четвъртък, 28 май 2009 г.

Nokia 5800 Xpressmusic и Garmin Mobile XT? Ето как!

Garmin Mobile XT на Nokia 5800
Преди 2 дни се сдобих с Nokia 5800 Xpressmusic. Много съм доволен от апаратчето. Естествено няма как да не му сложа навигация и то не коя да е, а именно Garmin Mobile XT. Защо - защото по последна информация за него са най-подробните(безплатни) карти на България. Надявам се да спестя главоблъсканиците на останалата част, която ще се опита да направи същото нещо. При мен нещата протекоха съвсем гладно, а именно така:

1. Свалих си версията за Nokia 5800 Xpressmusic от тук - Garmin Mobile XT 5.00.50.
2. "Пиратските" работи свалих от тук - KeyGens
3. Свързах GSM апарата с компютъра чрез USB(препоръчително).
4. Стартирах GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe и го инсталирах в картата на GSM апарата(Memory card).
5. След това отидох в Приложения -> Файлове -> Карта с памет и вътре видях файл, който беше именуван GarminMobileXT.sis, инсталирах го.
6. Стартирах Garmin MobileXT, дадох съгласие няколко пъти(I agree) и отидох в Tools -> Settings -> About. Преписах си Card ID-то, което видях, на компютъра.
7. Излязох от програмата(Garmin).
8. Отворих garmin_kgen.exe и в полето Еnter your Unit ID here: въведох Card ID-то, което вече бях записал.
9. В полето Select Software Product: избирах Garmin Mobile XT и след това натиснах Generate.
10. Копирах генерираният код и го поставих в текстов файл.
11. Този текстов файл преправих в .UNL файл(как правилно да създадем UNL файл), като задължително 'кръстих' SW и се получи SW.UNL.
12. Отново свързвах GSM апарата към компютъра и влязох в папка Garmin. Там поставих този SW.UNL файл, папката voice, както и някоя карта от най-добрите за момента:

Date: 11.04.2011
Version: 5.50
Platform: Garmin
Language: Cyrillic / Latin / Multilanguage
PID 1, FID 1204

Картите достигнаха до Вас, благодарение на Методи Алексов!

Бележка:
Важно: Картите са отключени и не изискват GMAPSUPP.UNL файл, което ще рече, че трябва да пропуснете следващата стъпка(13)!
Аз обаче ще я оставя, защото не знам каква ще бъде следващата версия и какъв дявол ще иска. :)

13. След като качих картата, която е именувана GMAPSUPP.IMG, създадох файл GMAPSUPP.UNL, който я отключва. Кода за него изгенерирах от генератора, като избрах custom mapset и написах 1204, понеже това отговаря на картата, към която съм дал линк.
Показал съм на изображението как трябва да изглежда при Вас. На края просто кликнах долния Generate и поставих изгенерирания код в GMAPSUPP.UNL, който отново копирах в папка Garmin. (Картинката по-долу е част от стъпка 13)

Garmin Keygen
14. Пуснах програмата Garmin от телефона. Отидох на Settings -> System -> Remote GPS и избирах GPS устройство -> вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS).

Всичко това направих с помощта на четиво от iPmart-bg.com.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

463 коментара:

 1. Симеон Андреев2 юни 2009 г., 1:05 ч.

  направих всичко както си написал,но на последната стапка не ми се получава,не ми намира gps устроиство нито с глобул лап,нито с лаярлеса,нито с блутуда.др което е и каратта която си дал я сложих в папката гармин но след тожа телефона мисля че не ми я разпознава защото седи на черен екран и пише че не намира никаква карта.благодарен ще сам ти ако ми помогнеш :)

  ОтговорИзтриване
 2. @Симеон Андреев, бих Ви помолил да се върнете на стъпка 12 и да свалите архива, който поставих сега. Там вече има 2 файла. Благодаря, че ме подсетихте, макар и несъзнателно :)
  99% съм убеден, че с файловете от този архив няма да имате проблем.
  Ако има нещо - пишете, независимо дали е добро или лошо :)

  ОтговорИзтриване
 3. И аз го докарах до последната стъпка (евала за обяснението), ама като вляза в Settings -> System -> Remote GPS от къде се избира (Built In)? Има само нещо,дето търси чрез Bluetooth. В др менюта има да се избира, ама тука не мога да намеря нищо такова. Hepl!

  ОтговорИзтриване
 4. При влизане в Remote GPS ако телефонът има вграден GPS, то тогава ще видите 2 надписа:
  -Use Bluetooth GPS
  -Use Attached/Built-in GPS
  Трябва да изберете 2-рото. Ако при влизане в Remote GPS виждате нещо различно от това, дайте Disable(в долния десен ъгъл).
  Имайте в предвид, че ако не виждате -Use Attached/Built-in GPS, то това най-вероятно означава, че нямате вграден GPS и ще се наложи закупуването на GPS приемник, който работи чрез bluetooth.

  ОтговорИзтриване
 5. Аз разглеждах по форуми и пише, че този файл (за картата) , който е . ULN съдържа код, в зависимост от Flash картата и се генерира в Select MAp product (в keygen-а ). Аз пробвах и така, и с качените файлове тук, но ми отваря празен екран и долу пише с малки букви - no map. Пробвах и с други карти, но не се получава... Моля за съвет... Иначе всички други стъпки съм ги направила.

  ОтговорИзтриване
 6. Ами аз съм качил файла, който ми изгенерира програмата, която съм дал във втория линк (KeyGens). Може да опитате ръчно да генерирате такъв файл.
  Ако някой не може да се справи с нещо, моля да остави средство за бърза връзка, а аз ще се свържа и посредством някоя програма от типа на TeamViewer, ще вляза и ще опитам да помогна максимално.

  ОтговорИзтриване
 7. тази програма от линка keygen не ми трагжа на компа иначе програмата работи като я пускам ми се повява Can`t unlock maps using Unit ID 3262319748 и не ми намира карта не мога да я отклуцха изглежда

  ОтговорИзтриване
 8. garmin_kgen.exe не Ви тръгва?
  Интересно... до сега не съм срещал компютър с Windows XP SP1/2/3, на който да не тръгва. Това може да се дължи на вирус.

  Напишете Card ID-то си, а аз ще изгенерирам код, който ще трябва да запишете във файл с име GMAPSUPP.UNL.

  ОтговорИзтриване
 9. не garmin_keygen.exe ми трагва но не ми трагва другата програма в архива map source.exe аз сас keygena генерирах кода за SW-то и имаше ефект ама за картата не знам доло какво да избера от падасхтото меню. Карата която сам качил е OFRM Geotrade 4.70ML

  ми в интеерес на истината не сам със XP a със Windows 7 Beta може би заради това не трагва
  иначе ID-to e 3262319748 ако можете да изгенерирате код.

  ОтговорИзтриване
 10. Опитайте с това: M2SP8CF8BZPRZERFQJSZGN5LR
  Предполагам името на картата е GMAPSUPP.IMG? Ако е така, то трябва да създадете файл - GMAPSUPP.UNL
  В него поставете дадения от мен код и го запишете. След това го качете в папката на Garmin. Това е ;)

  ОтговорИзтриване
 11. Благодаря много всичко си трагна сега отваря картата. Сега искам само да попитам този код става ли и за други карти да отвярям и има ли по подробна на балгария от тази която сам посочил по горе благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 12. Ами тази, която е в статията за момента е най-добра. Поне това сочат мои проучвания из интернет и именно заради това се спрях на нея. Може да я изпробвате и евентуално да споделите коя е по-добра от двете.

  Радвам се, че съм Ви помогнал.

  ОтговорИзтриване
 13. ами и аз направох всичко като трябва,но накрая,когато трябва да пусна програмата,не зарежда картата, а казва,че'can't unlock maps using Unit id 3243614617'!можете ли да ми поногнете

  ОтговорИзтриване
 14. Аз търся файл за гласови команди на български език. Имате ли някаква идея от къде да си изтегля и как се инсталира?

  ОтговорИзтриване
 15. Към Анонимен(8 юни), значи не сте направили всичко както трябва :)
  Изгенерирахте ли си GMAPSUPP.UNL файл? Коя карта използвате? Да не се поставили Card ID-то в .UNL файла?

  Към Анонимен (9 юни), ако сте следвали инструкциите от статията би трябвало софтуерът да Ви навигира на български език. Ако пък не сте, свалете си този архив: http://www.url2seo.com/295/ и копирайте папката voice в папката на Garmin в мобилния апарат.
  Това е :)

  ОтговорИзтриване
 16. Здравей Божидар Кирев. Аз съм Александър.
  Тази карта която си качил зипната, вероятно не тръгва при всички понеже файла GMAPSUPP.UNL който ти си качил е с вграден код който отговаря на твоя Card-ID. При мен също не я отваря. Иначе имам други карти, като например една за цяла европа. Проблема с твоята карта е че не можем да си генерираме правилния код за GMAPSUPP.UNL съответстващо на нашите Card-ID–та. Понеже нали в програмата за генериране трябва да посочим полето "Select Map Product", а аз реално не знам коя е твоята. Или най-лесно би било ако напишеш MapID-to на тази карта. Така всеки ще може да си го генерира през Custom mapset.
  Е все пак, амо можеш да ми помогнеш персонално, моето Card-ID e: 3272400516

  ОтговорИзтриване
 17. ами аз съм анонимния с проблема-can't unlock maps using 3243614617!!!всичко съм направил както трябва,или както е писано,генерирал съм код и съм направил файловете както трябва,ама накрая не става-!доста неща съм инсталирал досега,дори симбиан съм преинсталирал,ама това ме хвърли в тъча-като малоумник съм!!!може ли да ми помогнеш

  ОтговорИзтриване
 18. Александър, благодаря за уместната забележка. Наистина е на място. При няколко мои познати се получи и реших да го направя така, за да улесня останалите, но явно има някаква индивидуалност.
  Този код: CNVB48TW2GLLSSTAL3SPHB7P4 трябва да помогне при всички положения. MapID-то е 1204.

  Анонимен с Can't unlock maps using 3243614617(интересно обръщение :]), Вие опитайте с този код: Q4K7RUVN6RRZXC3SBKV9CTWBX.(без точката) Поставете го в GMAPSUPP.UNL и трябва всичко да заработи безпроблемно.

  ОтговорИзтриване
 19. пак съм предният анинимен-изписва ми"you have loaded a map that is loked.select"purchase&go"to purchase it,or if you have it,please enter product key!!!!towa e stranno,защото съм направил файла GMAPSUPP.UNL и просто не знам какво да правя!!

  ОтговорИзтриване
 20. Моля да напишете примерно Скайп за връзка, а аз ще помогна. Като напишете коментара, аз няма да го одобря, а само ще Ви намеря в Скайп.

  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 21. здравей Кирев.при мен на nokia 5800 не се получва инсталирането на програмата изписвами истекал сартификат,моля за помош......благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 22. Може да опитате да оправите проблема, като върнете датата с от 6 месеца до 1 година назад.

  ОтговорИзтриване
 23. Здравей BoJidar Kirev ще може ли да ми изгенерираш код на ID 1284784627. Нещо не става да ми отвори гармина картата, правя както е обеснено. И въвеждам кода след като отворя Гармин и за една цифра не ми стига кода.
  Иначе, благодарности за обеснението за качване на Гармин, дано да има повече хора като теб.
  Еваллллллаа.........

  ОтговорИзтриване
 24. Това е за Вас: K77SACHC8DYSB2ZCG8RXRLSHP
  Надявам се всичко да е наред с този код.
  Не разбрах къде пишете кодове из Garmin? Просто този код, който Ви дадох сега, трябва да се вкара във файл с име - GMAPSUPP.UNL.
  Как да направим GMAPSUPP.UNL?
  Ако сте под Windows, отворете си Notepad. Копирайте(copy) кода от тук и го поставете в текстовия документ(paste). След това запишете името на файла така, както аз съм го написал тук: GMAPSUPP.UNL
  Доло изберете All files(всички файлове). Мисля, че беше за тип на файла това, но сега съм под Линукс и не мога да проверя.
  Ако сте под Линукс... Мисля, че няма нужда да обяснявам как да създадете файла GMAPSUPP.UNL

  ОтговорИзтриване
 25. Здравей Божидар Кирев, значи направих всичко както е обяснено в стъпките качих тази карта която е дадена по-горе,но когато се опитвам да изпълня последната 13-та стъпка,а по точно когато отида в settings,sistem,remote GPS там немога да открия нищо изписва ми connection allowed to Garmin GPS devices only а по-отдолу Pair New GPS
  Моля ако можете да ми помогнете ще Ви бъда безкрайно благодарен.Ако искате ви оставям и skype ако ще ви е по удобно да ми обясните лично.

  ОтговорИзтриване
 26. Здравейте.
  Моля да погледнете това изображение: http://uud.info/images/mobile_xt_nokia_gpsinfo.gif
  Да разбирам ли, че нямате предложените опции, както е на картинката?
  Има няколко неща, които биха породили проблема, който посочвате.
  Възможно е ако сте инсталирали Garmin от .sis файл, той да не се е инсталирал в главната директория.
  Другият вариант е, при записването на SW.UNL да е станало някакво объркване. Говоря за неща от рода на... SW.UNL.txt въпреки, че Вие сте помислил, че сте го кръстили SW.UNL.
  Друг съвет, който ще дам в случая е да използвате notepad при изготвянето на SW.UNL и GMAPSUPP.UNL, защото при използване на wordpad примерно, той може да си постави някаква измислена кодировка.

  ОтговорИзтриване
 27. аз съм анонимния на който не му излиза приложените опции от тази картинка :) значи да немога да ги намеря тези двете опции но когато инсталирах Гармина на телефона ми каза че приложението е несъвместимо или нещо такова но въпреки това продължих дали не се поравда от там проблема а за тели фаилове SW.UNL. и другия съм ги направил в notepad ,но все пак благодаря!

  ОтговорИзтриване
 28. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 29. Спокойно! На мен почти всяко приложение ми казва, че не е съвместимо но си върви.
  Просто това бяха нещата, за които успях да се сетя.
  Ако имате други конкретни въпроси, на Ваше разположение съм.

  ПП: Премахнах горния коментар, който беше същия, но бях пропуснал една главна буква.

  ОтговорИзтриване
 30. Слави Пенев12 юни 2009 г., 11:16 ч.

  Здравеите отново извинявам се много но ще можете ли да ми генерирате един код които както разбрах трябвало да е сложи в notepad под името GMAPSUPP.UNL cart ID- 3239484292 понеже когато отворя гармин ми пише no map а съм качил картите :( въобще незнам какво да правя благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 31. Ето Ви код: 7L6Q97R7MUB2MF9RW5FWVP2JC
  Ако има нещо, което не Ви е ясно... просто изчетете още веднъж темата, а и коментарите към нея.
  И правилно сте разбрал. Този код трябва да поставите във файл, наречен GMAPSUPP.UNL. Внимателно вижте дали няма да за запамети с разширение .txt, защото тогава няма да проработи.

  ОтговорИзтриване
 32. Слави Пенев12 юни 2009 г., 22:04 ч.

  да май в това е проблема немога да го запаметя без това разширение txt с каквато и програма да пробвам не става винаги ми излиза GMAPSUPP.UNL..txt

  ОтговорИзтриване
 33. Забележи тази стъпка.
  Линк към изображение: http://www.pda4x.com/attachmentes/Day_080312/16_129106_c69dd_pxdxa.untitled.JPG

  ОтговорИзтриване
 34. Стигам до стъпка 5.Отварям фаила в телефона и излиза грешка че е с изтекъл срок

  ОтговорИзтриване
 35. Може да опитате да оправите проблема, като върнете датата с от 6 месеца до 1 година назад.

  И пак повтарям. Ако нещо, което е описано в статията Ви прави проблем, изчетете коментарите изписани до момента. Това са най-често срещаните проблеми, а аз съм дал отговор на всички тях.

  ОтговорИзтриване
 36. абе аз също направих всички стъпки, ама не ми е ясно как се преправя текстов фаил в .UNL
  STR

  ОтговорИзтриване
 37. как точно се ПРАВЯТ .UNL файлове

  ОтговорИзтриване
 38. Здравей Божидар Кирев,
  Първо искам да ти благодаря за невероятната статия. От 3 дни съм с Nokia 5800 и благодарение на теб и статията успях да инсталирам нормално GPS навигацията. Обаче не мога да разбера как се борави със самия софтуер. Качил съм и самата карта към която си дал линк. Ще се радвам, ако имаш малко време да ми обясниш по скайп или телефон как се борави със софтуера и също така имам още няколко въпросчета относно картите и настройване на дестинациите.

  За връзка с мен можеш да използваш скайп rhino_21

  ОтговорИзтриване
 39. Изпращам ти ID 1305024590, а stambo22@gmail.com ми е пощата, ако можеш направо ми прати файловет които трябва да копирам, че снощи стоях до 4 и не успях. По принцип съм новак в тези работи.

  ОтговорИзтриване
 40. Здравейте,изчетох статията и коментарите направих всичко каквото е описано изпълних всички стъпки,но немога да подкарам картата изглежда телефона ми nokia 5800 xpressmusic не поддържа img разширения,защото когато отида през телефона в папка гармин и другите файлове(SW.UNL)и т.н. се вижда пред тях листче с редове,пред файла GMAPSUPP.IMG има ? и когато цукна върху него ми казва,че типът на файла не се поддържа . Моля Ви помогнете ми!

  ОтговорИзтриване
 41. instaliram GarminMobileX i mi ispisva 4e tipat na faila ne se poddarja.Kakvo da naravq.Blagodar predvaritelno.

  ОтговорИзтриване
 42. Трябва ли като се започне цялата процедура по инсталацията да се итрие всичко от картата??
  Начинаещ съм и сега започвам.

  ОтговорИзтриване
 43. на стъпка но 6 искам да те питам от кое стартира програмата. от телефона или от компа?

  ОтговорИзтриване
 44. здрасти,пак съм аз. оправих се със стъпка 6,обаче накрая,където си избирам built-in нямам варианти за това. имам pair new gps, done, gps info и enable....помощ

  ОтговорИзтриване
 45. Az sim Alek, iskam da popitam koi karti gi ima?

  ОтговорИзтриване
 46. Здравейте Божидар.
  Не ми отваря картата както и на другите колеги иккам да я отключем ако може.
  CARD ID - 3242258055
  Блягодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 47. здр. аз пък стигам до стъпка 4 и незнам какво точно да направя

  ОтговорИзтриване
 48. Добър ден ще помоля за малко помощ. Изчетох всичко което има тук и пак не ми се получават нещата.Промблема ми е че когато кача картата със всички фаилове които са нужни за отключване и т.н. отивам в Гармин отварям го и ми изписва отдолу, че няма карта а когато отида в папката гармин в телефона картинката пред файла GMAPSUPP.IMG е едно синио кръгче и вътре въпросителен.Моля Ви помогнете ми.Благодаря Предварително!

  ОтговорИзтриване
 49. Аз направих всичко, обаче като си пусна view maps и ми излиза ,че търси сателит. Вижда се че сигналът е много слаб(1 чертичка) и екрана ми е бледо кафяв. Никаква карта няма на него. Това заради сигнала ли е, или и аз имам проблем с картата? И трява ли да съм навън, когато пускам програмата?

  ОтговорИзтриване
 50. здравеи искам да попитам при последната стапка ако нямам буилт ит какво трябва да направя

  ОтговорИзтриване
 51. Заравей Божидаре.
  Направих всичко което си написал по- горе, но уви картата така и не успях да отворя.
  Какво ли не пробвах с кейгена, не стана.
  Помогни ако можеш.
  Iard Id 3272510340
  Картата е тази която си дал.
  Благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 52. Здравей Божидаре.
  Новак съм в тези неща и преди няколко часа писах коментар но не се показа. Инсталирах всичко как си писал, стъпка по стъпка, на мога и не успявам да кача картата въпреки, че опитах с номера на картата, генерирах и други кодове но нищо не стана. Наименованията на файловете са така с обозначените разширения. Настроих на вграден GPS но постоянно търси и не успява да се свърже. Ако можеш помогни. Card Id 3272510340
  Имали значение дали буквите са големи или малки и трябва ли да включа централно GPS през основната програма. Благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 53. с нокиа 5800 съм направих всичко но продължава да търси сателити и не ми показванищо друго така е вече 1 час моля помогнете ми

  ОтговорИзтриване
 54. извинете ми отново попрочетох из темите но все още не съм наясно и честно съвсем се обърках бихте ли ми помогнали моля ви кард ид3293087880 и този файл произволно ли си слага в папка гармин

  ОтговорИзтриване
 55. само да попитам фаиловете от стъпка 12 в коя папка на телефона се слагат ? че ги изтеглих но пак не ми намира gps а трябва да си имам вграден на телефона :) иначе всичко друго съм направил :)

  ОтговорИзтриване
 56. Здравейте! Направих всичко както е описано и се получи идеално. Влизам си и в картата, обаче малко само да поразглеждам и забива самата програма. Не ми позволява да натисна нищо, нито да мъръдна картата. Давам и Exit от Open applications: (и аз съм с Nokia 5800) и влизам наново, но след малко пак си забива. Please Help!

  ОтговорИзтриване
 57. Здравейте,
  Имам един въпрос. Картата, за която давате линк коя е? Безплатната, bgroutingmap 1.9 или offroadmap 4.80?

  ОтговорИзтриване
 58. здрасти искам да попитам как и каде се инсталира фаила garminmobilext..... мерси предварително

  ОтговорИзтриване
 59. za6ta ne moga da vlezna v keygens

  ОтговорИзтриване
 60. Много Ви моля обяснете ми как да направя всичко това на бг меню!

  ОтговорИзтриване
 61. Здравей.Казвам се Бисерка.Изтеглих програмата в телефона но незнам как да я инсталирам.Моля за помощ!

  ОтговорИзтриване
 62. Е май никой няма да ми помогне...........

  ОтговорИзтриване
 63. nqkoi moje li da mi kaje kak da si kacha voice na garmin i ot kade moga da svalq bg version?

  ОтговорИзтриване
 64. Здравей Кирев. Моя въпрос към теб е: На телефона си ( Нокиа 5800 ) в момента имам версия 5.00.40 и съответно карта към нея, ако сега инсталирам тази версия и картата която си дал няма ли да ми се получи струпване на карти и това няма ли да убърка работата на телефона? И другия ми въпрос е тези карти само за тел ли са или могат да се качват и на нуви устройства Garmin?

  ОтговорИзтриване
 65. здравейте какво ли не опитвах но не успях да го накарам да ми разчете картата постоянно ми пише no map.Card ID-то ми е 3245361540 ще съм мн благодарен ако някой ми прати готови SW i GMAPSUPP файлове.скайп-demon4o_89 e-mail:wanted_d@mail.bg

  ОтговорИзтриване
 66. Божидар Кирев - на такива хора като теб - Евала! Всичко е обяснено подробно и като за първолак. Би ли изгенерирал кода за моят ID: 3266061700

  ОтговорИзтриване
 67. cant unlock card id 3321357961 еми,четох мъчих се и така и не тръгна твоята карта...ако съм разбрал правилно е 1024,но така и не тръгва с генерирания код,пробвах поне 20 пъти,а съм сигурен че копирам всичко където трябва и че не съм ламер :)

  ОтговорИзтриване
 68. Аз пък като дам set up и всеки път когато натисна refresh list ми дава инструкция , телефона ми е свързан има си карта памет, къде е проблема

  ОтговорИзтриване
 69. исках да знам тази карта коъато е дадена тук от коъа дата понеже ползвам карта от 28 05 2008 дали тази от по нова дата

  ОтговорИзтриване
 70. аз съм с същия проблем с картата "no maps"първо имах проблем с "GPS" искаше да блуту,обаче след няколко инсталирания след които така и не ме пита дали съм с вграден или външен "GPS" стана е ,много се зарадвах като чух"спътников сигнал изгубен" ама шанс естествено, доде "no maps" доста се ядосах и така малко "relax" сега пак на ново,някои да помага ако може!!!!!!!!
  благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 71. Здрасти,при мен също не може да се свали кейген-а и няма как да си генерирам кода.Ще съм благодарен ако ми пратите кода на е-майл Nickolay_hristov@abv.bg
  ID-то на картата е: 3280094866
  Благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 72. Пише отново Николай Христов не е нужно да одобряваш коментарите ми просто ми пиши на скайп ако можеш.
  The Black Scorpion
  за по лесно напиши Lovech в полето за град
  благодаря отново

  ОтговорИзтриване
 73. Аз имам същият проблем като Анонимен от юни 18.06.Излизам навън и мига само червената черта за около 2 минути и след това дори и тя изчезва.Понякога дори и червената не се появява и като дам на дефоулт се появява отново за около 2 минути и дотам.

  ОтговорИзтриване
 74. Can't unlock maps using 3271751044

  ОтговорИзтриване
 75. направих всичко но нямам карти!!! като си пусна програмата и ми дава номер с които мога да си взема карти иначе имам сателитна връзка сичко но!!! моля помогни :)

  ОтговорИзтриване
 76. Здравейте!От една седмица съм с НОКИА5800 и се зарадвах много когато открих този форум и благодарение на Г-н Кирев с подробната инструкция си инсталирах GARMIN,но и аз немога да се справя с картата и този UNL файл.Направих SW.UNL но този не можах.Програмата тръгва.но няма карта.Ако може да ми обясните какво да направя./самоук съм на компа и някой термини и програми не ми са много ясни/Благодаря.Лек ден.

  ОтговорИзтриване
 77. Здравей Божидар Кирев,
  Преминах успешно всички стъпки без отварянето на картата както на колегите по-горе.
  CARD ID - 3287911822
  Може ли да ми генерираш код за картата?
  Благодаря предварително!

  ОтговорИзтриване
 78. PAVLIN:Zdravei.....imam sa6tiat probleb sas belia ekran i nerazpoznavane na map,s......molia te generirai mi kod za kartata.......moia cardID:3271835268

  ОтговорИзтриване
 79. PAVLIN:Zdravei otnovo.........zabravih da ti blagodaria predvaritelno..mnogo darja na tazi programa,dano da ima6 vreme da mi otgovorish:)

  ОтговорИзтриване
 80. Здравей Божидар,
  би ли генерирал card id 3246383237.
  Благодаря предварително !!!
  Мартин

  ОтговорИзтриване
 81. здравей Божидар Кирев.
  Аз стигам до стъпка 6, да но кат му задам Tools> Seting > Abot не ми показжа card id то, а само Unlock ESN: 1284067740, как да я оправям.
  Благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 82. Здравей Божидар Кирев. Аз съм Валентин ,ако може да ми дадеш скайп за контакт, защото имам големи неястности.

  ОтговорИзтриване
 83. ако може да ми кажете от къде да изтегля unl file creator благодаря

  ОтговорИзтриване
 84. И аз съм с проблем като по-горния - една чертичка на GPS-а, лайняно кафява карта и нищо.
  Сякаш не е достатъчно добър сигнала към сателитите.
  Помощ! :D

  Сашо

  ОтговорИзтриване
 85. с sw фаила се оправих но все ми пише no map пробвах кодовете но не става моля за малко помощ на skype: paceto87limited, ще съм много благодарен ако някои ми окаже помощ, в неделя трябва да пътувам моля ви

  ОтговорИзтриване
 86. Божидаре, първо искам да се присъединя към останалите, които ползват сайта ти и да ти благодаря за страхотното упътване за инсталация. Както повечето и аз имам проблем с картата. Молбата ми е да изгенерираш код за GMAPSUPP за ID 3242257287. Благодаря ти предварително
  dub_ivo

  ОтговорИзтриване
 87. Моят проблем е че не мога да изтегля кеи гена от тоя гаден саит иска ми екстра трафик ако някой го качи другаде от кадето да го изтегля ще съм му благодарен

  ОтговорИзтриване
 88. Къде мога да отида да ми го инсталират да не се занимавам аз да не оплескам нещата?

  ОтговорИзтриване
 89. az imam drug problem
  ne razbiram gram angliiski
  i izob6to ne moga da se opravia
  ako mi kajete niakade v plovdiv da smeniat ezicite i da mi svar6at tazi rabota s GPS 6te vi pada mnogo blagodaren

  ОтговорИзтриване
 90. Борислав: При мен нищо не се получава!!! Още в самото начало ми казва, че този сотуеър не е за мен!! Помогнете!!! НОКИА 5800 XP!! Не успявам и card ID-то да намеря!!

  ОтговорИзтриване
 91. Здравей!
  Следвах всички стъпки безпроблемно до 13.
  Там, на Remote GPS имам следните възможности:
  В средата на екрана "Pair New GPS", a долния десен ъгъл "Enable". Също така има и "Done", което ме връща назад, и GPS Info, което ми показва някакви откровено казани измислени координати за моето местоположение.
  Телефонът има GPS, а не виждам нито Use Bluetooth GPS, нито Use attached/Built in GPS.
  Също така има и надпис Connection allowed to Garmin GPS devices only.
  Някакви идеи?

  ОтговорИзтриване
 92. Айде и аз се забутах с картата :).Огромно благодаря на автора, и искам да кажа че и аз се обърках.Правя всичко и накрая пуска триъгълничето но долу вдясно с малки букви пише "Na map".Всичко е генерирано и имам двата UNL файла с кодове вътре ма неще и неще.Моля за помощ.Skype:wish_1981

  ОтговорИзтриване
 93. мерси за улеснението ... направих всичко както трябва, НО като влючих програмата ми написа CAN'T UNLOCK MAPS USING UNIT ID 1716243326 ??? ще съм ти много благодарен ако ми кажеш как да го оправя това :)

  ОтговорИзтриване
 94. По никакъв начин не ми тръгва картата :( какво ли не пробвах ... постоянно ми излиза Can't unlock maps using Unit ID 3232173957

  ОтговорИзтриване
 95. къде се намира tools-settings-about

  ОтговорИзтриване
 96. Здравейте. Искам да отбележа, че всеки сам трябва да си изгенерира код за файла GMAPSUPP.UNL, защото всеки телефон е с различно ID. Инсталирал съм го и на други телефони с моето ИД, но явно не винаги се получава.
  Към тези, при които всичко е наред и чакат да се свържат със сателит, излезте на открито и би трябвало до 1-2 мин. да устяновите мечтаната връзка.
  За съжаление нямам достъп до компютър и не мога да изгенерирам кодове на нуждаещите се. В статията е описано как става магията.
  Ще призова справилите се да помагат на останалите, понеже в момента аз не мога да го направя пълноценно.

  Благодаря Ви предварително.

  ОтговорИзтриване
 97. как да го обърна фаила от текстови в unl и зашо voice ми излизат с ?????????? като ги погледна в телефона направо се измъих помогнете моля ви

  ОтговорИзтриване
 98. Извинете за тъпият въпрос, но от къде да си видя Id-то?

  ОтговорИзтриване
 99. Здравейте.Инсталирах картата сложих кода за моето ID в GMAPSUPP.UNL,качих картата която сте дали,но като вляза в приложението и след това в MAP не ми излиза картата,а само синя стрелка и най-горе на екрана ми пише,че търси сателити.Всичко съм го направил както пише,но...

  ОтговорИзтриване
 100. CAN'T UNLOCK MAPS USING UNIT ID 3344929422 ??? ОТ ЕДНА СЕДМИЦА СЕ МЪЧА И НЕ, И НЕ. helllllllp

  ОтговорИзтриване
 101. Здравейте,качих гармина и тръгна след дълго търсене на сателити.Трябва да имате поне 2-3 зелени чертички за да отвори картата.По бързо става с включен(подпомогнат)а-gps.
  Въпроса ми е следният?
  Някой да има упътване на български или линк защото немога да направя навигация на маршрут.
  Иначе като се движа по пътя ми показва каде се намирам но без маршрут.
  Ако някой знае как става ще съм му много благодарен.
  На Божидар Кирев огромни благодарности за изчерпателната иформация.

  ОтговорИзтриване
 102. Някой да знае упътване на български или линк.
  Ще съм му много благодарен.

  ОтговорИзтриване
 103. здравей нещо не можах сам да се орпаавя с програмата ако може да ми помогнеш на скайп: petruchi. (с точката)

  ОтговорИзтриване
 104. zdravey bojidar kirev poneje sum s nokia 5800 XM ot niakolko dena bi li ka4i obesnenieto sus snimkov material ako ne e problem za tebe 6tot i az si tursa karta za gps-a ina4e polzvaneto mu izliza mnogo skupo blagodaria ti predvaritelno.

  ОтговорИзтриване
 105. Доника: Здравейте , инсталирах си всичко но и аз имам проблем с картата ако не ви затруднявам бихте ли ми генерирали ID 3268102536,предварително благодаря!

  ОтговорИзтриване
 106. Здравей помощ относно ID генерираи ми код 2984686434

  ОтговорИзтриване
 107. Код за картата към ИД 3268102536 - -
  5RM3DGFRC8JMAFWT9ZFVEPPBX

  ОтговорИзтриване
 108. Здравейте. И аз имам проблем с картата. Ще помоля и аз за генериран кода за ID 3248354963. Благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 109. Доника: Благодаря много за кода сега ми остава да се науча да работа с програмата...хахха

  ОтговорИзтриване
 110. Valio: Здравейте , инсталирах си всичко но и аз имам проблем с картата ако не ви затруднявам бихте ли ми генерирали ID 3280967555,предварително благодаря!

  ОтговорИзтриване
 111. zdraveite Bojidar, kazvam se Mihaela. Priznavam si 4e sum pulen indqnec i bih se radvala ako mi pomognete v skype ot samoto na4alo. Kak da se svurja s vas po skype?

  ОтговорИзтриване
 112. Valio, надявам се някой да го направи вместо мен, понеже още 10-12 дни няма да имам достъп до компютър.
  Михаела, изчакайте и Вие 10-12 дни и ще опитам да помогна максимално.

  Поздрави на всички и не забравяйте да си помагате!

  ОтговорИзтриване
 113. dobre de na men zashto mi izpisva che failat ne se poddarja?molq pomagaite!!!!!

  ОтговорИзтриване
 114. az sy6ti imam vypros4e, instaliram programata i stignah do mqstoto kydeto trqbva da generate-na koda ot tools, settings i tn vyprosyt mi e kyde sa tezi tools settings pls da dadete podrobno opisanie na cqlata instalaciq kato za oligofreni kato men

  ОтговорИзтриване
 115. kato vleze6 na prilojeniq i izbere6 ikonata na garmin dava6 I Agree i posle ti se otvarq edna "strani4ka" na koqto otdolo ima 3 reda. izbira6 nai dolniq "continue" i ot tam ve4e ti se otvarq nova stranica. ima edna ikonka s gae4en kliu4....i tam sa ti settings... i na tatuk mislq 4e 6te se spravi6 sam/a. dano da sum pomognala.
  Az su6to imam problem, napravih vsi4ko kakto be6e opisano po gore, no ne mi se otvarq karta. pi6e no maps i v gorniq desen ugul ima sinio krug4e s vuprositelen. kato zarjdam garmin mi izpisva Can't unlock maps using Unit Id 3315427982. Molq pomognete i na men.
  Mihaela

  ОтговорИзтриване
 116. kak trqbva da se preobrazuva v .UNL

  ОтговорИзтриване
 117. ti si go pi6e6 kato go zapametqva6 i to si stava .unl

  ОтговорИзтриване
 118. На стъпка 5. ми дава че сертификатът е с изтекъл срок ?

  ОтговорИзтриване
 119. Абе Хора чудя се дали взима пари това нещо защото в един форум пишеше че взима.

  ОтговорИзтриване
 120. slojih karta sas moeto id napravih vsi4ko no mi izpisva no map

  ОтговорИзтриване
 121. imam nujda ot pomo6t, kak da si otkliu4a kartata?

  ОтговорИзтриване
 122. Zdravei iskam da te popitam napravih tezi 13 stapki,no nakraq kogato se startira dolu v dqsno izliza no map?Card ID e 3272475012.

  ОтговорИзтриване
 123. G-n Kirev, zavurnahte li se ve4e. Vsi4ki Vi o4akvame s neturpenie za da ni pomognete. Az ima problem s otkliu4vaneto na kartata kakto pove4eto potrebiteli tuk.

  ОтговорИзтриване
 124. здравейте, сигурно моя проблем ще ви се стори смешен но ми трябва помощ. незнам защо като стартирам "garmin exe." не ми намира картата на телефона, а в "my computer" си се показва всичко както трябва. ако някой може да помогне или да каже кво да направя, ще му бъда адски благодарен.

  ОтговорИзтриване
 125. Здравейте, имам проблем. Качих на Samsung Omnia Garmin XT, отваря и някаква карта, но като го стартирам ми иска License Key 8 char-s и не намира сателит. На настройките на GPS не ми дава опция да си избера вграден или не, а направо започва да търси и нищо не намира, така че от GPSа- файда никаква. Моля, помогнете!

  ОтговорИзтриване
 126. Страхотно обяснение! Започнах да следвам стъпките, но стигнах до точка 6.
  Стартирах Garmin и ме попита за избор на език. Избрах анлийски и натиснах Next и нищо не стана по-нататък. Не успявам да премина на следваща стъпка и само с червен бутон излизам в основното меню. Нещо не правя ли както трябва? Можеш ли да ми помогнеш

  ОтговорИзтриване
 127. kato si preimenuvate file-a SW.UNL ot kompa posle pak se obra6ta v txt,taka 4e namerete tozi file v telefona v papka garmin i ot tam go prpmenete i krai na problemite s programat,no zapo4vat sledva6tite s kartata.i na men ne mi karta

  ОтговорИзтриване
 128. Във генератора си пишете ID-номера,натискате "select map product" отивате най-долу и избирате "costom mapset" ще ви излезе едно прозорче,пишете 1204 и ок,след това натискате ДОЛНОТО "generate",копирате номера и го поставяте в папка GMAPSUPP.UNL.

  ОтговорИзтриване
 129. az napravih vsi4ko i mi tragna blagodarq za obqsnenieto

  ОтговорИзтриване
 130. имам нокиа 5800 и се опитах да си инсталирам тази програма , изпълних всичко което е описано стъпка по стъпка , но нищо не се получи нямкой ако може да ми я инсталира ,ще е най добре , аз съм от враца

  ОтговорИзтриване
 131. Instalirah wsi4ko no ne moge da nameri sputnik. Pomognrte mi

  ОтговорИзтриване
 132. Здравейте всичко ми тръгна както трябва но имам само един проблем не ми изкарва картата,дава ми бял екран и само стрялката как да реша този проблем?

  ОтговорИзтриване
 133. За намирането на спътник трябва да изчакате повече. При някои телефони необходимия период на изчакване е по-голям.

  За белия екран със стрелката..., за пръв път чувам за подобно нещо. Преинсталирайте Garmin Mobile XT. Стискам палци да се оправи!

  ОтговорИзтриване
 134. rachev съм и card ID то ми е :3307978633 ,моля да генерирате код за него. Благодаря Ви!

  ОтговорИзтриване
 135. А аз имам мн странен проблем още с стартирането на гармин не мога да избера език ..

  ОтговорИзтриване
 136. Здравейте, господин Кирев, поредният съм, който има нужда от код кореспондиращ на ID-то...ще се радвам, ако ми помогнете!
  ID 3287932558

  ОтговорИзтриване
 137. За всички, които са се сблъскали с проблема на картата която не иска да зареди ( екрана стои бял или чер и долу в дясно пише no map )се дължи на това, че устройството не си е намерило все още сателити. Оставете го за 3 - 5 минути на открито и картата ще се зареди ( на открито и без движение, GPS-a ще си намери сателити по - бързо).

  ОтговорИзтриване
 138. Проблем с картата - отклучена е но като си пусна гармин все ми изписва че няма карта? ...и има ли някав начин да спре да ми пуска bluethoot-a с 5800 съм

  ОтговорИзтриване
 139. ЗА ХОРАТА С ПРОБЛЕМА С НАМИРАНЕТО НА GPS BUILT - IN - Аз го оправих след като ИЗКЛЮЧИХ Bluetooth -a на телефона (преди това си бях пращал едни работи от един приятел и забравих да го изключа , но след като го изключих ми изписа gps built in :) )

  ОтговорИзтриване
 140. Здравеите имам проблем с инсталирането немога да открия този фаил garmin_kgen.exe за да въведа Card ID-то

  ОтговорИзтриване
 141. От Settings избираш System, избираш Remote GPS това го направих но никоде няма Use Attached GPS има само едно Pair New GPS моля да ми помогнете.Телефона ми е Нокиа N95

  ОтговорИзтриване
 142. инсталирал сам GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050
  пробвах и с GarminMobileXTforSymbianS60_41080
  пак сащата работа.влизам в Settings - Sistem -Romote GPS и ми пише Connection allowed to Garmin GPS devices only по него има едно Pair New GPS и наи отдоло в ляво Enable и в дясно Done.каква може да е причината?Моля за отговор че вече се побарках?моля ви Help

  ОтговорИзтриване
 143. А всъщност как се генерира този код за да не пита всеки как става?

  ОтговорИзтриване
 144. хмм след поставянето на картата от "рар-а" ми изписа "can't unclock maps using unit id 3294789704",то се е видяло 4е трябва да и права друг UNL file,но как да разбера кода на картата?

  ОтговорИзтриване
 145. би ли се свързал с мен ако ти е удобно skype : physiological.rhythm

  ОтговорИзтриване
 146. И аз имам същият проблем като Николай с намирането на GPS.
  "Settings - Sistem -Romote GPS и ми пише Connection allowed to Garmin GPS devices only по него има едно Pair New GPS и наи отдоло в ляво Enable и в дясно Done.каква може да е причината?Моля за отговор че вече се побарках?моля ви Help"
  Имаме идентичен проблем... Моля помогнете...

  ОтговорИзтриване
 147. еми значи аз съм инсталирал сичко проверих картата и уш е отключена апък неми се свързва със сървъра смисал пускам да тарся от адрес там и ми исписва изчакаите за да се свърже с gps и така си ми дава цял ден и ништо нестава

  ОтговорИзтриване
 148. Здравейте, инсталирах всичко по горе описуемия начин и сичко е ОК. Имам един малак проблем и незнам на какво се дължи : стартирам програмата и ми се появява белия екран с стрелка и ми пише но мап, като дам да търся в картите там ми излизат и незнайно как ми показа и каде се намирам ...
  излязох от програмата стартирах я и пак не ми показва картата на дисплея само когато дам да тирся карти тогава се показва в тази опция. Задавам улица с номер намираги но когато му дам да ме закара ми излиза белия екран с стрелката и доло ми пише но мап. ако някои може да помогне ще съм много благодарен и не съм единствения с този проблем май :)

  ОтговорИзтриване
 149. пиша пак аз с белия екран и стрелката .. оправя се много лесно :) на дисплея има за приближаване на картата и отдалечаване приближете и проблема ви е решен УСПЕХ благодаря на Божидар Кирев и на всички останали защото пак от коментарите постигнах много

  ОтговорИзтриване
 150. Здравейте,интересува ме,от къде да нарпавя Garmina да не се свързва,чрез GPRSa.Не го прави постоянно,но в дневника от време на време ми изписва за пренос на данни,което не е добре :(
  Иначе всичко си е наред :)

  ОтговорИзтриване
 151. neshto ne mi se poluchava
  uj vsichko e nared
  no postoqnno mi dava searching for satellites
  shte sym ti blagodaren ako se svyrjesh s men po skype : kpacuiui

  ОтговорИзтриване
 152. И аз съм забелязах, че периода за изчакване е индивидуален за всеки GSM апарат.
  Бъдете по-търпелив/а.

  ОтговорИзтриване
 153. Привет на автора на блога. И аз се сдобих с Nokia 5800, но за съжаление Гармин-а не мога да го подкарам. Уж правя всичко, по няколко пъти, рестарт, ъпдейт на софта на телефона и все едно и също - No GPS devices found. Try again? Не ми открива вградения гпс по незнайни за мен причини. Версията на Гармин-а ли нещо...
  Както виждам няколко човека имат същия проблем, а решение не виждам...

  ОтговорИзтриване
 154. Zdarvei,imam problem s toq Garmin.S nokia 5800 sam i se nujdaq ot malko pomo6t ot kade da vzema tozi nomer s koito da generiram kod za otkliu4vane na karta.Jiveq v usa i nqmam golqm dostap do bg saitove za pomo6t.skype mi e hosse_nl.Blagodarq predvaritelno za otdelenoto vreme

  ОтговорИзтриване
 155. Здравейте! Може да ви прозвучи малко нахално, но тъй като не сами ясни повечето неща по инсталирането на гармин на нокия 5800 искам да попитам, дали някой може да ми го инсталира и съответно коклко ще струва услугата. Всъщност май съм успяла да си инсталирам гармина, но до там! Не ми е ясно качването на карта, както и това, че не мога да намеря къде са тези Tools-Setting About- даже си признавам, че те бяха "препни камък" в цялата процедура! Е, от това се вижда, че не съм стигнала много далече!

  ОтговорИзтриване
 156. Здравеите,Божидар.Направих всичките операции както е описано в темата.Стигнах до положение
  при което програмата (устройството)работи,
  виждат се сателитите и силата на сигнала,но
  координатите са неточни и картата не се отключва.От прочетените коментари стигам до
  извода че,кода който записвам в GMAPSUPP.UNL
  файла не е правилно генериран.
  Кард ид-то ми е 3286778510.Пробвах с всички изброени кодове в коментарите,положението не се
  променя.Ако можете помогнете!

  ОтговорИзтриване
 157. Към коментарът от Неделя, 2009, Октомври 4 18:24:
  Зависи от кой град сте, а бих могъл да помогна и по Скайп примерно без да заплащате нито стотинка.

  Към коментарът от Неделя, 2009, Октомври 4 20:31: Ще Ви генерирам правилен код след около час.

  ОтговорИзтриване
 158. Ето код за Card ID: 3286778510 - M9HRC9D9VDPGVSNJT9H6F2R7H

  Успех!

  ОтговорИзтриване
 159. И аз имам същият проблем с намирането на GPS.
  "Settings - Sistem -Romote GPS и ми пише Connection allowed to Garmin GPS devices only по него има едно Pair New GPS и наи отдоло в ляво Enable и в дясно Done.каква може да е причината?
  благодаря ви предварително

  ОтговорИзтриване
 160. Здравейте, Божидар! Помогнете,че ще се гръмна вече!!! Правя всичко както трябва, генерирах си код с моето ИД, по 1204, слойих си го файла какот трябва и пак не става. Т.е. дава, че има мн слаб сигнал на гпс (1 черта) и долу вдясно с много ситни букви изписва ноу мепи това е, нищо не зарежда, просот празен екран. ИД-то ми е 3272401482. Моля помогнете!!!

  ОтговорИзтриване
 161. За проблемът с Connection allowed to Garmin GPS devices only, проверете още веднъж внимателно, дали файловете SW.UNL и GMAPSUPP.UNL наистина са именувани по този начин. Възможно е да е Windows да си е поставил .txt разширение. Почти съм убеден, че проблемът идва от там.

  За коментарът от Понеделник, 2009, Октомври 5 00:35 - Вие също провете дали няма .txt. Ако няма, то тогава се уверете, че генерирате правилно кодовете чрез KeyGen Generator-a.

  Искам да отбележа, че на хората, които са опитали всичко и не са успели да се справят, ще помагам в Скайп.
  Просто напишете като коментар Скайп името и проблемът си, а аз ще Ви намеря без да одобрявам коментара Ви.

  Бележка: Няма да отговарям на запитвания, чиито отговори се крият в статията или коментарите тук!

  ОтговорИзтриване
 162. Здравей те
  искам и аз да си инсталирам Garmin но стигам до 5. След това отидох в Приложения -> Файлове -> Карта с памет и вътре видях файл, който беше именуван GarminMobileXT.sis ДА НО АЗ ВИЖДАМ ФАЙЛ КОЙТО ЗАВЪРШВА НА .exe и немога да го отворя и ми изписва файла не се поддържа
  :((

  ОтговорИзтриване
 163. KeyGens немога да го сваля моля помогнете ми....аз съм анонимен от 13,03 часа от 05,10,2009г.

  ОтговорИзтриване
 164. Select Software Product: избирах Garmin Mobile XT и след това натиснах Generate.

  немога да го видя това къде е помогнете ми ...

  ОтговорИзтриване
 165. Обнових линкът към KeyGens. Сега трябва да можете да изтеглите пакета без проблеми.
  Относно това, че файлът завършва на .exe... почти невъзможно ми се струва, но пробвайте да смените разширението на .sis и би трябвало да е наред.

  Към последният коментар..., съветвам Ви да изчетете още веднъж статията :]

  ОтговорИзтриване
 166. Здравей Божидар аз съм Николай и всичко е супер с изключение на това, че като отворя програмата на стъпка 13 ми пише:Can't unlock maps using Unit id 2982190356.Можеш ли да ми помогнеш и ако ти трябва Cart ID да ми кажеш от къде да го видя.Мерси предварително.

  ОтговорИзтриване
 167. Николай, а как сте стигнали до стъпка 13, без Card ID?
  Върнете се на стъпка 6 и ще се досетите как да подходите :)

  ОтговорИзтриване
 168. проблема ми е решен лично от мен!ако някои има запитвания мойе да ме потарси на Skype: niki_rusia!успех

  ОтговорИзтриване
 169. Всичко точно, само че като го стартирам, ми дава, че търси GPS и после, че не е намерен, иска да ме свързва с GPS на Garmin само. Цъкам върху картата и ме праща да си купувам карта от garmin.com, която струва 99 лв... Изобщо, алгоритъмът е ок, ама някои неща не са написани като за начинаещи - кой код отива в SW.UNL и кой код отива в GMAPSUPP.UNL, един и същ ли е, ако не, дали втория е от keygen-a, където долу излиза код за отключване на картите... вече преинсталирах 3 пъти и се отказвам, че ми писна на шишарката....

  ОтговорИзтриване
 170. Може ли код за ID 3221352331 (Този код нали се замества в gmapsupp) Мерси предварително

  ОтговорИзтриване
 171. Направих всички стъпки но така и не разбрах от каде да си сжаля тази папка voice

  ОтговорИзтриване
 172. a ot kude moga da si izteglq karta na cqla evropa?

  ОтговорИзтриване
 173. здравеите,искам да попитам след като е качено всичко и картата ми излиза за колко време трябва да ми намери сателитите постоянно ми излиза натпис отгоре searching for satellites

  ОтговорИзтриване
 174. здравейте, аз съм Владимир
  след няколко безсънни нощи всичко 6 е почти....
  та ...след като се е свързал с спътници и ми показва свичко което си поискам (при офлайн режим не се свързва) след като изляза от гармин-а поглеждам в дневника на телефона и ми показва че се свързва през globul gprs internet .... и ме таксува на свалени КВ има ли някакво решение ...някой ако знае моля да сподели
  благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 175. здравейте, явно и аз имам проблем с генерирането на код за отключване на картата. ID-то ми е 3302900623. Ще съм Ви благодарна ако ми помогнете.
  Светла

  ОтговорИзтриване
 176. абе нещо не ми се получава инсталацията. имам нокия 6210 навигатор. при него програмата тръгна без проблеми. тук не иска да познае вграденият GPS и иска да работи само на пробен период.до картата още не съм стигнал.

  ОтговорИзтриване
 177. Здравей те имам същата нокиа 5800 исталирана е весия та 5.00.60 на Gagmin mobile xt,но имам проблем когато я пусна и избера адрес много време чакам да се свърже GPS даже в повечето случай не се свързва и това ме дразни много понеже за това купих тизи телефон.Купих го от М-тел,когато го пусна да търси ми изписва Awaiting Batter GPS Accracy, има моменти когато съм чакал на открито по 40мин. и нестава свързването как да отстрана този проблем и да стане по бързо свързването... Помогнете ако можете,благодаря предварително П.П. инсталирана е карта само на България

  ОтговорИзтриване
 178. От къде мога да препища "Card ID" ? Мерси предварително

  ОтговорИзтриване
 179. Много добре си обяснил...пълно и ясно.Аз всичко си инсталирах, оначе един ПРОБЛЕМ който забелязох че го има и при други,но немога да си го оправа.Изписва ми "Can`t unlock maps using Unit id 3252478359".По-горе си обяснил на други как да си го правят и пробвах така,но не става.Ако имаш идея моля помогни,ако не, моля да ми помогнеш чрез скайп.

  ОтговорИзтриване
 180. zdraveite iskam da sloja garmin na telefona no ne sam mnogo vav 4as sas teq neshta.Aparata e nokia 5800 ako nqkoi moje da pomogne davam skype jamaika252 blagodarq predvaritelno

  ОтговорИзтриване
 181. Здравейте,

  Ето решението на проблема с "no map" i "Can't unlock maps using Unit id ...." нещото което трябва да направите е следното:
  Когато генерирате SW.UNL файл-а в точка 11 от инстуркциите използвайте и долната част на keygen-a, за да генерирате и ключ за картата, който да поставите във GMAPSUPP.UNL file-a - за целта в полето "Select map product" избирате "custom mapset" и в прозорчето което се отваря въведете 1204, след това цъквате долния бутон generate и преписвате резултата в GMAPSUPP.UNL file който върви заедно с картата от стъпка 12.

  Успех!

  ОтговорИзтриване
 182. Здравей!
  Моля те съвсем накратко да напишеш няколко думи за работа с Гармин-а, с 5800 съм и не мога да се оправя. Например - как да настроя началната и КРАЙНАТА точка за навигация с колата - нещо нищо не се получава...
  Благодаря!
  pentagran@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 183. Здрасти отново. Успях да подкарам Garmin-a, но сега ми отказва да приеме номера на картата.
  Can't unlock maps using Unit ID 3287308942
  Пробвах с генератора, но и от там не иска да ме пуска :))
  Ще помоля за номер. Skype: Demetrii11
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 184. как да го инсталирам не6то нестава

  ОтговорИзтриване
 185. Здравеи Бужидаре аз сам Динко и сащо имам нокиа 5800 испалних стьпките много стрикно но и на мен ми показва но мап долу в дясно ще се радвам ако можеш да помогнеш с нещо.

  ОтговорИзтриване
 186. Здравейте.Аз инсталирах всичко и си върви на 5800 но като пробвам да го накарам да използва вградения GPS а не чрез блутут не ми излиза опцията за вградения(а ако не се лъжа модела има такъв).Дали не е изключен GPS-а ако има такава опция в менюто на телефона?Иначе мерси за статията и подробното описание на създателя и!Успех!

  ОтговорИзтриване
 187. извинявай би ли ми казал коя е версията на картата която си дал за най добра

  ОтговорИзтриване
 188. OFRM Geotrade v4.80 беше, ако не ме лъже паметта.

  ОтговорИзтриване
 189. Благодаря за отговора за картата а мога ли да пипитам с Гармин версия 50050 сме и батерията на телефона пада за отрицателно време не сме направили нещо при инсталацията ли или трябва да сменя версията

  ОтговорИзтриване
 190. здрасти божидаре , на мен Id то ми 3223707275 ако можеш да ми погонеш да си отключа картата. става въпрос за Нокиа 5800. мерси предварително.

  ОтговорИзтриване
 191. Здрасти, аз търся карта на Кипър, направил си перфектно обяснение на нещата, ама картите с какво разширение са? SD nomer 3251344283. Благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 192. Моля за малко помощ направих всички стъпки,но като вляза в Гармина,View map и ми изписва - No map. ID-3272541258 za NOKIA 5800.Благодаря предварително!!!!!

  ОтговорИзтриване
 193. Братле,GSM-ът ми е Е75 NOKIA и ID-то му е 2687574141,ако можеш да ми помогнеш с картата-ще ти бъда безкрайно благодарен!
  Предварително благодаря!

  ОтговорИзтриване
 194. Здравей те,имам малък проблем,когато влезна в Garmln и се покаже менюто в горния ляв ъгъл от ляво на Mobilе XT се показва зелена икона с лупа какво означава.Уж всичко съм направил както трябва,картата е БГ намирам се в Испания

  ОтговорИзтриване
 195. моля за малко помощ относно Garmin Mobile XT
  skype:pablo_bs777777

  ОтговорИзтриване
 196. Аз сум Боби.
  Привет на всички които се тормозят с гармина.
  Хора,след като съм качил всички фаилове,unl и за картата и за програмата,стартирам програмата без проблем,имам картата в папката гармин,но като стартирам програмата и ми дава no map...
  някои знае ли защо?
  как да го поправя?
  помогнете моля ви...
  Благодаря предварително

  ОтговорИзтриване
 197. не мога да си кача картата въпреки всички усилия,моя код е 3342079639

  ОтговорИзтриване
 198. Cant ulock maps usig uni id : 3278188107 ... Tova e id-to koeto mi pokazva v settings - about i go otklu4vqm uj generiram pravq go na unl file i nestava i mi izliza tova suob6tenie koeto napisah otna4aloto

  ОтговорИзтриване
 199. здрасти и аз съм направил всичко както си описал,но и аз като повечето потребители имам този проблем с картата :"Can't unlock maps using unit ID".2985587143-ID с нокия 5800 съм ако това е важно

  ОтговорИзтриване
 200. Zdraveite!!! Iskam da popitam zashto kogato stigna da stapka N 13 i mi dava da se svarzva s Bluetooth. Telefona mi e Nokia 5800

  ОтговорИзтриване