четвъртък, 28 май 2009 г.

Забележка: активни прехвърляния

От доста време се чудя за какъв дявол го изписва това като набирам даден номер. Днес реших да проуча. Обадих се на оператор(M-Tel), който любезно ми обясни, че това е услуга, която изпраща СМС-и на "търсача"(набиращия) и "търсения"(набрания), ако набрания е извън обхват или мобилния му апарат е изключен. И именно за да е възможна тази услуга, обаждането трябва да се прехвърли. Това не коства нищо на нито една от двете страни(търсещ-търсен), но за някои хора е дразнещо. Ако гласовата поща на СИМ картата е активирана, този надпис не трябва да се появява.
За да премахнете и Вие този надпис без да се налага да активирате гласовата си поща, то тогава трябва да деактивирате прехвърлянията на гласовите си обаждания. Как да направите това? При мен(Nokia 5800 Xpressmusic) нещата стоят така: Настройки -> Набиране -> Прехв. Повикв. -> Гласови повиквания -> Всички гласови повиквания -> Опции -> Отмяна.
Друг вариант, който намерих в интернет е да наберете ##02# -> ОК(Зелена слушалка).

Държа да спомена, че при мен нито един от горните начини не работи, а оператора ми каза някакъв номер, на който трябвало да се обадя, но не искам да се лишавам от услугата SMS Известие заради някакъв надпис при набиране.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар