четвъртък, 3 септември 2009 г.

Новата АБСОЛЮТНО безплатна търсачка

Ето, че дойде и времето, в което реших да реализирам една от идеите си. Търсачка, като файловете ще се намират на собствени сървъри! Крайно време беше някой да го направи. Нима не Ви е писнало от досадните съобщения из сайтовете, където трябва да чакате определен период от време или в противен случай трябва да изпратите СМС, за да избегнете чакането при сваляне на файл? Да! Не е нещо фатално. Разбирам, че всеки се опитва да припечели, но аз почувствах, че сега е момента да се появи нещо ново, което да се опита да конкурира лидерите до момента. Доста хора ще бъдат скептично настроени, но аз ще се опитам да ги опровергая.
Преди броени минути закупих домейна, който смятам да запазя в тайна. Тази вечер започвам работа по проекта. Не знам колко време и усилия ще ми отнеме, но смятам да го реализирам! Ако има хора, които смятат, че могат да помогнат с каквото и да било, помощ не отказвам. Проекта ще включва MySQL, PHP, JavaScript, HTML и Flash(не са изключени и др.).
За сега е това. Ще Ви информирам за всяка стъпка. На тези, които ще помогнат с идеи или каквото могат - благодаря предварително!
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

10 коментара:

 1. От приятели, в последствие от доброжелатели...

  ОтговорИзтриване
 2. А ако файловете са с авторски права как ще си ги съхраняващ на сървърите без да се притесняваш, че някой светъл ден чичковци в униформи ще те навестят ?

  ОтговорИзтриване
 3. Звучи интересно, но не можах да намеря някаква поща да ти пиша. Все пак ако сериозно си се решил пиши ми някой ред на beyondeverything[at]gmail.com
  Ще се опитам да ти помогна с каквото мога.

  Пламен

  ОтговорИзтриване
 4. За да индексираш чужди сървъри трябва да имаш достъп към тях. Когато има броячи и т.н обикновено достъпа е само през сайта на собственика, ако има случайно достъп до самите файлове през http или ftp може да се направи нещо което индексира но то ще работи 1-2 дни докато собствениците на сайта не видят че някой им индексира файловете (което лесно може да се разбере) и ограничат достъпа до сървъра им от това ИП. Общо взето мисля че некомпетентен да направиш това което изкаш дори и да успееш няма да върши никаква работа.

  ОтговорИзтриване
 5. И как ще осъществиш достъпа до файловите системи на въпросните сървъри като идеята на сървърите е достъпа да е само за собствения HTML interface.

  ОтговорИзтриване
 6. Достъпът вече е осъществен. Плюс това няма да индексираме чужди сървъри, а наши, които ще ни разрешават пълен достъп до файловете.

  ОтговорИзтриване
 7. Аз съм запознат с photoshop и от части с html. Ако ти трябва помощ за проекта пиши ми на superactro@gmail.com

  ОтговорИзтриване
 8. @Ico Think
  ако файловете са с авторски права какво ти пречи да се криптират и при RQ от потребителя да се декриптират и да се предоставят на потребитела
  така на сървъра няма да има файлове с авторски права а просто разбъркан код

  ОтговорИзтриване
 9. Нищо не разбирам от повечето казани неща, но подкрепям идеята! Авторското право в този си вид е нарушение на всякакви пазарни правила...:)!

  ОтговорИзтриване