събота, 9 май 2009 г.

Матурите идат!


И ето, че и това време наближава. Датите са 17-ти и 19-ти Май. Вече всеки е решил какъв ще е избираемия му предмет. Моят е география. Забелязвам, че доста голяма част от хората са се ориентирали към Биологията, но отзивите от пробните изпити не са много добри. Смятам, че всеки добре подготвен кандидат-студент ще се справи. Радвам се, че ни се размина въвеждането на задължителна матура по Математика. Щях да се откажа предварително.
Усилено чета помагала, разглеждам атласи и какво ли още не. През всичките тези 12 години съм разбрал, че в подготовката му е майката. Имам доста съученици, които разчитат на това, че ще препишат по някакъв начин, но едва ли е най-подходящото решение за ДЗИ. Лично аз съм измислил малко по-безопасен начин при наличието на камери, но за него се иска практика. Може и да го напиша като статия идните дни, за да се използва от останалата част, която се чуди как да препише.
Моят съвет обаче е да четете усилено, да сваляте примерни варианти на матури, да решавате и всичко, което сметнете, че ще Ви помогне да запомните повече съдържание.
По БЕЛ задължително се запознайте с авторите и техните произведения, понеже голяма част от въпросите са свързани именно с тях. Останалата част са: резюме, коментар на откъс, поставяне на запетаи, анализиране на текст и... като цяло е това. Ако се справите с изброените неща оценка над 3 Ви е гарантирана, че даже и повече.

Успех на всички кандидат-студенти!
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар