четвъртък, 4 юни 2009 г.

Матури 2009 - резултати(оценки). Kога?

Преди известен период от време министъра на образованието обяви, че резултатите ще излязат най-рано след 5-ти юни. Вчера реших да мина през училище, за да проверя как вървят нещата(а и да си взема последната стипендия). Разбрах, че най-късно до 12 юни резултатите и от двата изпита трябва да бъдат на лице. Нека не пренебрегваме възможността да ги пуснат точно на 12-ти юни, понеже винаги се чака последния срок. От недостоверен източник пък чух, че щели да публикуват резултатите след 12-ти. На кой да вярваш вече? Аз съм склонен да се доверя на училищния персонал, от който получих информацията, понеже сред него има и учители, които са били в София и са проверявали матурите. Това ме навежда на мисълта, че имат мъъъничко повече информация от всички останали :)
Може би преглеждането на записите от камерите(а къде бяха те?) отнема доста време. В интерес на истината в доста малко от учебните заведения имаше такива 'наблюдателни средства', но... все пак това ще е един от доводите може би, ако се отложи публикуването на резултатите.
Г-н Даниел Вълчев смята, че тази година двойките ще бъдат много повече спрямо миналата, именно поради по-сериозния контрол. Разбрах също, че МОН утре ще представи анализ на матурите, но за жалост резултатите от тях няма да бъдат публикувани.
На нас, чакащите, остава ни само да чакаме и нищо друго...

Успех на всички зрелостници при обявяването на резултатите от Матури 2009!

Ново: Ето и скала за оценяване на матури 2009
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

10 коментара:

 1. http://mon.bg/opencms/opencms/news/09-06-04_rezultati_maturi.html

  ОтговорИзтриване
 2. uspeh na vsi4ki zrelostnici,dano sme izkarali

  ОтговорИзтриване
 3. Хах, егати сериозния контрол тук има камера там няма.А оцнките ще са ниски,защото матурите бяха на много високо ниво.Недопустимо е кандидат стидентски изпит да е по лесен от матура!Министърът отново не обмисли нещата достатъчно добре!Резултатите излизат или днес, или в понеделник.

  ОтговорИзтриване
 4. Аз отидох в училище и ми казаха колко точки имам :)

  ОтговорИзтриване
 5. горния коментар беше особено безполезен.
  аз намерих това като адрес, но ги няма новите резултати там все още
  http://rezuiltati.zamaturite.bg

  ОтговорИзтриване
 6. Матурите са били на високо ниво,друг път...

  ОтговорИзтриване
 7. Зависи по какво си се явявал...

  ОтговорИзтриване
 8. Последно кога ще излязат тези оценки ... На мен матурата не ми пречи,пречи ми бавния и муден персонал от проверяващи ..Защо трябва винаги да чакат последния срок толкова ли е трудно,преглеждат и обявяват кой е минал и кой не :(

  ОтговорИзтриване
 9. Кога излизат тия резултати за септемврийската сесия,немога да намеря къде да ги проверя

  ОтговорИзтриване
 10. nqma nujda ot maturi,ili pone da sa na po nisko nivo

  ОтговорИзтриване