петък, 16 октомври 2009 г.

Как да сваляме от Zamunda.net, без да ни взема съотношение(ratio)По горе показаният начин, Вие ще можете да сваляте файлове от Zamunda.NET, без да Ви отнема от съотношението или така нареченото ratio. По този начин не е необходимо да сийдвате, а може непосредствено след свалянето на дадения торент, да изключите софтуера за p2p обмен(uTorrent, BitComet и т.н.).
На клипчето виждате Transmission BitTorrent Client. Това е така, защото не използвам Windows. Цялата тази работа обаче вас не Ви засяга, понеже главната цел е да влезете в опциите на сваляният от вас торент. При повечето програми за p2p обмен е необходимо да дадете Опции/Свойства/Properties на торента, който сваляте. След това изтривате всичко след ?, което е passkey и т.н.
Трябва да знаете обаче, че също така и след това сийдването също няма да влияе на вашето съотношение. Ratio-то Ви няма да се покачва. Има и начини, по които сваляме без да ни взема, а после се качва, но все пак не целим такова нещо, а просто да сваляме, без да сме ангажирани да сийдваме.
Искам да обобщя, че съм на ясно, че сийда е хубаво нещо, което препоръчвам на всеки да прави, но има хора със слаби компютри или такива със слаба интернет връзка, на които тази статия би им била полезна. Надявам се да няма много нападки от страна на "торент маниаците". :)
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

10 коментара:

 1. Не работи бе, Божидаре!

  ОтговорИзтриване
 2. Има начин - uTorrent 1.7.7 - дърпам един торент без да почва да тегли, махам passkey-я , старт и Замундата не ми пуска нищо. Опитах с 3 различни торента. Имат си сийдъри. Някаква идея защо е така?

  ОтговорИзтриване
 3. Как така без да почва да тегли. Трябва просто да си пуснеш торента да се сваля и като стане 2-3%, триеш passkey-я.

  ОтговорИзтриване
 4. Ами това за 2-3% не си го написал никъде. Как става - натискам Stop на торента, махам passkey и след това Start на даунлоадването. Или по време на първоначалното сваляне без стопиране?

  10х

  ОтговорИзтриване
 5. Едит/ Към предишните ми въпроси още един - може ли админа /от Замунда/ да усети нещо и да се заяде, че там трудно се правят акаунти, а и IP-то ще трябва да се сменява?

  10х

  ОтговорИзтриване
 6. Това за 2-3-то процента няма нужда да го пиша. Предполагах, че ще се подразбира, но както и да е.
  А с админите едва ли ще имаш проблеми. Не си първия, нито последния, който го прилага това нещо, а и тях слабо ги интересува.

  ОтговорИзтриване
 7. off nishto ne staa darpam torenta ama .. ii daemon tulsa ne tragva tfa paa egasi neshtoto

  ОтговорИзтриване
 8. Дааа, след като тръгне, на 2-3% спираш, изтриваш паса и тръгва.

  ОтговорИзтриване