организма съм готов да го чуя и опитам!!!
   Да завършим със заглавието на публикацията: Хербалайф(Herbalife) - Как да НЕ правим пари. – много лесно – като стоите и наблюдавате от страни и за разнообразие правите другите неща, които можете толкова добре! (wasntme)

   Изтриване
  5. Не разбрах сам ли отиде на интервю или с приятелката си?

   Изтриване
  6. Вида Методиева28 март 2013 г., 5:07 ч.

   Мила ми Петя, чудя се къде ли още ще се опиташ да петниш името ми. Разбрах за изявата ти тук от моя клиентка, която беше възмутена от безочието ти.
   Знаеш много добре, че от 1999г. ползвам продуктите на Хербалайф и съм помогнала на много хора да са здрави и да се чувстват добре. Нали не си мислиш, че някой може да повярва на писанията ти?
   Моля те, спри се!
   Не ме принуждавай да предприема други мерки, защото тогава ще се видим в съда!
   И не си мисли, че анонимността ще те спаси!

   Изтриване
  7. Уважаема госпожо, казвам се Елка Стоянова и заставам с името си, като Ви казвам, че толкова ми е писнало от селските изпълнения на дружинката Ви, че нямам нищо против да Ви видя в съда. От май месец съм платила продукт, който не сте ми доставили и не само че не сте ми го доставили, ами и не си вдигате телефона. Първо онзи охлюв, с който работите и който се представи като ваш съпруг, ми изпращаше съобщения от рода на "в командировка в чужбина съм, ще ви се обадя като се върна", после просто изхвърляхте позвъняванията ми, а сега дори не вдигате. Искам само да ви кажа, че освен мен, още трима души, които познавам, си чакат обратно парите - продуктите Ви не ги щем, мина ни мерака. Във всеки случай, след като не желаете да си вдигнете телефона, се чувствайте свободна да се свържете с мен на мейл ellyst@abv.bg.
   Още нещо. Бургас е малък град. Повярвайте ми, някой ден ще се засечем с Вас, "съпругът" Ви или някой друг от сговорната Ви дружина и тогава не просто ще Ви потърся сметка, но и ще се постарая да Ви разнеса славата из целия град, че и в околностите му. Ще използвам всичките си връзки в медиите, в обществените структури и на формално и неформално ниво, за да няма никакво съмнение с кого си имат работа.
   С неуважение, огромна досада и увереността, че всичко се връща: Елка Стоянова.

   Изтриване
 2. Как Ви се струва хората да си правят пари на Ваш гръб, а Вие да изнудвате приятелите си да купуват продуктите на HERBALIFE?

  ОтговорИзтриване
 3. Владимир Димитров12 май 2009 г., 9:59 ч.

  Г-н Кирев, позволете ми да дам отговор на вашите въпроси. Първо МЛМ(мулти левел маркетинг), според Роберт Кийосаки(американски милиардер, забогатял от недвижими имоти) е бъдещето на бизнеса в световен мащаб. Това е така, защото парите акумулирани от дистрибуторите се разпределят по много справедлива схема. Колкото си изработиш, толкова получаваш. И то без да се налага да произвеждате продукт. Относно качествата на продуктите-самият факт, че Хербалайф присъства официално в 70 страни е доказателство за качество, поради необходимостта от сертификат от съответното здравно министерство. Не мисля, че да продаваш качествен продукт одобрен от 70 държави е по-лошо, отколкото да продаваш домашно произведена ракия, сирене със 50% сухо мляко в него или колбаси със съмнително съдържание на месо.
  Що се отнася до офиса, в който сте попаднал-подписвайки лицензен договор с компанията Бие придобивате статут на Независим консултант. Тоест за да наемете офис(ако изберете такъв модел на работа) ще трябва да си го плащате сам. Не знам какво работите, но не мисля, че ако вие се наложи да си наемет офис, бихте могли да си позволите повече от това, което описвате.
  Още нещо като завършек на отговора ми-в компанията има етичен кодекс(друг е въпроса кой какъв личен морал има) и никой не би си позволил да ви експлоатира, защото големите пари в този бизнес са в изграждането на организация(мрежа) под Вас, за което получавате парите си от компанията, а не от дистрибуторите си.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ...."Хербалайф присъства официално в 70 страни е доказателство за качество, поради необходимостта от сертификат от съответното здравно министерство...."
   Уважаеми г-н Димитров, работейки в системата на здравеопазването съм наясно как / в повечето случаи/ се издава сертификат за медикаменти, вкл. за хранителни добавки и други продукти от този род. Първо трябва да се регистрират в Агенцията по лекарствата и успоредно в РИОКОЗ, правят се съответните анализи съгл. нормативните уредби и чак след това се издават необходимите документи. Процедурата е много тромава, бавна и ако не си платиш, рискуваш да се забавиш една, две години. По отношение на МЛМ / мулти левъл маркетинг/ истината е следната : Обичайното в този тип мулти-левъл маркетинг е, че около теб има хора, които или ти си рекрутирал или те са те рекрутирали и вие вече сте в едни интимни зависимости помежду си, които сами по себе си водят до снижаване на защитните способности на личността да взима самостоятелни решения.Новите хора, кандидати за работа се поставят сред вече просветени хора, които идват на срещите, за да разказват за успехите, които са постигнали в живота си. Акцентите на семинара са личните истории на хора, които са били нещастни преди да открият продуктите на компанията. Разказват, че дължат щастието си, живота и дори новородените си деца на компанията. Те разказват лични истории за това как им е помогнал продуктът. Все едно, че в момента, в който са започнали да използват тези продукти целият им живот се е променил.Заклеймява се стандартното хранене, а лекторите проповядват, че поне две хранения дневно трябва да бъдат заменени с протеиновите шейкове на фирмата. Накрая, на кандидатите за работа се дава възможност да започнат собствен бизнес като независими дистрибутори на продуктите. За целта трябва да платят хикс лева. Срещу тези пари се подписва договор, който те прави независим дистрибутор, който получава продуктите с 25% отстъпка. Човекът, който е над теб в системата - супевайзора, преди това ги е получил с 33% отстъпка, а той от своя срана ги взима от още по-високия във веригата с 42% отстъпка. Най-високото стъпало на пирамидата е с право на 50% отстъпка. Една класическа пирамида, която формално не може да бъде третирана като финансова, защото парите се изкачват към върха й под формата на добавена стойност, печалба от продукт - хранителна добавка.Големите отстъпки, които се дават надолу по пирамидата не са чак толкова необясними, защото продуктите имат наистина внушителни цени - 50 лева за кутийка чудодеен чай, 80 лева за кутия прахообразен заместител на храната, от който се прави свещеният шейк.
   Продуктът се носи до дилъра на ръка от супервайзъра.
   Всички тези дистрибутори не са осигурени, нямат трудови договори, не издават касови бележки. Каквото и да им се случи след консумацията на чудодейните прахчета, клиентите не биха могли да потърсят юридическа отговорност от никой.
   В България освен Хербалайф, съществуват и други големи кампании за продажба на хранителни добавки или храни, които заместват едно от обичайните дневни хранения. Общото помежду им е в рекламата на здравословното хранене, изготвяне на хранителни индивидуални програми/режими. Бъка от личности, които нямат нищо общо със специализирано медицинско обучение, но предлагат продуктите с "компетенциите", които са получили в обучителния курс на съответната фирма. Увереността им идва от това, че все пак продуктите са получили необходимия сертификат.

   Изтриване
 4. Просто всичко в България е на много ниско ниво. Както казах не може да се допусне правописна грешка в подобна презентация. Не може да не се отбележат отрицателните страни на работата, защото ги има. Това е един вид заблуда на бъдещия работник. Докато МЛМ пробие стабилно в България, ние ще сме изпробвали доста начини, но нито един от тях няма да предоставя качеството, на което се надяваме.

  ОтговорИзтриване
 5. Владимир Димитров12 май 2009 г., 15:48 ч.

  Абсолютно сте прав, че трябва да се отбелязват слабостите, за да бъдат коригирани. Но, ако разсъждаваме по подобен начин, а именно: "докато пробие МЛМ има опити, но не и качество" никога няма да сме пионери в някаква област. А качеството на продукта се гарантира от 70 страни в света, друг е въпроса кой има качества на продавач и кой не, но пък всичко се учи.
  МЛМ е един страхотен начин да изградите собствен бизнес без да се налага да инвестирате хиляди левове.

  ОтговорИзтриване
 6. В това отношение съм абсолютно съгласен с Вас!

  ОтговорИзтриване
 7. искам само още нещо да добавя. Много хора се впускат в подобен вид дейност търсейки единствено и само пари. Г-н Кирев, не сте чули правилно процента отстъпка с който започвате - не е 5%. Колегите са се постарали в рамките на час да ви дадат подробна информация и това е нормално. Не ви е харесало - и това е нормално. Не е нормално обаче да олицитворявата една такава компания с един дистрибутор, който не Ви е допаднал. И не пишете глупости моля Ви - никой никого не изнудва, още повече близките си или клиентите си. Изнудване е страшна дума.
  Хербалайф може да Ви даде много повече от пари г-н Кирев, няма значение как и чрез кого попадате там, важно е как Вие ще използвате възможностите именно на този маркетинг.
  Успех в избора на работа Ви желая.

  ОтговорИзтриване
 8. Достатъчно е да направим едно съотношение между доволно и недоволни частни лица. Недоволните са много повече, но естествено Вие няма да хвърлите вината върху Herbalife, а върху това, че не могат да си вършат работата. Е, да, ама - не! Мои познати са правили страхотни пари от Avon и в последствие са опитвали да работят и с продукти на Herbalife, което се оказва невъзможно. Никой не е чувал за Herbalife, никой не е виждал реклама за Herbalife по телевизията. Защо ли?
  Благодаря за пожеланието, но аз вече съм избрал своя път :)

  ОтговорИзтриване
 9. "Получавайки информация, Вие можете да осъзнаете, че все пак е по-лесно да станете успешен, отколкото да обяснявате на всички защо това не се е случило." Джим Рон

  ОтговорИзтриване
 10. МЛМ е добър инструмент, зависи как се прилага и какво е нивото на хората в бизнеса...
  Навсякъде има успели и неуспели, разликата между едните и другите като цяло е дали са готови да платят цената. Неуспелите обикновено не са готови да я платят.

  ОтговорИзтриване
 11. Днес един мой приятел и бивш съученик ме закара на интервю за работа, каза ми, че хората ще ми обяснат. Говориха за един измислени проценти, сградата в която бяхме се разпадаше, имаше един стар компютър, разбит телефон и дъска.
  Всичко си е съмнително и гнусно, говорят ти 40 минути и в крайна сметка не ти казват нищо, а на края ти искат... (автора на блога да стисне зъби) ...120 лева.

  Фирмата не е фирма, давам ви пълна гаранция.

  ОтговорИзтриване
 12. Именно! И аз това "пея". Че HERBALIFE е мощна компания, но тези, които я "проповядват" в България са чиста проба измамници, целящи да Ви вземат парите. Това, което те предлагат, може да се върши и в интернет. Както и в статията съм споменал, нарича се Affiliate marketing.

  ОтговорИзтриване
 13. Робърт Кийосаки , в книгите си не говори въобще за Хербалайф,Вие плагиатствате и на практика не използвате принципите на МЛМ,самия факт че говорите за работа и супервайзори и др , Ви квалифицира в левите птоци на Кийосаки.Вие сте си чиста дистрибуторска фирма в левите потоци ,при Вас няма доходи ако спреш да работиш след известно време. Вдесните потоци са хора с бизнес който изгражда активи , които след време им носят пасивни доходи /това са доходи , за които не участваш при тяхното изработване , не влагаш активност. И с Вашата агресивна политика само заблуждавате хората, а за коректност въобще не може да се говори.Затова не успявате, защото същността на всеки успешен бизнес е "да обичате хората с които правите бизнес и да им давате повече стойност от клкото имат право да очакват от Вас"-Робин Шарма. Това Вие не го играждате и не го възпитавате във Вашите дистрибутори

  ОтговорИзтриване
 14. Herbalife си е много хубава фирма,аз работя там все още съм консултант,но скоро време смятам да стана супервайзер,продуктите са супер заслужава си да ги пробваш.
  На тези който се влияят от вашите приказки просто ще им пожелая успех,защото Herbalife е нещо невероятно и жалко че няма да можете да се докоснете до продуктите.Между другото моя супервайзер е супер човек и се радвам че започнах работа точно с него.Благодарна съм на това което ми дава компанията,а то е много хубави неша и моменти.

  ОтговорИзтриване
 15. Владимир Димитров10 август 2009 г., 9:20 ч.

  На Анонимното изказване по отношение на Кийосаки бих искал да отговоря следното. Маркетинговия план на фирмата е абсолютен модел на МЛМ и е глупаво да изказвате мнение относно нещо, което не познавате.
  По отношение на това, че не можете да имате пасивни доходи сте прав и същевременно грешите. Прав заради това, че за да получите дохода си от организацията трябва да изработите определен личен обем и в това няма нищо несправедливо, защото иначе лежиш на гърба на другите. Грешите, защото личният обем, който трябва да изработите е минимален, а ако сте успели да изградите работеща организация парите, който бихте получили са толкова, че определено си заслужава да си изработите личния минимум.
  Що се отнася до агресивната политика - в нашата страна предлагането на какъвто и да е продукт чрез дистрибуторска мрежа се тълкува като агресия, а всъщност с истинската агресия трябва да се бори самият дистрибутор, поради факта, че здравословното хранене е далеч от културата на българина. Казвате, че трябва да обичате хората и да им давате стойност. Е, нима грижата за здравето на човек и предлагането на качествен продукт, който би подобрил качеството на живота му не е израз на грижа и обич. Нима това,че супервайзъра влага голяма част от времето си да обучи всеки нов дистрибутор как да изкарва добри пари за себе си и как да създаде бизнес без да се налага да инвестира рисково хиляди левове, е липса на коректност и грижа.
  В Хербалайф нещата са направени така, че ако се грижите всеки дистрибутор във вашата организация да успее, то и вие вървите напред, в противен случай потъвате. Имало е случаи, в които някои са злоупоребявали с доверието на хората, но със сигурност такива хора не биха стигнали до никъде.
  Казвате, че не изграждаме по този начин дистрибуторите. Всеки влизайки в компанията приема етичният и кодекс. При регистрирани нарушения спрямо него се понасят и съответните санкции. Съгласете се обаче, че хората, които стават дистрибутори на компанията са хора с формирани морални ценности и това определя поведението им спрямо клиентите и дистрибуторите. В държава, в която всеки се стреми другия да е по-зле от него, а не всички да са по-добре, е трудно да моделираш модела на поведение заложен от Хербалайф. И голяма част от дистрибуторите ежедневно се опитват да променят мисленето на колеги и клиенти.

  ОтговорИзтриване
 16. Светлана Бакалова13 август 2009 г., 5:15 ч.

  Абсолютно е прав Владимир Димитров, че дистрибуторите на Хербалайф трябва да се борят с мисленето на хората в България. Има и още един мит, който непрекъснато се върти в публичното пространство, че щом ти искат пари - значи трябва да бягаш по-далечко, защото това е пирамида. Има пълно неразбиране у нас, че бизнес се прави без пари и на всичкото отгоре някой ти дава такива. Няма бизнес без инвестиции!!! Хайде направете си собствен магазин без пари - ще го направите на кукуво лято! Много му се вижда на /dev/null/ сумата от 120 лв. Ако той или тя реши да завърти търговия със захарни изделия или с ракия вероятно ще даде по-малко, а? Ха-ха-ха-ха! Искали му 120 лв., за да си купи лиценз... Ами американците не ходят да крадат лицензите. Хората са научени да си ги купуват, иначе жална им майка, ако някой реши да ги съди... И в Америка присъдите са ефективни, а не "да хвърлят прах" в очите на хората или да симулират дейност, както сме свикнали тук. Замислете се и малко за това, че името на България не се чува никъде с добро. Сочат ни непрекъснато като най-големите мошеници, крадци на коли, банкови измами, проституция и какво ли още не. Ще има още дълго време да се борят дистрибуторите на Хербалайф с мисленето на българите. Жалкото е, че България е на второ място в света по процент на хора с наднормено тегло и затлъстяване. Като се има предвид, че САЩ е много пъти по-голяма държава от България, може спокойно да кажем, че имаме първо място. А децата и внуците ни на 13-14 години вече страдат от хипертонии и какви ли не още болести. Все заради това мислене на българите.
  На г-н Кирев искам да кажа нещо: забелязал е, че супервайзърката му показала слайд, на който имало правописна грешка, което му направило ужасно впечатление и това преляло чашата... Сега аз ще цитирам г-н Кирев - "-В изчислителният център. Офис номер 5. Ще се видим там." Както се вижда г-н Кирев е прибавил едно "Т" към изчислителния център. Пълен член се пише, когато съответната част на изречението изпълнява ролята на подлог и отговаря на въпросите "кой", "коя", "кое", "кои", а не на въпроса "къде". Ужасно лошо впечатление ми направихте г-н Кирев. Съжалявам, но трябваше да ви го кажа!

  ОтговорИзтриване
 17. По повод всички изказвания-вкче 4-месец ползвувам продуктите на Хербалайф и да ви кажа право този период го наричам "революция" защото с правилните обяснения,постоянната заинтересованост на дистрибутора и съответно на супервайзора се научих как да се храня,какво да консумирам и най-вече какво да купувам за консумация.Влязох в редиците на дистрибуторите и съм на път да стана супервайзор.Вярно е ,че посетих 2-дневен семинар и разноските си ги платих,но не съжалявам,защото научих много нови неща,относно здравословното хранене,запознах се с много приятни хора и въпреки предмета за печалба,най-приятното е това,че всеки консумира продуктите на Хербалайф,виждат се резултатите и най-важното,че от всякъде прозира желанието да си помагаме взаимно.Искам да отбележа,че живея в Израел,но скептици и тук не липсват,но който няма информация,трудно би се заинтересувал,а е заложено сякаш в човека,че той всичко знае и не иска разяснения,защото чете книги,завършва висше образование,а да не говорим ,че в интернет всичко пише и с две думи нищо ново под слънцето
  Орли email:orly55@012.net il

  ОтговорИзтриване
 18. супервайзор от офис № 528 август 2009 г., 19:36 ч.

  Здравейте
  Съжалявам ,че толкова късно вашето изявление ми попадна в интернет пространството.Аз съм жената към 40-те,с която проведохте интервюто за възможността"Хербалайф".Жалко,че доста от нещата не са предадени достоверно,но иначе си спомням нашия разговор,защото Ви отделих доста време и внимание-явно съм била впечатлена от интереса на млад човек като Вас и съм искала да ви дам достатъчно информация,която да Ви помогне при вземането на решение.Очарована съм от годините,които сте ми дали - те са с около 10 по-малко от обичайната ми възраст.Това е достатъчен довод моите познати да търсят продуктите на компания Хербалайф.А колкото до останалите класификации-отдавам ги на вашата възраст.Аз работя 12 години с тази компания и се гордея че съм неин консултант.Ако трябва да избирам отново-пак бих избрала нея.Жалко за вашите познати,които не са успели да се реализират като консултанти в компания Хербалайф.При нас обаче работят много стойностни млади хора,които са намерили своето поприще и са доволни от израстването което са постигнали.Човек трябва да се стреми към успешните,а не към тези които започват много неща привлечени от желанието за бързо забогатяване и никъде не успяват.Причините са в тях самите,а не в околните които ги заобикалят...но това е тема на друг разговор.
  Радвам се,че сте намерили свое поле на изява.Желая Ви успех и следващия път когато решите да пресъздавате подобен разговор,моля бъдете точен в информацията,за да не карате ответната страна да се чувства разочарована че отделеното време е било загубено е и за нея.Бих се радвала да ми помогнете да отстраним видяната от Вас грешка,защото съм съгласна с Вас,че е неприятно...но ще се погрижим с нашия екип да го направим в най-скоро време.Благодаря на всички колеги които са се погрижили да Ви отговорят вместо мен и да внесат яснота в тъмното пространство на Вашите съмнения и незнание относно МЛМ.

  ОтговорИзтриване
 19. @супервайзор от офис № 5, здравейте.
  Предполагам знаете, че можех да не допусна коментара Ви, но реших да го направя и отново да докажа колко подло може да постъпи някой, с цел да защити нещо, което дори не е истина.
  Искам да отбележа, че информацията, която описвам в статията си, е съвсем достоверна! До последната буква! Това, че Ви е гузно, когато истината излиза на яве е съвсем отделен въпрос...

  ОтговорИзтриване
 20. Това е супер тъпо - демек Herbalife.
  Като бях ученик се излъгах та ходих, даже представяте ли си - бях се навил.
  После като студент - прочетох, че се търсели хора с руски и украински.. И отидох, баси като чух за кво иде реч...
  Да, МЛМ е супер, ето Avon, Oriflame правят пари.
  HErbalife е супер сдухня, с цени от сорта на 30 нагоре... баси приятелите дето тряя да имаш, че да можеш да продаваш...
  Освен това, аз лично се съмнявам в качествата на Herbalife.
  Иначе - аз като мъж, не продавам нищо такова.. продавам своите знания...

  ОтговорИзтриване
 21. Вчера бях на безплатно мерене и агитиране как "Хербалайф" ще ми стопи килограмите (от 5 до 10 месечно)и накрая за 3 кутии с прахообразен продукт ми поискаха 165 лева(за 1 месец). Днес трябваше да занеса парите и да взема 3-те продукта. Казах на дилърката че няма да ида, тя се вбеси че няма да си получи комисионата(по-нагоре пишеше 50%).Вика ми не искаш ли да отслабнеш, поне да опиташ(Гаранция-Франция).Офиса беше семпъл, влизаха разни колежки леко закръглени да искат едно или друго.Самата дилърка беше по анцунг, не гримирана без прическа, през цялото време отричаше всички видове диети и д-р Емилова най-вече,за фитнес и разходки и дума не стана. Прахообразната смес наричана коктейл замествала закуската и вечерята забъркано в едно кисело мляко. Като се поразрових из нета намерих че Марк Хюз- човека който е измислил Хербалайф е починал на 35 години. Ще видя докъде ще им стигне нахалството да ме атакуват да им ползвам продуктите.

  ОтговорИзтриване
 22. ах, ах, ах, пак мнения на хора дето не са и опитали даже. Да ви кажа честно това е компания с 30 годишна история, едва ли би оцеляла на пазара ако продуктите им не ставаха. ми влезте им в сайта като ви се виждат съмнителни дистрибуторите. Едно е сигурно като платите за хербалайф получавате точно хербалайф, щото аз платих за телевизор Панасоник, но едва ли получих Панасоник, още толкова оставих в сервиза :))))), пък като си купувам обувки плащам не 50, ами 100% отгоре, една тениска също ми над 100% отгоре. Значи в търговската мрежа има разходи, пък в МЛМ не трябва да има :)))) голяма логика докарахте... ах да не пропусна - и за парфюмче си броих Макс Мара - дрън дрън :))))) те от Макс Мара ако знаят.......

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. От моите скромни познания по математика, си правя сметката, че нещо трябва да е със 100% надценка, за да има 50% печалба. Съответно, за да могат тези хора да взимат 50% да речем от 100лв-50лв, значи то е било 50лв, със 100% надценка става 100лв. Така, че и колегите ви са сложили същата надценка, както в магазините, където си купувате тениски.

   Изтриване
 23. Владимир Димитров1 октомври 2009 г., 9:05 ч.

  Хербалайф
  от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Направо към: навигация, търсене
  Herbalife
  Основана 1980
  Седалище Лос Анджелис, САЩ
  Служители 1000
  Продукти специални храни
  Уебсайт www.herbalife.com
  Herbalife int. е компания от САЩ, която продава продукти за отслабване. Създадена е през 1980 от Марк Хюз.

  Програмата на Herbalife int. е разработена със съдействието на специалисти в областта на храненето, билките и производството. След като постига успех в САЩ, след няколко години Herbalife int. започва да разпространява продуктите си в Канада, Великобритания и Австралия. Постепенно продуктите се разпространяват в повече от 54 държави по света.

  Компанията е със седалище САЩ - Калифорния, и освен мрежата си от независими дистрибутори тя има повече от 1000 служители. Понастоящем Herbalife int. е в списъка на стоковата борса Насдак в САЩ и през 2002 г. е осъществила крайни продажби за около 2 милиарда долара. За миналата година оборот над 3.6 милиарда долара. В момента компания HERBALIFE има официални представителства в 70 страни. От тази година /2008/ дистрибуторите на HERBALIFE в България могат да стартират своя бизнес с официален международен договор, който им дава право да работят навсякъде по света.

  Я сега хубавци дето толкова много знаете ми кажете в коя компания официално регистрирана на която и да е стокова борса сте работили?
  Качеството на тези продукти е доказано от сертификати от ЗДРАВНИТЕ МИНИСТЕРСТВА НА НАД 70 СТРАНИ ПО СВЕТА!!! Освен това и от тестове проведени в НЕЗАВИСИМИ лаборатории COVANCE в САЩ и EUROFIT в Европа.
  Така че, вместо да плюете потърсете информация от достоверни източници, а не от форуми!!!

  ОтговорИзтриване
 24. здравейте, аз съм на 21 момче от малък град , работя за компанията помогнах на 3 от най-добрите ми приятели да свалят килограми и колкото и да не ви се вярва те успяха оооооооо Не ще си кажат някои от вас още 3-ма доволни ... Да това им струваше исвесна сума да но нещата се компенсираха как ли ами така за въпросният шек сутрин и вечер ами след като си жзеха шейка разходите им за закуска и вечеря си намаляха драстично тъй като те вече си бяха купили храна. Да те ми платиха продуктите ,да аз спечелих, да моят спонсор също спечели от разликата в процентите ами това е МЛМ . накрая те са доволни аз съм доволен ами как да го кажа всички са доволни какво лошо има . Аз също ползвам продуктите чувствам се по-добре аз като момче на 21 предпочитам да си дам парите за продукти на herbalife от колкото за продукти на фирми и компании като savoy , victory, и други подобни . Аз нямам излишни килограми или някакво заболяване за което съм благодарен на бог или там на който трябва , аааааааа Защо ползвам продуктите на компанията ли ами за да видя как биха ми подеиствали ами не ми навредиха напротив чувствах се страхотно ... ама не може всеки да си позволи да ползва тези продукти ами то не е задалжително всеки да ги ползва те и маратонките на извесни фирми са скъпи но всеки втори е с обувки или дрехи който не са му по джоба защо... сажалям ако написаното звучи като реклама но няма как да си кажа мнението и то е е достоверно без аргументи не си оставям нито телефонния номер нито интернет адреса за да не се тълкува като рекламен трик ... и последно да кажа ( напиша от личен опит) Българина не обича да му продават той обича да купува

  ОтговорИзтриване
 25. мисля от това което чета,как да сме сигурни,че даже и продуктите са на Herballife.Хората в България са изобретателни,когато става въпрос за пари

  ОтговорИзтриване
 26. хората които работят в хербалайф за разлика от повечето бизнесмени в България НЕ изповядват максимата ден година храни. Предпочитаме да имаме 1 доволен клиент от колкото 3ма недоволни. Защо ли? Защото този 1 доволен ще ми доведе още 2ма които и те ще бъдат доволни те сами по себеси ще ме запознаят с други и т.н. А ако искам бързи пари лажа 3ма и дотам съм . което не е добре.
  Общо взето консултантите на компанията предлагат резултати не само продукти.
  Как да сте сигурни поискайте да се свържете с клиент на консултанта които ви предлага програма или продукт за да сподели лично за резултата си. Или може да посетите някой от семинарите които хербалайф организира относно представяне на продуктите и резултатите от ползването им.

  ОтговорИзтриване
 27. От написаното само не разбрах как установихте че не могат да се правят пари?
  Били сте там за 1 час и даже не сте започнали работа!
  Аз се интересувам от работа и затова проверих за Хербалайфа. В googleto излизат доста неща и си имат и официална страница. Има около 1,9 милиона хора които работят като дистрибутори. Фирмата е на 30г. и имат доста добри отзиви в американската преса за начина на работа.
  Видях няколко страници и от България.
  В тази www.biznesa.hit.bg
  го имаше и Бекъм който действително е облечен с фанелка на която пише Хербалайф. А и в тази страница имасхе показани няколко чека на разни дистрибутори- значи пари се правят.
  Аз сериозно сам се замислил да пробвам.
  Обикновенно вярвам на неща които сам съм проверил, а някой умен многознайко дето го мързи да работи да ми разтяга локуми.
  То и според майка ти може най-безполезните 80 минути да са били когато те е раждала, ама сигурно се е надявала да не станеш такъв дървен професор какъвто си станал

  ОтговорИзтриване
 28. Колко всъщност струва коктейла-голямата кутия+ 2 малки с хапчета.Някой ми пуснал рекламна брошурка за 80 лева да се включа в курс по отслабване. Награда 500 лева. Като отворих интернет-сайта пак Хербалайф. А защо го продават за 160 лв. като струва 80 лв.?

  ОтговорИзтриване
 29. ауууууууу.............. колко са егоцентрични някой хора!!!...."Някой ми пуснал рекламна брошурка за 80 лева да се включа в курс по отслабване"
  Само да ти дам една идея: НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА СПЕЦИАЛНО ОТ ТЕБ! Брошурата са получили много хора /не само ти/ , не е задължително да се включат, ВАЖНОТО Е ДА ПОЛУЧАТ ИНФОРМАЦИЯ, ако ги интересува могат да се запишат. И между другото 80 лв. е цената на обучителния курс, в нея не влизат продукти. Който иска да използва продукти си ги купува допълнително, който не иска не си купува.
  А що се отнася до... "Колко всъщност струва коктейла-голямата кутия"... на коктейла Формула 1 - ТОЙ Е БЕЗЦЕНЕН!!!

  ОтговорИзтриване
 30. хахахах,......забавни сте.....всички....леле..вие нямате ли по серизни проблеми...аз в момента не и за това изгубих време да почета малко...явно сте щастливци с толкова свободно време...за нападки...

  ОтговорИзтриване
 31. Преди години ползвах продуктите им и останах много доволна. Чувствах се прекрасно, кръвната ми захар се стабилизира, нещо, което не ми се беше случвало от години. Прахообразната храна е много вкусна. В интерес на истината, не отслабнах, макар че това беше целта. Но пък и не успях да преодолея апетита си и да заменя изцяло две хранения. Вероятно това беше причината килограмите ми да не мръднат. Но прилива на енергия се усеща, дума няма по този въпрос. Днес станах и дистрибутор и никак даже не съжалявам. Нямам намерение да продавам, искам да ги купувам за себе си на по-ниски цени. Невероятен е скептицизмът на българина, но това не ми пречи да вярвам, че съм направила добър избор.

  ОтговорИзтриване
 32. Това момче преди да публикува безценните си коментари за Хербалайф, май трябваше да се информира. Работя като независим дистрибутор в Испания от доста време, доволни и недоволни от това което предлага компанията винаги ще има. Но недоволни най-вече са тези които не са опитали нито да отслабнат, нито да печелят пари.

  ОтговорИзтриване
 33. И защо 90% от лобистите са анонимни ?!Какво крият ...

  ОтговорИзтриване
 34. Може ли да попитам, с подписването на този международен договор с фирмата, след това може ли да се подпише и друг трудов договор, т.е да се работи и на две места.

  ОтговорИзтриване
 35. Аз съм супервайзар на Хербалайф от Свищов.Мога да кажа твърдо, че изкарвам много пари и си помагам странично финансово,защото съм студентка.Апелирам всеки,който иска допълнителни доходи да стане дистрибутор.Не е важно дали имат ефект продуктите, вожното е,че вога да си купувам маркови дрехи и да пътувам, където си искам, без да съм зависима от никого.Не слушайте злобарите и станете дистрибутори! Ще видите, аз съм само на 20 години , пачеля супер.Последвайте моят пример! А какво съдържат продуктите не е важно!Важни са парите, които изкарвам като ги предлагам на разни възрастни хора от града и те си ги пият.Успех на всички!Вили

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ирена Атанасова22 май 2013 г., 13:29 ч.

   Много добре мислите, браво на вас,определено "изобщо не е важно" какво съдържат продуктите, важното е да печелите пари и да носите маркови дрешки. Правите много добра реклама с това изказване на продуктите на Хербалайф. Много жалко че сте плад човек и мислите по този начин.

   Изтриване
 36. От независим консултант на Хербалайф13 декември 2009 г., 17:21 ч.

  Към Божидар Кирев/а и другите/:
  Хербалайф във факти:
  30г. на световен пазар, близо 2млн. консултанти на 5-те континента в над 73 страни, на Ню Йоркската фондова борса, звезда на алеята на славата в Холивуд, 251 именити медицински специалисти от цял свят създават продуктите като между тях е и човек с нобелова награда по медицина, десетки милиони доволни клиенти, 3,9 млрд долара оборот за 2009г., с качество на продуктите-без аналог в света, просто по-добри от тях няма.
  И това е информация, която може да се провери за минути/да не говорим за Интернет/.

  А сега си запишете колко други компании в сферата на Хербалайф имат подобни факти. Нито една-даже и по един показател не могат да се мерят.

  И накрая-хората, които са недоволни от Хербалайф-или нямат точната информация, или имат прекалено свободно време, през което творят свободни съчинения.

  Търсете информация от правилното място.Но цялата информация.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. От коментара Ви се вижда, че имате информация...от която се интересуват хората.
   Аз имам 2 въпроса:
   1. Къде е официалното представителство за България на Хербалайф? - ако може адрес и телефон да ми оставите...
   2. При покупка на продукт, клиента получава само касова бележка...или може да бъде издадена и фактура за покупко-продажбата?

   Изтриване
  2. "звезда на алеята на славата в Холивуд" - не мога да я открия. Търсих я в: http://www.walkoffame.com/starfinder
   В интернет я видях на снимка в сайта на 1 президентски тим. И в сайта http://www.herbalife.com
   не я откривам. Ще може ли малко помощ в откриване на адреса на звездата.

   Изтриване
 37. Хубавото в статията Ви е че като млад човек имате мнение и позиция. Аз съм около 50 -те и не живея в България. От собствен опит знам че една от целите на първото интервю за работа е да пресее неподходящите кандидати. В този аспект, зле обзаведенят офис е свърщил страхотна работа. Много хора учат 5 години и дори след това не знаят дали ще станат добри лекари или учители. Други хора посещават обучителни курсове и семинари, за да си помогнат да вземат рещение за бъдеща реализация . Вие с 1 час сте взели Ващето рещение. Това щеще да е гениално ако не критикувахте професия и начин на работа, които не сте практикували, не сте разбрали и не сте попрочели малко повече книги, за да сте подготвен по темата. Аз познавам хора, които ползват тези продукти и този маркетинг и не съм се чувствал "агитиран".

  ОтговорИзтриване
 38. Здравей, Киро,
  По коренно различен повод Гугъл ме прати в твоя блог. Като видях картинката с Хербалайф, веднага ми стана ясно! И аз бях на такова "интервю" преди близо 2 години. И отново, докато пишехме по мейл, тя не даваше никаква информация за това какво, що и т.н. Само каза, че става въпрос за Уелнес и здравословен начин на живот. Чак като отидох се оказа, че жената може да говори. Офисът не беше зле, беше като рекламен плакат, навсякъде продукти на Хербалайф. И просто като ги видях, онези гадни шишета пълни с прахчета и хапченца, ми се прииска да си изляза. Тя много дълго ми говори, все нали някакви положителни неща за марката, ефектите, всичко било прекрасно, слънцето не залязва. Е, най-накрая каза, че трябва да си платя, за да й стана реферал, но нищо. Лошото стана, когато ме попита за мнение и аз й казах, че да продавам химии на хората и да им казвам и убеждавам, че са полезни за тях (въпреки, че бях наясно с многото случаи на подагра вследствие употребата на магическите прахчета), е подигравка с принципите ми и идеите ми за здравословен начин на живот. Тогава тя каза, че щом съм мислела лошо против тези химии, трябвало да ги опитам, за да съм била видяла за себе си. Направо се ядоса като вдигнах вежди при това предложение и започна да ми говори, че преди била нищо и аз трябвало да пробвам, че принципите ми (за живот без лекарста, химия и с повечеко полезна храна и много движение) били тъпи и то тва било вече го нямало. Питах я защо не ми е обяснила за какво става въпрос по мейл - "Ами защото не може да се обсъжда по пощата, а само наживо."
  Или просто защото, ако знаеш за какво става въпрос, няма да отидеш на интервю-то!

  Хора, не ме интересува дали сте доволни от дяволската работа дето я вършите! Тези продукти за ВРЕДНИ! Но всъщност, щом си имате съвест да ги продавате така или иначе, продължавайте... всичко е ток и жица!

  Най ми е жал за момичето, което беше там в стаята преди интервюто. Пред мен остави няколко петдесетолевки за 2 кутии прахченце за "лечение" на наднормено тегло. Някой е успял да я убеди, че тия гадости ще я направят по-здрава!

  ОтговорИзтриване
 39. Извинете, обърках "Кирев" с "Киро"... :)

  Искам и да добавя, че много от мненията тук са си реклама. Аз пък мога да ви посоча 3 жени пили тия химии, които след като са ги спряли, са се разболяли от подагра. :)
  Живи и здрави!(и заблудени)

  ОтговорИзтриване
 40. Извинена сте!
  Радвам се, че все повече хора си отварят очите относно "вълшебните" прахчета на Хербалайф.
  Убеден съм, че повечето от хората, които застават зад идеята на Хербалайф, никога не са пробвали това, което продават. На тях не им пука дали вредят на хората или не, а да изкарат някой лев.
  Това е типична черта на българския манталитет(за огромно съжаление).

  ОтговорИзтриване
 41. Моля да направите така, че повече хора да разберат за тези измамници. Мен ме излагаха и патувах 180км. за да имат наглостта да ми кажат, че продуктите са за удоволствие -СПА и др. такива,не ми казаха, че интевюто е за дистрибутори на нереално скъпи добавки или продукти за отслабване.Като им видях значките по саката и дрехите се сетих, че това са едни обикновени тарикати, които имат добра комуникативна способност и качеството да заблуждават хората, веднага се махнах , а тарикатката която ме накара да пропатувам толкова път в най-студеното време се казва Весела Якимова, пазете се от нейни обяви за работа!!! Ако можете да ми кажете как да напускам това писмо и в други места, за да се появи под техните лъжливи реклами и обяви сте сам Ви много задалжен.
  За да не говора напразно вижте моята дейност на сайта: http://spamebel.hit.bg ,и кажете какво общо мога да имам с тези тарикати.

  ОтговорИзтриване
 42. Сега видях коментара на Вили от 05.12.2009г.
  Забележете колко са нагли дистрибуторите на Хербалаиф- признават че не са ефективни тези продукти, но ги продават за да спечелят пари, наричат хората с будна съвест злобари, а не мислят че един ден съдбата дава на всеки, според заработеното от самия него...

  ОтговорИзтриване
 43. Виждам много мнения които са негативни ,но се основават на незнаие и недостатъчна информация.
  Колкото до недоволните- винаги че има и такива. Дори и Мерцедес и Тойота си имат недоволни клиенти, но все пак са си лидери.
  колкото до липсата на информация ,от която се оплакват някои: просто сте мързеливи и не сте си направили труда да проверите.
  Например Дейвид Бекъм носи именно логото на Хербалайф на фанелката си:
  http://vbox7.com/play:78594a74&al=1&vid=
  http://vbox7.com/play:1151c3bf&al=1&vid=2185975
  има и други снимки и клипчета в нета.
  Ето и клипче за Хербалаиф кйто е официален спонсор на Валенсия: http://www.footballshirtculture.com/200909172671/sponsorship/valencia-herbalife-sponsor-deal.html
  Даже си имат страница за спонсорство на спортисти: http://www.herbalifesports.com/
  Освен това много звезди открито говорят ,че ползват продуктите на Хербалайф(дори и такива в България).Има и много други клипчета -само пишете в гугъл и то си излиза.
  За да има обективност трябва да има обективна информация.
  Останалото е само чесане на езиците!
  и ще си остана анонимен щото не искам да отделям и 5 секунди повече за някои хора ,които пишат коментари само и само да оправдаят неуспеха си!
  Е ,щом сте си добре така!

  ОтговорИзтриване
 44. Ами като изчетох заглавния коментар явно сайта е с цел човека да си изкаже недоволството от това че е чакал 80 мин.
  Ами според мен е трябвало да си излезнеш още щом ти е станало отегчително.
  Защо не си го направил- ти си знаеш!
  Не виждам логика да обвиняваш хората които са искали да ти дадат нужната информация за да може да прецениш дали тази работа е за теб или не е за теб!
  Без това което си чул ,едва ли би могъл да прецениш-нали?
  Жалваш се заради това че си нямал смелостта да си тръгнеш ,в момента в който си решил ,че работата не те устройва.
  Не ми е ясно защо нападаш хората които са искали да си свършат работата- явно това им е работата и явно така са им казали да я вършат.
  Не разбирам също защо мнного от хората които са се изказали нападат странични хора или самата фирма.
  То си е нормално всеки да си има разнородни интереси и да си го влече удобна за него си професия. Не всички на света са бармани или пилоти!
  Щом има толкова много хора които работят като дистрибутори- не виждам проблема!
  Явно на тях им харесва тази работа и това което правят е полезно за някой.
  Е ,в случая явно не е полезно за теб, но ти не си целия свят,човече!
  Ето ,че отново стигам до неразбиране ,защо си си дал този труд да си губиш времето да правиш този сайт в нета. Едва ли помагаш с това на някой. Просто всеки има възможност сам да прецени дали нещо му е полезно или не.
  Ти искаш да си наложиш мнението на другите- та едва ли не да им помогнеш. Но май не е така.
  Някой по същия принцип може да отиде на интервю за работа и да се окаже ,че фирмата търси хигиенист(чистач). И този човек с голямото си самочувствие да вземе да наговори куп глупости на много хора. Нека хипотетично да предположим ,че този човек ще "помогне" на всички хора които прочетат неговите изкази, и съответно никой не отиде на интервюто. Е,фирмата няма да може да наеме никой и работното място ще си остане празно. Освен това в тази фирма ще е доста мръсно и всеки които отива за да бъде обслужен там ,ще негудува че нямат чистачка.
  Може да си спомните колко са важни чистачките например- София тънеше в боклуци заради нередовнно чистене.
  Мисля ,че ме разбра ,приятелю, какво искам да кажа на теб и всички които четат и пишат тук!
  Не винаги това помага на някого, а в много случаи(може и този да е от тях) в последствие се оказва ,че дори сам си си навредил на себе си!
  Пожелавам на всички да намерят работата която желаят!
  Не си губете времето да плюете каквото и да било- не се знае накъде ще задуха вятъра!
  Живота е кратък- изживейте го с наслада!

  ОтговорИзтриване
 45. Първо, здравейте!
  Радвам се, че има 2 или може би 3 гледни точки по въпроса.
  Написал съм статията за да предпазя хората от загуба на ценно време. Не знам как се справя Хербалайф в световен мащаб, но в България е една пълна 0! Който може да ми докаже противното - ето ме! Тук, пред Вас!
  Всеки от "дистрибуторите" се чуди как да изтараши някое левче отгоре, като прецака някой заблуден.
  Вижда се, че има доста противоречиви коментари по темата, но работата е там, че 90% от тези, които застават зад Хербалайф са именно тези, които утре може би ще Ви извикат на импровизирано интервю, за да Ви напълнят главата с глупости!

  ОтговорИзтриване
 46. Здравейте ,много интересно форумче се е заформило.
  Спрямо по-горния коментар.
  Много ми е интересно като предпазиш хората да не губят ценно време- за какво ли ще го използват- да гледат поредния сериал ли?
  По-скоро няма да отидат и няма да могат да разберат ,че има изобщо такава фирма и такива продукти.
  Пак не разбрах- Кое му е ценно на незнанието?
  Нека всеки да има колкото се може повече информация ,от повече места за да може да прецени.
  Ти си попаднал в определена ситуация с определен човек.
  Доколкото схванах за тая фирма работят милиони хора по света. Смяташ ли , че хората могат да попаднат на дистрибутори които ще им предложат по-добра обстановка?
  Или всички ще попаднат на офис номер 5?
  Сега за още една тема: продуктите!
  Поразрових се из нета и се оказа ,че това са натурални добавки. В някои страници на дистрибутори видях и доста резултати- не само от България. Даже някъде пишеше че 40 милиона хора са им ползвали продуктите. Имаше и някъде за оборотите- няколко милярда на година.
  Извода който си направих гледайки информацията е ,че хора които имат някакви заболявания си купуват тези продукти и някои от тях се оправят.
  Има и снимки с имена и адреси,което ме навежда на мисъл ,че много от тях са вероятно истински.
  Ами щом продуктите са полезни за хората- значи нещата са наред. Аз постоянно наблюдавам по магазините и аптеките ,как хората се заблуждават и си дават парите за опасни за здравето храни. Даже попаднах на това филмче:
  http://www.youtube.com/watch?v=uwDGquYkwxI
  Именно когато си купуваш нещо което няма да ти е полезно- тогава си прахосваш парите.
  когато няма да ти е полезно- тогава си заблуден.
  А в случая с хербалайфа май не е такъв.
  Значи тия продукти са полезни за някои хора и те искат да си ги купят.
  И идва въпроса: откъде?
  Могат ли от някой магазин и аптека?-доколото прочетох -не.
  Но имали център в София. Ама аз като съм от перник да неби да ходя чак в София- скъп е транспорта. Явно трябва да си намеря дистрибутор. Ама как?
  Видях много обяви на дистрибутори- явно така работят. Е ,намирам си един дето е от Перник и всичко за мен е наред- идва ми по-евтино.
  Така ,че ако няма дистрибутори -няма да има и птодукти.
  От това губят само хората!
  Не забравяите че всяка търговска дейност работи с дистрибутори. Магазините също се зареждат от дистрибутори. Това е важна професия за да може една стока да стигне до вас!
  И един от най-важните моменти- някъде имаше изказвне на дистрибутор ,че фирмата не можела да ги уволни, щото нямали началници.
  Ами това е серозно създаване на работни места- в тая безработица ,това че някой обикновен човек може да изкара някой лев ,като помога на друг, си е много добре. Щото заради големите фирми в България ,никой обикновен човек не може да се надява да пробие. Щото нашите фирми искат да изцокат всичката печалба за себе си , а на работниците- минимални заплати. А в хербалайфа давали 50% -това си е много добре.
  Но важното е друго- нека оставим всеки човек да прецени сам за себе си.
  С изказванията на човека създал този саит , по скоро се хвърля прах в очите на хората. Защо?
  Ами твоята информация е натоварена емоционално!
  Ти си останал недоволен пораи лични за теб причини- не тие било интересно, било ти е скучно, може и до тоалетна да ти се е ходило- знам ли!
  Но смятам че много хора които са се изказали са дали по-обективна информация от самия теб.
  нека когато даваме информация -тя да се базира на факти, а не на усещания и чувства.
  Щото има много хора които не обичат да се пекат на слънце и могат да наговорят куп глупости за морето- било много солено,мръсно,мокро и т.нт.
  Ама аз си харесвам да ходя на море!
  Дано сте ме разбрали ,щото доста време отделих тук- дано не е загубено!
  А и все още не си споделил дали си си намерил работа и дали тя е хубава. Ако да- търсят ли в вашата фирма хора?

  ОтговорИзтриване
 47. Аз писах горния коментар ,но сега се сетих още нещо !
  Ако беше направил тази страница ,но да е за хора които си споделят за различни работни места, сигурно щеше да помогнеш на много хора.
  Субективните оплаквания не помогат на никой.
  Дайте да си споделяме за свободни работни места и така много повече хора ще са заети и ще изкарват препитанние.
  Моя съвет към всички които четат този сайт е:
  Не си губете времето с негативизъм, а помислете с какво може да сте си полезни на вас ,а ако може и на другите!
  Само помоща водеща до нещо хубаво и полезно е помощ на място.
  А ,с тоя сайт дето уж искаш да си полезен -малко е спорно.
  Но щом си го направил като си мислил за доброто на хората- Поздравявам те!
  Нека има много повече хора които не мислят само за себе си ,а и за другите!
  И нека насочим усилията си в позитивна посока и да оставим негативизма за богатите.

  ОтговорИзтриване
 48. Здравейте.
  Съгласен съм, че негативизмите не са най-доброто решение за много неща, но понякога помагат. Аз не целя да накърня достойнството на компанията в световен мащаб, а просто описвам какво съм преживял аз с нея. Вие, предполагам също забелязвате из коментарите, че не съм единствен.
  И да. В момента работя, но не за определена фирма. Работя за себе си и съм доволен от това. Работата обаче не се състой в продажба на продукти от подобен тип, а продажба на услуги. Моите услуги. Занимавам се с програмиране и не съжалявам, че вече го превръщам в моя работа.
  Също така в момента изкарвам курс за компютърни технологии, за който веднага ще драсна една статия! Благодаря за напомнянето.

  ОтговорИзтриване
 49. Днеска влязох в един офис където се пишеше"Здравословно хранене".Като влязох -оказа се че е Хербалайф. Търсих специално нещо заместващо ядене, понеже на работа понякога няма време и няма къде да се купи. Преди ползвай френския ФитВелл, но в България го няма. Там беше баш протеиново ядене от млечни и яйчени белтъчини. Служителка опита да ме замае с много думи обаче на конкретни въпроси нещо се издуха. Основа е соеви белтъчини. Същите като на Редукция на Стара Загора, Само че, кутия с 10пакетчета струва в аптека 14 лв. Кутия на хербалайф струва 70лв за 20 порции.Каква ми е гаранция , че соята не ГМО? Никаква.Замота ме и с прочистване, но като и казах какво правя за това, тя помръкна. За дюбаж не е чула.Смятам, че да продаваш такива неща трябва да си е медицинско лице. Като компетентност.

  ОтговорИзтриване
 50. Щом са храни значи не е необходимо да си лекар за да ги продаваш.
  Ако искаш лекар иди в болница или ДКЦ.
  Има доста филмчета в нета дето показват какво правят лекарите за пари.
  не ги е грижа дали наистина ще помогнат и дали има нещо по-добро дето не е вредно.
  А за хербалайфа и за горния коментар:
  Ако мислиш ,че Редукция на Стара загора е на нивото на Хербалайфа значи си в голяма заблуда. Все едно да кажеш че е по-добре да караш булгаррено(това е кола детоя произвеждаха в БГ) вместо Мерцедес, щото разбираш ли било по-ефтино. А и няма гаранция ,че като си купнеш Мерджан ламарините не са му от желязо внесено от Китай.
  А колкото за дюбажа- не се ли научихте да се изказвате с разбираеми думи за да ви разбират хората. Това си е голяма простотия да се правиш на много знаещ като си научил две чуждици дето само 10 човека ги знаете и използвате.
  Според мен всеки човек трабва да е свободен да си избере какво да си купи.
  Щото от много разбирачи нещата са на това дередже.
  Не им давайте пишман акал на хората- и вие не сте лекари или специалисти по диетология и хранене ,че да давате акъл.
  Оставете хората да си преценят- нито сте им на акъла, нито сте им на парите, а и едвали имате техните здравни проблеми.
  Лесно е да се джавка като си на 30 г. и още не са те погнали болежките. Ама не забравяйте ,че ядем едни и същи боклуци и сме в един кюп. Утре ще ми преревеш от нещо и ще те питам дали ще се довериш на фирма от Стара Загора или на някоя дето е лидер над 20 години в тая област, за да се погрижиш за здравето си.
  Щото си клюпаш Френски добавки на другите предлагаш старозагорски.
  абе ,човек, ние не пасем трева!

  ОтговорИзтриване
 51. Искам да Ви съобщя, че няма да одобрявам коментари, съдържащи рекламни линкове. През ден отхвърлям по 1 коментар към тази статия, който съдържа рекламен линк и описания колко доходоносна може да бъде тази работа.
  Не мисля, че е трудно да разберете, че тази статия е АНТИ-Хербалайф!
  Реших да направя това уточнение, понеже има хора, които пишат цели фермани, но за жалост нямам намерение да ги одобрявам, понеже пропагандират нещото, срещу което аз говоря.

  Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране!

  ОтговорИзтриване
 52. Аз съм същия дистрибутор на когото си отхвърлил мнението преди 1 ден. Линка който публикувах е за да се даде информация на хората- трябва да се знае, че има такава в интернет. И то грамотно представена.
  Мислих си, че си възнегудувал именно срещу това , че не си харесъл представянето на информацията!
  И сега когато може да се направи нещо по въпроса, и то именно твоя сайт да помогне на хората(както афишираш), ти си този който не позволява това да се случи.
  Както казах в предното си мнение:
  нещо ми намирисва ,че целта на това оплюване е да си вкараш в сайта ключовата дума Хербалайф, та да си увеличиш посещенията. Твоите действия го доказват.
  Щото явно целта не е точно помощ на останалите. Иначе защо да не ми публикуваш коментара с линка. А и изрично упоменах след него, че не желая Българчета живеещи в България, да ме търсят за работа. Целта на линка е информативна!
  Вероятно и този коментар няда влезне, но той е специално за теб- да те накара да се поразмислиш какви ги вършиш и доколко искаш да си от помощ на някой.
  Сега разбираш защо не искам да работя с хора с твоето мислене! Думите ти се разминават с действията ти, но по тънката лайсна- нали се сещаш.
  Нека да ти дам шанс да се поправиш!
  Всички грешим, но важното е дали ще имаме смелост да си го признаем, дали ще имаме куража да поправим грешката си.

  ОтговорИзтриване
 53. Не смятам, че е грешно да имаш гледна точка. Това е моята гледна точка и я споделям в моя блог!
  Това, че на Вас не Ви изнася не е мой проблем.
  Не чувствам, че съм сгрешил, че чак и кураж да имам да си признавам. Аз сам виждам колко хора се оплакват от продукти на Хербалайф. За мен това е достатъчен довод да продължа да мисля, че продуктите на Хербалайф не са качествени. Възможно е тези, които са имали проблеми да са алергични или нещо такова, но нали за това са Вашите консултанти и още куп титли, които само Вие си разбирате. Защо те не си направят сметка, че могат да навредят на дадения човек? Защо гледат как да прибират пари от цялата работа?
  Казвате, че съм написал статията, за да се показвам в Гуугъл по ключови думи Herbalife и Хербалайф. Ами честно казано - да, има нещо такова. Статията написах с цел, да предпазя хората от боклуците, които се продават от нашите сънародници! Ако пък исках да печеля от посетителите си, щях да напиша нещо положително за Хербалайф, с което ще ги подтикна към покупка от мен или нещо такова, за да спечеля пари.
  Искам също да Ви попитам защо няма един човек, който да твърди пряко, че е доволен от продуктите на Хербалайф? След този коментар най-вероятно ще се появи и такъв, който обаче предварително ще помоля да докаже всичко, което ще напише.
  Демокрация е! Имам право да пиша каквото и както искам и никой не може да ми държи сметка. Просто не смятам да позволявам на алчни хора да тровят наивниците.

  Молба: Преди да продадете следващата опаковка от "магическият продукт" се замислете какво всъщност правите!

  Поздрави и пожелания за успешен бизнес!

  ОтговорИзтриване
 54. Това е втората част-
  Ако се запознаете по-детайлно с програмите и самите продукти ще ви стане ясно защо се оплакват някои хора. мога отговорнно да заявя, че вероятността за спазване на програмата и неполучаване на резултат е близка към 0. Защото това са хранителни вещества които са полезни за здравето и човека ползващ продукта ги е приел. това със сигурност му е помогнало в здравно отношение. обикновенно някой се оплаква от това ,че не бил отслабнал достатъчно- всеки отслабва с различна скорост. никой не може да даде 100% гаранция колко ще се отслабне.
  А и обикновенно това са хора които не спазват програмите- те нямат нужната мотивация и воля да се справят с проблема си.
  Видяли са добри резултати и са се навили да пробват. Но се е оказало, че само като си купиш продуктите не е достатъчно- иска се постоянство по време на програмата.
  Не ги упреквам и тях- от тяхна гледна точка са си прави- нали трябва да се оправдаят с нещо че са болни и дебели. Все още не са прозрели ,че проблема е в тяхното мислене. Не само Хербалайф, ами и Господ да слезе няма да може да им помогне!
  Казвам го това за да се предпазиш от подобни действия които само може да ти навредят. Явно си кадърно момче и трябва да търсиш позитивизма за да се развиваш. Не разчитай на дивиденти от губещите. Това няма да те бутне напред. Хората които са стойностни ще те оценят по твоите позитивни качества, а не по-негативните на другите около теб.
  А и когато искаш да си наясно с нещата, обърни се към хората с правилната информация. Не си прави лошата услуга да се влияеш от пишман "разбирачите от всичко".
  В началото бях писал че коментара е само за теб-да не го публикуваш, но после размислих и го изтрих. Сега като се замисля - може да ми публикуваш коментара. Мисля ,че линковете дават информация за нещата и хората ще придобият представа.
  това ще ми е последния коментар- надявам се да е помогнал на някого!
  На теб пожелавам успех в начинанията- ти си кадърно момче!
  Бъдете живи и здрави! И умната!

  ОтговорИзтриване
 55. Zdraveite na vsichki uchastnici v diskusiata.
  Molia da mi otgovorite: Kak raboti v Bulgaria Herbalife, sled kato stranata ni ne e oficialno registrirana? Kak se osushtestviava vnosa na producta? Kude i kak registrirate kandidatite - Greece, Turkey, Romania? Kakva e cenata na IBP (International Business Pack)i na kakuv ezik sa napechatani Manual Books i Product catalogue? Blagodaria vi.

  ОтговорИзтриване
 56. Аз ползвам продукти на тази фирма от 01.10.2009 г. Какво по-добро доказателство от мои стари снимки, резултати по дати на измервани килограми и "телесни" мерки. Въобще нямам намерение да ги предлагам тези продукти на други хора,защото малко ме интересува дали ги искат или не. Важно е, че при мен се получиха удивителни резултати. Хората, които са около мен ги виждат с очите си. Аз се чувствам прекрасно и отново здрава. Станах дистрибутор с единствената цел да си ги купувам на по-ниски цени. Да, аз мога да Ви докажа моите резултати. Ел. ми адрес е: nev_ena@dir.bg

  ОтговорИзтриване
 57. Здравейте,
  Определено четях с интерес всички изказвания, защото аз самата преди 3 години като вас бях на интервю, после станах дистрибутор - супервайзор. Това се случи в момент, в който нямах друга работа , а и мацката, която ме покани е готина и интелигентна жена , така че тя беше причината да се реша да опитам с този бизнес. Много сърцато започнах да използвам инструментите на МЛМ (между другото Бил Гейтс го е ползвал в бедните си години) за да представям продуктите. Ползвах почти всички продукти - те наистина са хубави - повярвайте, но..........поглеждайте за техния срок на годност. Когато ползвах продуктите се чувствах добре, защитена от болести , определено в кондиция и добро настроение. Моята искрена емоция се предаваше и на всички потенциални мои клиенти и аз наистина мисля, че се справях добре , защото покривах и кредитна карта.
  НО мисля, че наистина в България има много ограничения, няколкото лагера в така наречената "организация" не се понасят помежду си, правят си номера и... в крайна сметка всичко това не ми допадна.
  Истината е , че трябва много да се работи за да попаднеш в по-горни нива, както го правеше мацката заради, която аз започнах.
  Аз си намерих работа и...ги напуснах. Но отвреме навреме си купувам продукти, харесват ми.
  Така че не е добре да се хули по принцип.
  Наистина продуктите са добри, както е истина, че не всички хора работещи с тях са качествени.
  Внимавайте, трябва да имате и дух за самостоятелен бизнес, не може да се прави от всеки, както не може да се мисли, че един и същи продукт може да влияе по един и същи начин на всеки човек.
  Всеки може да опита, както това става и в другите сфери.Ще си позволя да ви кажа следното нещо, прочетено в една книга:
  75% от хората по света работят като наемни работници
  15% са тези, които са направили свой дребен бизнес и работят "къртовски" сами без наемни работници
  8% са тези , които имат сериозен бизнес и служители
  2% са само тези, които управляват парите си и не работят
  Помислете къде сте вие?
  Като финал: Ползвах продуктите , отслабнах с близо 6 кг/месец, но.......след това се възвърнаха, така че вълшебства няма и всеки трябва да се храни здравословно, балансирано гарнирано и с движение за да постигне резултати.

  ОтговорИзтриване
 58. "Искам също да Ви попитам защо няма един човек, който да твърди пряко, че е доволен от продуктите на Хербалайф? " - ето ме , доволна съм от продуктите, кога ще е кастинга за най-доволен? За най-недоволен е ясно - ти си човекът за короната, нищо че не си ги пробвал :)) ама ми е смешно...:)) Кирев в началото имах коментар, сега влязох да видя до къде сте стигнали и да ти кажа честно достра добър рекламен блог за Хербалайф се е получил, но непродуктивен за теб. Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване
 59. Не, не трябва да Ви е смешно, понеже за мен Herbalife е нещо като наркотик. Имам в предвид, че без да съм пробвал наркотици знам, че те ще навредят на организма ми, но има и хора, които казват, че това не е вярно.
  Аз просто нямам нужда от отслабване или каквото и да било. Чувствам се добре и се надявам да бъде все така. Пожелавам го и на всички Вас, читателите и въобще на всички по света.
  Нека също обърна внимание и на това, че в статията аз пиша за интервюто, на което бях поканен.
  Качеството на продуктите е оспорено от потребителите, които са писали коментари под статията.

  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 60. Г-н Кирев ВИЕ СТЕ КРАЙНО ТЪП незнам защо пишете за HERBALIFE като нищо не сте опитвали от него. Нито като продукти,нито като работа,но имате нужда от нещо което ние нямаме,а то е МАЛКО МОЗЪК.Така,че престанете.Попаднали сте на некоректни хора,но това не Ви дава право да поставяте всички под общ знаменатъл. НАДЯВАМ СЕ,ЧЕ НЯКОГА ЖИВОТА ЩЕ ВИ ДОВЕДЕ ДО ТАМ,ЧЕ ДА ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОЛЗВАТЕ ПРОДУКТИТЕ НА HERBALIFE-И ТО ВИ ГО ЖЕЛАЯ ОТ СЪРЦЕ.ДАНО БЪДЕ СКОРО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
 61. Ами реших да публикувам коментара Ви, за да видят останалите що за стока сте.
  Първо, аз никога не съм твърдял, че съм крайно интелигентен.
  Второ, да, не съм опитвал, защото това ще е последното нещо, с което ще си тровя организма.
  Трето, един човек, който има поне МАЛКО МОЗЪК, няма да тръгне да кълне.

  И като завършек нека Ви цитирам нещичко, което се е доказало във времето:

  "Който копае гроб другиму, сам пада в него!"

  Жив и здрав!

  ОтговорИзтриване
 62. Абсолютно прав е г-н BoJidar Kirev.....всеки, който ви чете "рекламите" ще се убеди в това. Хубаво, печели се добре.....но на гърба на наивни хора....

  ОтговорИзтриване
 63. http://answers.google.com/answers/threadview/id/302284.html

  Малко повече информация, ако някой се интересува.

  ОтговорИзтриване
 64. Нали се сещате,че някои от коментарите като този с правописните грешки и клетвите, не са на дистрибутори! Коментарите са на хора целящи обрат в определена посока на дискусията тук. Елементарно е, но е угодно!
  Все пак се замислете:
  голяма безработица, а плюете срещу възможност за работа.
  Нека взаимопомоща е водеща.
  Темата по-скоро вреди отколкото помага.
  Тя си е рекламен трик на автора на сайта с цел привличане на посетители.
  Е, думичката Хербалайф, явно върши работа!
  На мен вече ми омръзна все някой да ме предпазва от това или онова, без да може да ми даде предложение и възможност.
  Най-лесно е да се намери косур, но значително по-трудно е да се предложи решение. Много от коментарите го доказват.

  ОтговорИзтриване
 65. При мен тръгна от спечелване на козметична процедура, чрез моя колежка. Оказа се, че това не е козметична процедура, а тестване на козметични продукти и попълване на анкетна карта. Оттам се оказа че печеля и безплатно измерване на тегло, мазнини..., след това презентация за записване курс по здравословно хранене и т.н. Без да звучи като критика, но Аз отказвам да пия или ям прахообразна храна, която има вкус на портокали, защото просто си ям портокали. Освен това се храня и с очите, а прахообразната маса ме стресира. Опитах я с върха на лъжичката, беше сладникаво, а аз не понасям подсладени млека с вкус на нещо си. Освен това, нещата които видях на презентацията, ги знам много отдавна от моята диетоложка. А и обичам фитнеса и пресните храни, приготвени преди консумация. Мен лично, категорично ме отказа кутията с прах, наречена храна.

  ОтговорИзтриване
 66. Здравейте! Искам да се обърна и към двете страни. Приемал съм продуктите на Хербалайф. По принцип не са лоши, но за да отслабнеш е необходимо да замениш две хранения на ден с мизерните 1-2 лъжички протеинов прах. Това си е диета и въпреки убежденията на дистрибуторите, че засищат това е за много кратко време,примерно 0,5 до 2 часа. Плюсовете от всичко това са, че организмът все пак получава някои есенциални нутриенти (витамини,минерали и т.н.)от формулите по време на диетата. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА НА КОНСУЛТАНТИТЕ И СУПЕРВАЙЗЕРИТЕ? Първо повечето от тези хора си нямат и най- малка представа от проблемите на храненето, въпреки тяхната самоувереност. Второ- много често лъжат. В подкрепа на това ще дам само три примера. Една супервайзерка ме уверяваше, че продуктите са напълно натурални, не съдържали никакви синтетични добавки от типа на оцветители, консерванти и т.н. Показвам й аз шишето на "Алое вера" и какво да видим на оригиналната опаковка в състава- консервант! Това естествено не е чак толкова страшно, защото има два основни начина за да запазиш сока- чрез варене(пастьоризация) или като му добавиш консервант. Вторият е за предпочитане, защото се запазват термолабилните биологичноактивни вещества. Значи в случая не е страшен консервантът, а лъжата. Излезе на "мода" котешкият нокът (Саменто). Питам аз въпросната супервайзерка имат ли продукт, който да съдържа посочената билка. Позамисли се и ми отговори, че чаят им за отслабване и тонус (Термоджетикс)я съдържал,което естествено не е истина. Копувам си преди 1-2 год. шишенце с мултивитамини на Хербалайф, разглеждам го и си чета- витамини и минерали от А до Я, вкл. и биоелементът ванадий. Отлепих преводната листовка от шишето и какво да видя на оригиналната опаковка- само 7-8 витамина без никакви минерали. Какво е това? Измама,лъжа? Какво? Сетих се и друго. Питам аз супервайзерката имат ли продукт съдържащ водорасли. Замисли се малко и отсече- "Хербалайфлайн". Логично,ама само дето не е истина. Това е един от многото примери, с които се уверих, че тези хора не си познават дори продуктите. Разглеждайки тяхно старо ръководство бях прочел, че прах от водорасли се съдържат във формула 3 или 4 вече не помня. Без да давам 9-те други примера за които се сещам искам да допълня: СТРАШНО НАХАЛНО ПРЕДЛАГАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ. Това отблъсква хората.
  ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Продуктите на Хербалайф са добри, но консултантите и супервайзерите са гола вода отвсякъде.

  ОтговорИзтриване
 67. Охххх, толкова са дразнещи тези хербалайф с всичките им преструвки и надут оптимизъм, граничещ с промиване на мозъци, с малоумния им смях за глупости и с поведението си на някакви сектанти! Работих с тях уж като дистрибутор и не можах да издържа повече от месец на поведението на тези хора! Начинът им на продаване е ужасен и явно толкова свикват с тази маска, която ги учат да слагат, че тя става истинското им лице!!! Продуктитеза лице са хубави, макар и да не са, както ги представят, "по-висша от висшата козметика", прахчетата също не са лоши, а чаят е приятен на вкус, но не си струват парите, времето, в което представителите дрънкат глупости и в никакъв случай не са магически или пък чаааак толкова полезни. Айде сега не пасем трева! Дори не знам как им се навих на глупавото интервю, коетопротече по същия начин като Вашето! Известно време ги търпях, но се отказах когато ми обявиха, че всяка сряда вечер трябва да прекарвам часове в мърлявия им офис, за да слушам едни и същи глупости, за които да си плащам дори. Хайде де!!!!!! Купувайте си ако искате продукти, ако ви харесват - ОК, но не ставайте представители - ужасно действа на психиката!

  ОтговорИзтриване
 68. Тази дискусия ми беше полезна, не я изчетох съвсем докрай, защото много от коментарите се препокриват. Дистрибуторите си правят върла реклама и демонстрират болезнена обидчивост, защото има опасност да им се прецака бизнеса, а другите са препатили от такъв род дистрибутори и се опитват да предпазят другите. Аз съм им благодарна, защото скоро бях на една здравна безплатна консултация, която завърши с презентация на продукти на Хербалайф. Не ми беше казано предварително, че целта на това безплатно измерване на мазнини, тегло и прочие има нещо общо с презентиране на продукти. Грешката е моя, защото аз трябваше да се досетя, че безплатни мероприятия няма.Това, което искам да добавя към дискусията е, че в този офис ми се направиха измервания от една женица с един "чудодеен" апарат.До колко данните от него са достоверни, това не знам. Показателите ми не бяха лоши и не дадох повод да ми се внушава колко съм зле и как само някакви прахове ще ме спасят- това е всъщност отработената тактика. Но факт е, че почувствах нещо нечисто в цялата тази организирана грижа за нашето здраве. Пътят е - от разните невзрачни рекламки ... до безплатно организирани прегледи. А и прегледи не от специалист, а от ... т. н. дистрибутори. На излизане от стаята, в която се извърши безплатният преглед, срещнах очите на група дистрибутори,в които имаше нещо нечисто, дебнещо и недоброжелателно. Бяха се скупчили пред вратата, явно чакаха да видят какъв е резултатът от агитацията спрямо мен. С една дума тези хора не ми харесаха. Още повече, че ми се искаха данни- като адрес, рожденна дата телефони, съжалявам, че си оставих телефона, не си дадох точния адрес, не го правете и вие. Незаконна е настойчивостта на дистрибуторката да ми записва данните в някакви листове и да си ги прилага в папки. Това би могло да се възприеме не като грижа за човека, а като умищлени действия за навреждане. Ето защо седнах на компятъра да проуча малко нещата. Спомням си преди десетина години- един ме навиваше да отслабна с Хербалайф, това момченце ми направи много лошо впечатление с агресивността си. Някой по- късно ми беше казал, че тези от Хербалайф са много организирани и дори могат да бъдат опасни,едва ли не нещо като секта.Ако това е така, боже, боже - що за бизнес е това.

  ОтговорИзтриване
 69. Някой цензурира коментарите . Защо след като моят си беше много коректен ?

  ОтговорИзтриване
 70. Искам да задам един въпрос към всички които са против печеленето на пари:"Ако дистрибуторите на Хербалайф печелят пари на гърба на хората като им дават информация за по-добър начин на живот,то следва да се замислим как ли аджиба тези политици си изкарват парите от нашия гръб и от нашето здраве като закриват болници и орязват здравни пътеки???????? ДЪРЖА ДА МИ ОТГОВОРИТЕ Г-Н КИРЕВ!!!!!!

  ОтговорИзтриване
 71. Някъде да съм споменал, че симпатизирам на политиците ни? Аз също ги ненавиждам, но не намирам смисъл да пиша статия относно това, защото в интернет е пълно с такива, а и мисля, че е глупаво да ръся цветущи думички в блога си(с други просто не мога да се обърна към "управниците" ни).
  А относно това дали информацията е полезна или цели само и единствено продажба на продукта, не желая да коментирам.
  Изказах гледната си точка. Хербалайф е голяма фирма, а както добре знаем всяка голяма фирма, марка и т.н. има своите почитатели и "врагове".

  Поздрави и със здраве!

  ОтговорИзтриване
 72. Здравейте,

  Хората които се занимават с това успешно имат много добри комуникативни способности. Виновни са не Те а глупаците които си ги копуват.

  Фирмата е менте - няма общо с оригинала.

  Как се допуска това в БГ - не знам.

  А инъче Хербалайв-ците са много нагли мошеници, спирали са ме на НДК да ми правят тест(за мазнини) и се оказа че положоението с 20-годишното ми интензивно спортуващо тяло е просто трагично :D:D:D

  И накрая Хербалайв-ци - всичко е до време, намерете си сериозна работа!!!

  Павлин

  ОтговорИзтриване
 73. Аз съм на 16 години и участвам в МЛМ -а , но не в тази фирма.Моята фирма се казва Тиенс и в нея е абсолютно същото както в Хербаллайф.Вече съм обеден във фактът ,че фирма Тиенс няма тези клопки и заблуди, надути мечти и тн. Вече и аз не знам на кой да вярвам , но едно е ясно ОТ ОПИТ ГЛАВА НЕ БОЛИ ... при нас няма шокиращи суми за старт или нещо подобно.
  Моля , който не разбира и се съмнява първо да провери и след това да коментира , защото така на хората , които биха искали да ни станат бизнес партниори ( написах го с И , защото нямам ер малък на клавятурата) им се убива желанието и така изпускат много по-лесния начин на живот.Съгласен съм , че съществуват МЛМ компаний , който злоупотребяват с търпението и желанието на хората . Но не е нъжно всички МЛМ компаний да влизат в кюпа на подобни компаний . Хората пробили в този бизнес заслужават едно голямо БРАВО.Защото има хора , като някои от вас , който убиват мечтите , а хората , който продължават напред трябва да не се засягат и да не им обръщат внимание.Когато покажеш постиженията си ,тогава им свисват ченетата . Сега за Хербаллайф съм съгласен,че не са чисти.И моля колегите от тази фирма просто да потърсят повече информация за самата корпорация.Има ли тя седалище в Б-я ? Има ли хербалллайф документ за правното си разпространяване на продуктите си в Б-я ? Или не .. Защо просто не изгледате следния репортаж на БТВ : http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/reportazhi/story/692168626-Prodajbata_na_chudodeyni_medikamenti__piramida_sekta_ili_biznes_vazmojnost.html
  не искам да опетня името на тази фирма!!! Не виня колегите от Хербаллайф ,те може и да не са знаели за тези неща .

  ОтговорИзтриване
 74. Какво стана ... Нещо се омълчахте...Този репортаж на БТВ е много добър и разкрива много .
  Гледайте го !

  ОтговорИзтриване
 75. "И около Вас ще започнат да Ви питат: Какво става с теб?" - Да, възможно е да започнат, но дали в положителния смисъл на въпроса или не - не знам.
  Репортажът като цяло подкрепя думите ми и сега наистина се чудя как ще се защитят "представителите" на Хербалайф?!

  ОтговорИзтриване
 76. Гинка Найденова4 септември 2010 г., 11:05 ч.

  Здравейте г-н Кирев! С внимание изчетох мненията на различните посетители в блога Ви. Не мога да разбера защо се сипе толкова злоба и омраза. Как може да твърдите за някакъв продукт, че е отрова след като не сте го опитали? Вярно е, че сме различни и това прави света интересен. Но става тягостно, когато един младеж на 16 години, "участващ в МЛМ", явно "голям" специалист, да се изказва неподготвен. Когато бях на 50 год. започнах да ползвам продуктите на Хербалайф - тогава тежах 100 кг. Сега съм на 56 год. и тежа 70 кг., свалила съм 150 см. в обиколки, чувствам се на 36 - млада и жизнена. Е, още не съм умряла от "отровните прахчета", ползват ги съпругът ми, децата и внуците ми. Как мислите, бих ли дала нещо, което е вредно и отровно на най-скъпите ми хора? Никой не ме е заставял насила или агресивно да ползвам тези продукти. Въпрос на решение, но съм благодарна на хората, които ме научиха да ползвам правилно продуктите. Благодарна съм и на себе си, че си дадох шанс и проявих воля да си спазвам програмата, която ми изготвиха. Това е моят опит. Всеки има право на мнение, уважавайте чуждото, щом искате да уважават и Вашето такова. Има хора, които просто не могат да понасят позитивни около себе си. И още - уважавам хората, които не се крият зад анонимността.

  ОтговорИзтриване
 77. Здравейте, Гинка Найденова.
  А как ще коментирате репортажа на bTV, относно Хербалайф?

  ОтговорИзтриване
 78. нека има и малко за репортажа:
  Фирма Хербалайф работи в България с фирма посредник- една фирма която е основен вносител на продуктите.
  По БТВ се опитаха да наклеветят фирмата с един много жълт репортаж.
  Имаше изказвания на репортера от рода на секта, пирамида, чудо на чудесата и тем подобнни. Голям смях!
  Питаха в ХЕИ и риокоз дали има регистрация на продукти Хербалаф и те казаха че няма. И то си е така!
  Защото продукт с името Хербалайф няма! Това е име на фирма, а не на продукт!
  То бива некомпетентност от страна на репортерите, ама те се изложиха много. А и никой не си направи да провери в горните две институции дали има документи на фирмата вносител и на продуктите по имена. Защото такива има. На самите етикети явно си пише и е данена номер на регистрацията и досие. Ама то иска да се чете.

  ОтговорИзтриване
 79. Аз съм "неподготвения" младеж , който се изказа малко по- горе. 1-во към г-жа Гинка Найденова : Госпожо уважавам всяко едно мнение в този блог !
  Никаде не съм споменал , че продуктите на Хербалайф са отрова или нещо подобно!!! И моля ви изгледайте отново репортажа ...явно некомпетентната и незапознатата сте вие.Става дума , че Хербалайф ползва лиценз за разпрастраняване на продуктите си от Русия (ако не ме лъже паметта) . Е ли това нормално за иначе добра фирма като Хербалайф ?!
  Да не говоря за " одобрението " от РИОКОЗ и от компетенти органи.

  за последния коментирал просто нямам думи...Вземете вие да попрочетете малко за случая и елате отново да коментирате !
  Казвате , че от БТВ се опитали да наклеветят фирмата...много ми е интересно,защо само клиенти и " работници , дистрибутори" защитават фирмата...когато всички, дори репортери и телевизия успяват да докажат една даденост , Вие продължавате ...
  Прав/а сте ... иска се да се чете!

  ОтговорИзтриване
 80. Iskam da popitam vjrno li e 4e tozi meset na 24 tazi firma ofitsjlno stapva na bg pazar.Do sega znaj 4e tj ne e ofitsialno v bg. Za6toto na opakovkite na produktite njma napisano na bg ezik, i ne be minal za ofitsjlno odobrenie prez darjaven vesnik,Znae li njkoi dali i koga 6te vleze ofitsjlno

  ОтговорИзтриване
 81. Da na 24 tozi mesec e oficialnoto otkrivane na herbalife bulgaria.Za poveche informaciq moje da se obadite na nomer 0886810722 ; 0887921589

  ОтговорИзтриване
 82. А нали твърдяхте досега, че всичко е легално? Какво е това официално откриване, предишното(което липсва) неофициално ли е било?
  Оставих коментара с номерата, за да знаят хората кого да търсят, ако евентуално искат да изкажат мнението си продуктите на Хербалайф, а и за хора, които със сигурност ще проверят "официалното" откриване.

  ОтговорИзтриване
 83. Da do sgea vsichko e bilo na cherno , zatova ima tolkova nedovolni klienti,na koito e nqmalo koi da im zashtiti interesea i vie qvno ste popadnali na nqkoi ot tezi nelegalni distributori. Ako vse oshte jelaete da izpolzvate produktite , molq pozvunete na posochenite nomea i shte budete informirani za chasa , mqastoto i nachina ,po koito moje da se vkluchite kato distributurskata mreja

  ОтговорИзтриване
 84. Искам да пробвам някой продукт от Хербалайф, но не ми е според джоба - страшно скъпо всичко там!

  ОтговорИзтриване
 85. Edin priqtel raboteshe nqkolko meseca v taq kompaniq i nqma da vi razpravqm za kakva prostotiq stava vupros.Subirat se v nqkakuv ofis i nqkakvi pikli,koito haber si nqmat ot hranene zapo4vat da ti izgotvqt nqkakvi izmisleni programi,kato ti nabutvat tehnite produkti.Izvinqvaite ama az ne bih se doveril na nqkakva koqto idva ot selo s edno selsko obrazovanie da mi pravi nqkakva hranitelna programa,profesionalistite v hraneneto go u4at tova v universitet.Drugoto neshto za koeto mi spomena e ,4e zaribqvat nqkakvi pensioneri s 200lv pensiq i gi iznudvat da im kopuvat produktite.Izvinqvaite ama na tova ako mu vikate busness...

  ОтговорИзтриване
 86. Dokato ne e imalo predstavitelstvo v BUlgariq , kakto e sega produktite sa bili dosta po-skupi.A i razberete , che tova e zamestitel na hranata , a ne prosto neshto koeto da piesh ei taka ...Vie dali shte dadete 200 lv na mesec za vredni hrani , maznini , vuglehidrati ....Tova e zdravoslovna hrana za organizma !!!

  ОтговорИзтриване
 87. НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ХЕРБАЛАЙФ...ЩЕ СЪЖАЛЯВА

  ОтговорИзтриване
 88. Продуктите са вредни. Урока са си научили добре и го представят впечатляващо - на пръв поглед, но не се хващайте.

  ОтговорИзтриване
 89. Никлена Тодорова11 февруари 2011 г., 0:31 ч.

  Здравейте на всички - доволни и недоволни от Хербалайф,
  за първи път чух за продуктите на Хербалайф през 1996г. Ползвах продуктите от чисто любопитство(нямах нужда от отслабване)- останах изключително доволна. Тогава имах две деца. Те също ползваха продуктите от детската серия.
  Известно време след това започнах и да работя към Хербалайф. Съпругът ми също се включи.
  1999-2001г работихме със съпруга ми като независими дистрибутори в Индия на ниво Световен тим.
  По независещи от нас обстоятелства се наложи да се приберем в България и да поемем семейния бизнес на свекър ми. Спряхме работата си в Хербалайф.
  Дали защото работата ни завъртя или защото никой от семейството "нямаше нужда" от Хербалайф - не се бяхме сетили за продуктите, но междувременно родих още едно дете и след бремеността започнах да "качвам кръвно".
  Преди около месец, когато бяха двете една след друга грипни епидемии и всички вкъщи бяхме болни се сетихме, че когато си пиехме по един шейк Хербалайф за закуска не бяхме боледували....съпругът ми набързо направи сметка колко пари съм дала за лекарства за последния месец и веднага се съгласи, че е по-добре да се инвестира в профилактика с Хербалайф.
  Тъй като бях загубила през годините контактите си с всички дистрибутори, които познавах потърсих в Гугъл. Останах очарована първо от факта, че Хербалайф вече има център и в България. За някои хора това може и нищо да не означава, но аз като бивш дистрибутор знам колко много труд е коствало това на колегите.
  Свързах се с дистрибутор, веднага сключих договор и започнахме отново цялото семейство да ползваме продуктите.
  Радвам се, че се възстановихме толкова бързо(защото къщата ни беше заприличала на лазарет :)) Лично за мен е много важен факта и че вече един месец не съм пила хапчета ка контрол на кръвното и въпреки това го поддържам в нормални граници.
  Като залключение ще кажа за тези, които са останали с впечатлението, че продуктите са само за отслабване....обърнете внимание, че 'прахчетата' са ХРАНА на много високо ниво, която повишава имунната защита и моля, не я сравнявайте нито с храната по магазините, нито с хранителните добавки по аптеките, нито с други фирми.
  По отношение на маркетинга - също не го сравнявайте с другите МЛМ компании, защото аз се убедих, че през тези 11 години, в които не съм работила към Хербалайф, маркетинга се е подобрил и то към добро за всички работещи...евала на борда на директорите...
  Тези от коментиращите, които по-нагоре изказаха мнение граничещо с некомпетентност....господа, няма нищо срамно да кажете след срещата, че не сте разбрали как действат продуктите или маркетинга. Защо си мислите, че в рамките на 30-50-70-80 мин ще разберете философия, която се гради вече 31 години....а и никой не би се наел да ви обясни това. Не пренебрегвайте факта, че дистрибуторите на Хербалайф посещават обучения по психология на успеха, но ако Вие не сте готов да чуете тази информация, която се опитват да Ви предадат - причината е във Вас.
  Те са я чули и са успели.
  Не искам да си мислите, че написах това за да агитирам някой...не....просто се възмутих от факта, че хора, които дори не са 'почукали на вратата на кухнята' изказват мнение.
  От работата ми в Хербалайф България и Индия разбрах, че нашата задача е само да информираме хората и след това да ги оставиме сами да вземат решение.
  Интелигентните просто стават и казват - Благодаря за информацията, но това не е за мен, след това не коментират с нападки а тактично обясняват на тези, които го питат, че ако той се интересува трябва сам да отиде и чуе.
  За съжаление има и такива като някои анонимни по-нагоре, които се опитват да внушат мнението си и на другите. На вас, господа, бих казала - радвам се, че сте единици и ви слушат само себеподобните ви.
  А тези от вас, които сте издържали да прочете мислите ми до тук :) и все още само сте чували от тук - от там за Хербалайф, непременно идете и чуйте с ушите си.
  С вас или без вас Хербалайф върви с огромни крачки напред.

  ОтговорИзтриване
 90. Здравейте Г-н Б.Кирев!
  Подкрепям Ви за много интересния форум който сте открили.Аз също съм отвратена от Хербалайф.Много нахални и арогатни.И аз пресъствах на такава сбирка,даже бяха наели залата на общината за да зарибяват хората.Като започнаха с презентацията си от 10ч. до 17ч неможаха да приключат. Толкова глупости на едно място не съм виждала през целия си живот.Облечени модерно с цел да покажат колко добре се печели като работиш за тях.Бързат да те накарат да си купиш от тези буклуци и те уверяват как като ги изпиеш едвали не ще станеш фиданка и всички приятели ще ти завиждат.До-тук за шараните добре,но след това става лошото.През декември 2008г.от тези шейкови и чайове получих страшни бъбречни кризи и близо 40 гр. температура.Това продължи 10 дни и даже спрях да ям,едва ходех до тоалетната.Нямах сили да вървя .Като разбрах ,че състоянието ми е трагично потърсих лекарска помощ.Веднага бях сложена на системи .Едва успяха да ми овладеят състоянието,имаше вероятност да искарам празниците в болница.Тези хора трябва публично да ги линчуват.Когото разказах на супервайзерката за проблема който получих ,тя се изненеда и се покри веднага.Нежелая нито да ги виждам нито да ги чувам,това едва не ми коства живота.Така е в България за съжаление.Всеки трупа пари на другите на гърба.Пожелавам не тези от Хербалайф да им се случи същото като на мен и да ги питам тогава какво ще говорят.Аз съм сигурна ,че много от тях не са опитвали тези боклуци.Съжалявам ,че допуснах да бъда излъгана.На Вас Ви пожелавам наистина да сте доволни от това което работите.Благодаря ,че има такива като вас!

  ОтговорИзтриване
 91. Искам да се извиня за грешките, които ще има в моят коментар - не съм българка.
  Не знам защо нападате хербалайф. Искам да кажа, че има толкова много продукти за отслабване на пазара, които дори изписват от лекаря - опитах доста от тях - няма резултат поне за мен. Не съм пробвала все още хербалайф, защото повече от 50 лева не давам. То и лекарства не знае човек как действат. Тази година, започвайки от септември - ние сме 6-ма - дадохме само за лекарства около 1000 лева - то антибиотици за деца по 45 лева, на малкият сменихме 4 антибиотика подред! Така, че недейте да нападате едно или друго - на едни помага, на други - не. Самовнушение или не... Защо сте толкова злобни едни към други? Изчистете къщите си, улиците, престанете да хвърляте боклуците от прозорците, уважавайте един друг! Исках да прочета мненията, а четох...

  ОтговорИзтриване
 92. Всички които плюете Хербалайф сте много зле с информацията.Първо не сме дистрибутори а консултанти.Второ ако не си опитал продукт нямаш право да говориш.Трето никой не умрял от Хербалайф.И четвърто и пето...А тази госпожа от репортажа каза ли нещо смислено.И същия беше много нескопосан.Мога да пиша още..но четете!!!Интернет е за това.Това чудо само в България го има;да се плюе непрекъснато.

  ОтговорИзтриване
 93. Преди десет години пих хербалайф и отслабнах с 5-6 кг. Нямах пари за втори месец. Опитвах с хранене, движение - не се получи.
  Преди 3 години реших, край, зашочвам с хербалайф... Пих го 3 месеца... отслабнах 2 /два/ килограма. Два килограма за три месеца... прекалено скъпо ми излезе. Нека уточня, че през тези месеци спазвах всичко стриктно и дори започнах да спортувам редовно, увеличих движението по всички възможни начини.
  Имах над 20 излишни, така, че не става дума за хякакъв каприз от 3-4 кг излишни килограма.
  Сега съм щастлива, че намерих своя път в разумното и балансирано хранене. Свигателната ми активност е нормална и резултатите не закъсняват.
  Не мисля повече да се доверявам на никакви дистрибуторски и консултантски съвети. Защо нещо, което струва 80 се продава за 160? за да имат 50%... може и такива да са принципите, но на мен не ми харесват.
  Предпочитам да си купя доматите и картофите от производителя и да си приготвя балансирано ядене за вечеря, а не някакъв шейк, който все се питам - аджеба, как в тази лъжичка са се събрали всичките тия чудеса дето ще ми помогнат...
  Много сте прав, г-н Кирев, доста често тези консултанти, дистрибутори, супервайзори, както и да се наричат, са твърде нагли с рекламата и "убеждаването". Не обичам да бъда притискана, предполагам, че и всеки нормален човек. Заплахите ме отблъскват, а не мотивират, за да се включа към подобна "секта".
  Поздрави за статията, поздрави за изразеното мнение! Всеки има право на мнение!
  Дани

  ОтговорИзтриване
 94. Bobi
  Така...интересно е как всеки в България разбира от всичко. И аз попаднах сред тези, които измерват и, на които предлагат програма за отслабване.Чак на третата - четвъртата среща разбрах, че се използват продуктите на Хербалайф. Като интелигентен човек на 40 години, родила три деца, знаех още в началото, че всичко се прави с цел да ми предложат нещо и ще трябва да си платя. Никой за нищо не ме е натискал, и никой за нищо не ме е принуждавал. Аз от самото начало знаех, че безплатен обяд няма. Държа да отбележа за всички, които се изказват компетентно, че човекът, който ме агитира бе лекар по професия и аз самата съм химик, учила съм микробиология и биохимия и не говоря като някои просто за да си чеша езика. Разбирам огорчението на някои от дадения консултант, но и хляб да отидете да си купите в магазина, едната продавачка ще ви се усмихне, а друга ще ви изгледа накриво все едно вие сте виновни за несгодите в живота й. Та ако не ви е ясно как действат "прахчетата", замълчете, а онази госпожа където е влезнала в болница, явно си е имала проблеми и преди това. Бъдещето е в това все по-малко да отделяме време за готвене и повече време за духовно усъвършентсване. Ще дойде време и всички ще се храним като космонавтите - живота се развива, а това че някои трудно приемат това - проблема си е техен!
  Дано станем по-толерантни и по-възприемчиви за новото, иначе...жална ни майка!

  ОтговорИзтриване
 95. P.S. Бих искал да споделя още нещо от личния ми опит с хранителните добавки. Не зная дали г-н Кирчев ще допусне двата ми коментара, но ще допълня: хранителните добавки не са лекарство, а по-скоро храна, концентрирана, балансирана храна и за да се почувства положителен ефект от тях, по принцип трябва да се приемат продължително време. Специално Хербалайф на няколко пъти ме е спасявал от грип. Няма да забравя грипа Фуджиян, когато само за няколко часа вдигнах 40 градуса температура, почна да ме боли всичко и почнах да се задушавам. Оправих се с конски дози Алое и Шизандра и в понеделник отново бях на работа, вместо в болница! Когато съм здрав пък пия шейк Формула1 на закуска, преди работа - 2 супени лъжици, и съм готов за работа! Няма нужда от закуска! В този продукт има всичко необходимо на организма - протеин в лесно усвоима от организма форма, витамини и минерали. Мога да добавя и чай Термоджетикс вместо кафе! Колкото и тежък да е работния ми ден винаги се справям успешно и не се чувствам изморен, когато ползвам Хербалайф. Ако не искам да пия чая съдържащ кофеин - Термоджетикс, пия шейк Лайтън ъп със синьозелени Кламатски водорасли на Аквасорс. Действа отлично ако Ви предстои ден с голямо умствено натоварване и нервно напрежение! На хората, които са имали проблеми при ползване на продуктите искам да кажа, че продуктите на Хербалайф действат може би най-бързо и силно, в сравнение с хранителните добавки на други фирми. Аз впрочем точно това им харесвам. Но хора, влачили дълго време сериозни здравословни проблеми трябва да внимават! Никога не пийте чай Термоджетикс ако имате високо кръвно!! Свалете кръвното с лекарства или Формула1 + Алое + Хербалайфлайн + Шизандра например. Вземайте по-малки дози и ако ви е зле спрете! Пийте само вода, желателно нискоминерализирана. За тези с бъбречни и жлъчни камъни важи същото. Продуктите на Хербалайф почват веднага да чистят организма Ви от шлаките и ако имате сериозни здравословни проблеми е по-добре да пиете продуктите в малки дози, с прекъсване и с поне 2-3 литра вода на ден. За да се изхвърлят по-лесно шлаките от организма. Иначе най-малкото ще Ви боли глава.
  Друг вариант е да ползвате продукти на фирма Сибирско здраве. Според моя личен опит те имат най-мек ефект. Продуктите на Аквасорс по физиологично действие са някъде по средата.
  Колкото до качеството на продуктите - бъдете спокойни! Във секи случай са доста по-добри от хранителните продукти, продавани в магазина. Цените на продуктите са средно около 50 лв и нагоре - един продукт за 1 месец. Такива са цените при хранителните добавки. Нека не си припомняме приказката с лисицата и гроздето - "продукта е скъп, следователно не е хубав, а фирмата която го продава (респ. консултанта) е мошеник"...
  Хранителни добавки или лекарства - изборът е Ваш! Аз като химик-биоорганик предпочитам хранителните добавки. Защото знам как се произвеждат медикаментите, продавани в аптеките и знам какви химикали слагат в храните и напитките, продавани в магазина. Като си направя сметка кое ще ми излезе най-евтино, и същевременно най-здравословно, отдавам предпочитание на хранителните добавки и на произвежданото от "чичо на село".

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Я не си рекламирайте продуктите, блогърът ви каза няколко пъти, че това не е рекламен сайт! По-добре кажете известната супервайзорка на Хербалайф Вида Методиева върна ли си кредита, дето го беше теглила преди десетина години! Че там пак се опита в неин стил да завлече хора- тоя път поръчителите й, те да й връщат парите! И й предайте много поздрави от известна обожателка - ако я срещна таз крава недна, дето лъже и маже та пушек се вдига, цял Бургас ще премета с нея!

   Изтриване
 96. Г-н Димитров, публикувам само втория Ви коментар, понеже в контекста на първия се съдържа Ваш URL адрес.
  Благодаря Ви за коментарите, оценявам всяко мнение, независимо ЗА или ПРОТИВ Хербалайф. Идеята ми не е само да плюя, а да се дискутира, но разбира се с факти, а не с теории и сладки приказки, каквито са повечето на разните дистрибутори.

  ОтговорИзтриване
 97. Не четох всички коментари. Мога да кажа само:
  Хербалайф не ми харесва като компания/продукти, нито ми харесва начина по който я представят (това е лично мнение), НО ако тя печели 1500 - 3000 лева на месец, значи женицата печели добре, евала, какъв е проблема? Ако ти печелиш по-малко от нея, значи тя се справя по-добре от теб и трябва да се учиш от нея, без значение дали визитките са зле.

  ОтговорИзтриване
 98. Здравейте!

  Случайно попаднах на тази статия и искам да споделя мнение относно опита си с Хербалайф и системата, чрез която се предлага.

  През лятото на 2009 г. търсех допълнителна работа освен редовната, попаднах на обява в Интернет, която гласеше, че се предоставя възможността за получаване на допълнителни доходи без нормирано работно време. Писах мейл на госпожата, вече не помня името й, в който й обясних, че се занимавам с преводи от/на английски език и дали това имат предвид под "допълнителни доходи". Жената по мейл потвърди и ме покани на интервю след няколко дни, сградата се намираше около Централна автогара, София, ул. Тимок или нещо подобно. Отидох на мястото в точния час. Офисът се оказа всъщност реновирано мазе, където рецепционистката или подобно изпълняваща длъжността си жена ми каза, че предишната група се е забавила, затова да изчакам със следващата. Излязах навън за по цигара - гледам 10-тина хора и те чакат - младежи, студенти, възрастни, пенсионери .... Зачудих се как като имам интервю за изпълнение на преводачески услуги ще съм интервюирана в компанията на още хора, но така и така бях дошла, останах. Дойде нашия ред, влязахме в стая, където покривът беше висок сигурно 1,70 м., настанихме се на сгъваемите столове. Презентацията започна. Само като чух и видях символа на Хербалайф ми стана ясно. Преди много години някаква съседка се опитваше да пробута на майка ми някакви продукти. Презентацията се състоеше в по-малка степен с информация за продуктите и в по-голяма за това как ние като дистрибутори ще печелим много пари, ще ходим на круиз и ще посетим Париж и Ел Ей. Накрая ни заявиха, че който иска да се включи в този бизнес, трябва да остави ен на брой пари и ще го обучат. Спомням си, че всички излязоха възмутени и недоумяващи.

  Аз не съм пробвала техни продукти и не ме интересува колко годишна история имат, не ме интересува схемата им за развитие и израстване. Сега може би ще ме попитате защо тогава съм отишла? Ами защото с цената по мейла бяхме коментирали въпроси, свързани с преводачески услуги.

  Това е загуба на време за хората. Това е долно и низко отношение, всеки, който има малко мозък в главата си ще им затвори вратата. Моля всички пишещи тук, които са дистрибутори/супервайзери/не знам какво си да уведомяват хората ПРЕДВАРИТЕЛНО за какво иде реч преди да ги карат да продават шейкове и хапове.

  И още нещо - защо като напишете в Гугъл Хербалайф ви излизат няколко сайта с тези продукти. Кой е оригиналният? Въобще има ли такъв?

  Всичко е една измама, съшита с бели конци.

  ОтговорИзтриване
 99. Ползвам продуктите от 10 месеца аз и моето семейство ,вече съм консултант и интереса е голям към продуктите .Който не ги е пробвал няма право да коментира.

  ОтговорИзтриване
 100. Тук не става въпрос дали продуктите си струват или не, а че промоутърите/консултантите/супервайзорите (или там как си ги наричате)не съобщават на хората за какво става въпрос, а им губят времето. Аз съм тази с предишния пост. Обяснете ми как жената ми казва, че ще се занимавам с превод от/на английски, а в следващия момент се озовавам на една сбирщина.

  Говорят за курс за здравословно хранене и отслабване, за който си плащаш, а после ти предлагат продуктите си на безбожни цени. Един професионалист-диетолог следва да изготви индивидуална програма на клиента, чрез която да му спомогне за решаване на проблемите, а не да си пробутва лекарствата. Това не е етично и не отговаря на никакви принципи. Кой от тези псевдо-консултанти има диплома да практикува тази дейност?

  И пак питам - кой от многото сайтове на Хербалайф е истинския? Хората понякога в отчаянието си купуват продукти, които едва ли не им се навират в лицето, за да може служителя да си прибере процента. Да, ама не! Дано има повече съвестни българи в тая държава!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. www.herbalife.bg/ - това е сайта, който Ви интересува

   Изтриване
 101. От курсовете за здравословно хранене има полза там се учиш как да се храниш.Това не са лекарства а храна.Нямат сайт, а защо да имат .Имат официален сайт за целият свят които се ползва от дистрибуторите.

  ОтговорИзтриване
 102. само не мога да разбера тази огромна компания която правила милиарди не си направи регистрация в НАП легален офис на ниво обучение на ниво на своите представители много ми е чудно тези приходи някъде отчитат ли се защото всички ние плащаме някакви данъци ???

  ОтговорИзтриване
 103. ????????? НАП АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА И ВСИЧКИ ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ КРАЙНИЯТ ПОТРЕБИТЕР ОРГАНИТЕ КОИТО ИЗДАВАТ РАЗРЕШИНИЯ ЗА РАЗПОСТРАНЯВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ КЪДЕ СА ?????

  ОтговорИзтриване
 104. Абе човек продава знанията и уменията си за да спечели пари. Затова учи и завършва разни учебни заведения. Продавача на "Хербалайф", само като такъв, не е специалист по нищо. Всеки гледа с възможно по-малко труд да ти вземе парите. Та Хербалайф, та Орифлейм, та Ейвън, та Аквасорс, Вижън и Сибирско здраве - много станаха! Човек да се чуди от кого да пазарува?!?...
  Неотдавна се говореше за някаква жена от Израел, която се разболяла от консумация на Хербалайф - продукти, понеже съдържали олово. Беше се стигнало до процес...
  Така че, внимавайте с храните и добавките към тях!

  ОтговорИзтриване
 105. www.herbalife.com е официалният многоезичен сайт на Хербалайф, а бизнес ценнтърът на компанията в България се намира на бул. "Тодор Александров" № 9 в София. Продуктите са лицензирани навсякъде по света и одобрени от съответните министерства на здравеопазванията във всяка една от 80-те държави по света, където се разпространяват продуктите. Компанията има над 2 милиона дистрибутори, които ежедневно ползват продуктите. Със същите продукти се хранят сираци,бездомни и гладуващи деца в Африка, Америка, Азия и другаде. Продуктите се ползват и от световноизвестни спортисти като Лео Меси, отборите на LAGalaxy, Барселона, Спартак-Москва, Милан, Шалке и др.
  Продуктите са разработени от екип световноизвестни учени в областта на балансираното клетъчно хранене и компанията не изисква дистрибуторите й да имат специално образование в областта. Световноизвестни капацитети в диететиката обучават дистрибуторите си и предоставят всякаква информация за продуктите и използването им.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. По повод статията да се изкажа ,имах щастието да попадна на чудесен консултант от Хербалаиф.Не зная принципите им на работа,но рискувах да закупя продукти,който наистина са фантастични,за сега съм доволен клиент,но обмислям да се захвана с тая работа.Мога само да кажа,че от декември до март смених няколко лекарски кабинета,с дъщеря ми която е на 5 години издавах над 200 лв за лекарства,и нямаше резултат,рискуваики с продукти за детоксикация детето ми вече е здраво,а майка ми която е с предраково заболяване е на гинеколог на 15 май,с удуволствие ще наблюдавам физиономията и като установи липсата на белите сектори,за който тя твърдеше ,че няма да се излекуват,там кожата вече е розова и няма и следа от бели следи.Съгласна съм с това ,че не трябва да се работи по този начин,но ние българите търсим да изкараме от всичко пари,но вместо да се плюе по дадена компания или продукт,нека първо да се научим да проверяваме нещата.Има нещо което трябва да зне всеки който ползва хранителни добавки,без балансирано хранене добавката ще подържа организма докато се консумира,но след спирането и то нещата ще станат същите.Крайно време е българина вместо да бръщолеви глупости да се образова в нета е пълно с информация,и да промени начина си на живот,дистрибутурите да започнат да дават информация на клиентите си за балансирано хранене както и за детоксикация клетъчно хранене както и да представят продуктите който наистина са качественни.Също така да са в близък контакт с клиента за да събира информация как върви лечението,защото това си е лечение,не случайно Хипократ е казал НЕКА ВАШАТА ХРАНА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО И ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО БЪДЕ ХРАНАТА ВИ.До тзи истина стигнах аз и поех по своя път учейки дъщеря си на това.Аз съм Християнка и чета библията защото там са записани думите който е оставил Господ Исус Христос за човечеството,там има едни думи и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.Зависи кой от каква свобода се нуждае,моята нужда си беше за здраве,аз намерих истината за моята нужда и сега майка ми и дъщеря ми са свободни от болести ,както и от ходене от кабинет на кабинет из болниците.Не съм дистрибутор на Хербалаиф,но горещо препоръчвам продуктите им но подправени със знание защото иначе няма смисъл.Сега съм търсещ човек събирам информация за човешкия организъм,и със всяка стъпка напред прилагайки в начина на живот наученото виждам резултати,зная че някой ден ще бъда консултант ,който ще е полезен за голям кръг от хора,но там ще бъде моя опит.А всички ,който обичат да чешат езици и за напред ще ги чешат и ще плюят по труда на някой,който се е потрудил да върне на човечеството нещо което Господ е дал още преди да създаде човека,а това е храната от която се нуждае той.За съжеление медицината не е това,което трябва да бъде,Хипократовата клетва не струва нищо,но слава на Бога,че е дал изход за търсещите и искащите,защото ,който търси намира,и ,който иска получва,а на този който хлопа му се отваря.На мен очите и ушите ми се отвориха за много неща,и истината ме освободи.

   Изтриване
  2. Г-жо Бакалова, живо се интересувам да видя документи като напр. регистрация на фирмата в България, а за самите продукти - разрешително от РИОКОЗ или Агенция по лекарствата?
   Колкото до храненето на сираци и гладуващи с продуктите на Хербалайф в бедните страни - ще преглътна първата, че даже и втората реплика, която ми хрумна... Все пак не съм информирана, та да попитам: Хербалайф прави дарения на тези държави ли, официален спонсор в социалната програма на тези правителства ли е? Защото...хм... дали сираците, бездомните и гладуващите плащат по 100-200 долара месечно за тези продукти?
   С уважение,
   Боряна Шуролинкова

   Изтриване
 106. В Белгия съдът е осъдил Хербалайф като пирамида. Повече не знам трябва ли да се казва нещо!

  ОтговорИзтриване
 107. Случайно попаднах на тази дискусия. Прочетох почти всички мнения. Интерисувах се от отзивите на хората приемали HERBALIFE, но за съжаление те бяха много малко.
  Разбрах, че проблема е съвсем другаде - срещнах се с едно общество от духовно деградирали и озлобени млади хора и безкрайно ме заболя, не предполагах ,че съществува толкова много омраза, безпочвено осъждане и липса на интелект.
  Мили хора, животът е пред вас, бъдете малко по-добри и толерантни. Има една българска поговорка: "Каквото повикало - такова се обадило".

  ОтговорИзтриване
 108. Опитал съм се основните заблуждаващи тези на МЛМ презентациите да ги изложа в този блог: http://mlm-out.blogspot.com/. Дано да е полезен и за самите участници в МЛМ компаниите, както и за потенциалните участници.

  И най-важното винаги проверявайте какво Ви говорят на презентациите независимо, че сте поканени от свои приятели.

  Аз реших да проверя каквото са ми говорили и излезе, че всеки независим сътрудник казва какви ли не глупости само и само за да включи човек.

  ОтговорИзтриване
 109. Аз съм опитал Хербалайф, работих там около 2 месеца, направих около 1000 лв, но и изхарчих толкова по продукти по мен, за да опитам всичко, не е много сигурна работа. Ако се интересувате от това нещо го правете като втора допълнителна работа или златното "допълнителен доход". Разбирам, че човека, който е написал е разочарован, че е имало кашони и такива неща, нормално е това. Всичко зависи на какъв човек попаднеш, моята треньорка беше страхотна :) и още си поддържаме връзка с нея.

  А и между другото продуктите са си супер качествени, просто не очаквайте, че ще изкарате 100000000000000 лв без да си мръднете пръста. Трябва да говорите по цял ден за това, ако искате да правите пари.

  С уважение
  Никола

  ОтговорИзтриване
 110. Rabotihte li s tazi kompania?
  Izpolzvahte li productite?
  Kakvi sa Vashite lichni rezultati?
  Biahte li na seminarite na Mark Hughes?
  Posetihte li kashtata na John i Suzan Peterson?
  Zapoznahte li se lichno s Jim Rohn?
  Pregledahte li statistikite za nai-prodavanite hranitelni dobavki v sveta?
  Razbrahte li, che Suzan Peterson beshe izbrana v USA za nai-uspeshnata biznes dama?
  Kakvo li znachenie ima za Vas vsichko tova, kogato Vie ste nai-velikia, umnia i prosveten, na nikogo nepoznat chovek.

  ОтговорИзтриване
 111. Абсолютно никакво значение нямат тези неща за мен.
  Нека аз Ви питам няколко неща...

  Обърнахте ли внимание, че това е личен блог, където изразявам личното си мнения и споделям лични преживявания?

  Забелязахте ли колко хора подкрепят написаното от мен?

  Прочетохте ли всички техни мнения?

  Чували ли сте на колко души тези продукти са причинили здравословни проблеми?

  Вие използвате ли техните продукти?

  Виждате ли резултати от тях?

  Купихте ли си къща с пари, изкарани чрез промотирането на Herbalife?

  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Забелязахте ли колко хора подкрепят написаното от мен? - да, но забелязвам че никой от тях не е ползвал продуктите повече от един месец, повече от тях дори не са ги опитвали, а изказват много обосновани мнения! Защо ли?

   Прочетохте ли всички техни мнения? - да, не са пълната гама възражения! Още може да се добави! Но Хербалайф е само за този, който е готов да го приеме. Останалите са статистика. Един ден ако решат може да опитат, дано го направят по правилния начин!

   Чували ли сте на колко души тези продукти са причинили здравословни проблеми? - не, няма такава възможност. Първо това не са лекарства, отрови или храни от магазина. Това са храни и добавки покриващи най-високи стандарти за качество и контрол. А четете ли противопоказанията на лекарствата, които пиете? Имате ли съмнения, че това е турбо синтетична химия? Четете ли етикетите на храните, които ядете? Имате ли съмнения, че това е синтетична химия във вид на вкусна отрова? Идете в една болница и попитайте хората които висят там с какво се хранят сутрин, обяд и най-вече вечер.
   За да бъда съвсем точен ще кажа, че понякога в след първоначално консумиране на продуктите в първите дни може да има дискомфорт, главоболие, трудно заспиване и др. подобни леки неразположения, но затова е консултанта за да коригира дозите и приема, така че тези първоначални реакции да отшумят по-бързо и по-леко.

   Вие използвате ли техните продукти? - да, редовно от 5 години, децата ми, майка ми, племенника ми и още 60 близки и познати ежедневно от различен период от време. Положителните промени в организма и тялото са удивителни.

   Виждате ли резултати от тях? - ежедневно и ги документирам с анализатор на телесните показатели ТАНИТА, снимки, измервания на обиколки и написани лични истории.

   Купихте ли си къща с пари, изкарани чрез промотирането на Herbalife? - да, малко добавих от спестяванията, но последните 5 години си купих къща, апартамент и няколко коли.

   Поздрави!

   Изтриване
 112. Здравейте Хербалайф, тази година няма ли да има Новогодишно празненство ?!

  ОтговорИзтриване
 113. http://worldtodaybg.com/2013/01/10/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84/

  ОтговорИзтриване
 114. Аз на тези двете Маргарита и Вида Методиеви станах поръчител на един кредит. И естествено те се покриха, а парите платих аз. Сега никакви не мога да ги намеря. В последствие разбрах, че доста от приятелите си са завлекли. А и не само приятели. Те са мошеници и крадци. СТОЙТЕ ДАЛЕКО ОТ ТЕЗИ ДВЕТЕ!!!

  ОтговорИзтриване
 115. Бях на представяне на продуктите на Хербалайф. Господина, който водеше презентацията се представи за лекар. Разпитваше всички с каква храна започват деня и обясняваше как сутрешната закуска увеличава захарта в кръвта и много и съответно инсулина. А това причинявало стрес на организма. Попита и мен с какво закусвам. След отговора КИСЕЛО МЛЯКО той просто го пропусна и премина на следващия участник. Оказа се, че съществуват достатъчно естествени храни, които имат дори по-добър ефект от продуктите на фирмата във всички здравословни отношения.
  Оказва се, че всички продукти са лъжа и напълно ненужни.
  На пази презентация ме заведе Маргарита Методиева, която тогава живееш в София. В последствие изчезна "яко дим", защото се оказа, че е завлякла много от приятелите си с парични заеми. Оказва се, че не само не се печели от това да си дистрибутор на Хербалайф. Фирмата те задължава да ходиш на различни партита и събития, сам да организираш такива. За всичко това дистрибуторите плащат сами, а доходите им не стигат. В резултат затъват в измами кражби и заеми, които се опитват де не връщат. Губят приятели. Печелят само негативи.
  Дано някой ден се сдобият с морал и чувство на дълг.

  ОтговорИзтриване
 116. Понеже от 2 месеца и аз съм завлечена от Маргарита Методиева с платени и неполучени продукти от Herbalife, моля хора с подобен на моя проблем да ми пишат на email: krasi_gadzheva@mail.bg
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Явно има много измамени и аз съм сред тях и за да се спре това всеки трябва да подаде жалба в Първо РПУ - Бургас, където вече има преписка. Моля всички които са измамени с продукти на Хербалайф да подадат жалба, за да може да се прекрати тази пирамида, тази измама. Докато си мълчим и на правим нищо няма как съответните органи да потърсят отговорност на лице като Маргарита, а тя може и да се представя и с други имена. Аз не се срамувам, че бях подведено и се предоверих и съм подала жалба пред съответните компетентни органи. Моля направете го и Вие, по този начин ще стане ясно, че лицето представящо се за Маргарита действа продължително време и с ясното съзнание да набави облада за себе си, като въвежда в заблуждение хората, че ще им продаде продукти на фирма „Хербалайф” без изобщо да има намерението да достави продуктите. МОЛЯ ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ИЗМАМЕНИ, ПЛАТИЛИ СА ЗА ПРОДУКТИ НА ХЕРБАЛАЙФ И НЕ СА ГИ ПОЛУЧИЛИ ДА ПОДАДАТ ЖАЛБА В ПЪРВО РУ НА МВР БУРГАС, НЕЗАВИСИМО ПРЕДИ КОЛКО ВРЕМЕ Е СТАНАЛО И ДА ОПИШАТ КАК ИМ СЕ Е СЛУЧИЛО.

   Изтриване