четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Котка ми се изпика на видео картата

"Котка ми се изпика на видео картата!" - Това заяви мой приятел, който работи в компютърен сервиз. И нека не говоря безпочвено, ще кача 2 снимки, които обясняват нагледно комичната ситуация.
Всичко се случва през нощта, когато в сервизът няма никой, но прозореца остава отворен, понеже е необходимо да се проветрява, а и... топли дни бяха. Оставянето на отвореният прозорец е придобит навик от лятото :)В червен кръг виждаме мястото, от което се предполага, че се е шмугнала котката. Виждате и безпомощната, нищоподозираща жертва. Не е ясно какво е правила котката в сервиза, но е факт, че й се е припикало. Имала е голям избор за място, където да облекчи нуждите си, но се е спряла точно на компютъра, който работи без да се изключва. Дали поради факта, че има вентилатор, който издава звуци ли... - не знам.


На тази снимка пък виждаме предполагаемата позиция на котката(в светло зелено), жертвата(в тъмно червено) и предполагаемата траектория на урината на котката(със светло жълтата стрелка).
Върху това съкровено място е решило да се изпишка котето, което все още не е заловено, понеже там(в радиус от 10 метра) се навъртат общо около 20 космати топки(да ме извиняват за изразя тези, които са привързани към котките).

Когато моят човек е заварил мокра тази част на видео картата, веднага е усетил какво е станало по аромата на полупрясна урина, а няма кой друг да я направи тази пакост. Опитал е да включи изгасналият компютър, но без резултат. След внимателна "промивка" на видео картата и двудневно съхнене, тя вече е наред(е, почти).
Последиците от цялата работа е това, че компютърът не иска да "заспива"(да премине в Stand by режим). Разбирам го... Как да заспи, като знае ли дали няма някой отново да реши да се облекчи върху него. Прозорецът вече се затваря, но страхът си е страх :)
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

1 коментар:

  1. Ужас... това е гадно, добре че съм на третия етаж и не ми се врява да се качи котка :D

    ОтговорИзтриване