вторник, 9 март 2010 г.

Искам да Ви представя... тоалетните в детско отделение

Здравейте!
Днес искам да Ви представя тоалетните в детско отделение към МБАЛ АД- Хасково. Ако някой ме спре и ме попита как си представям тоалетното помещение в детско отделение, то бих бил категоричен: "Добре хигиенизирано помещение, което може да служи за пример!". Е, да, ама не! В МБАЛ АД - Хасково тоалетните помещения наистина са за пример, но трябва да си вземем пример, как никога да не допускаме да изглеждат тоалетните ни у дома! Това имах възможността да разбера през престоя на приятелката ми там. За "щастие"(щастие?) на нея и остават около 2 месеца и половина до навършването на пълнолетие и тя попадна именно в детско отделение.
Тя пожела да не разгласявам случая докато не я изпишат, но след като попаднах на ТАЗИ новина, нямаше как да мълча повече! Та, сподели ми тя, че тоалетните не били добре поддържани. Кофти! Да обаче аз не съм имал "щастието" да лежа в което и да е отделение, на която и да е болница(дано и да не ми се налага) и нямам представа какво може да означава точно "зле поддържана тоалетна". Помолих я да снима това, което ми описва, за да добия и аз някаква представа, понеже не мога сам да вляза до там. Тя го направи!
И мисля, че тук е момента да Ви предоставя "превъзходния" снимков материал, с който се сдобих. А ето го и самия него:
Изумително, нали?! А сега на свой ред искам да предложа на тези, които ни увеличават таксите за здравна осигуровка да се разходят по жълто-кафеникавия под и да облекчат нуждите си в тази тоалетна чиния!
Нормално ли е това според Вас и докога ще позволяваме да ни тъпчат по такъв гнусен начин?! Защо плащам здравна осигуровка? Знаете ли, че в поне 35-40% от хората, които са постъпили за лечение в някое от Хасковските отделения излизат в по-лошо състояние? Знаете ли, че същите тези хора приеха дядо ми с 1 инсулт, а го изписаха с 4?! Няколко дни след това той почина.
Не мога да разбера толкова ли е прост или вече претръпнал нашият български народ?! Защо всички обвиняват нас, младежите, че напускаме родината си?! Никой разумен човек не би си помислил, че може да изживее живота си нормално в скапаната ни държавица!

Аз няма да плащам здравните си осигуровки и ще напусна България! Където и да отида ще разказвам колко велико минало има нашата татковина и колко ужасно и мизерно настояще ни принуждава да я напускаме сега!
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

7 коментара:

 1. В Хасково не са ли почнали да стачкуват "просяците" за повече пари?

  ОтговорИзтриване
 2. Разбира се, че стачкуват! Това влияе още по-негативно на пациентите в отделенията...

  ОтговорИзтриване
 3. Стига че ще се издрайфам
  Прилича ми на филм на Пазолини

  ОтговорИзтриване
 4. Аааа, ужас!
  За тая работа няма ли чистачки?

  ОтговорИзтриване
 5. Има! Дори им се плаща за това, но те си правят барбекюта по терасите... Жалко, че нямах възможността да заснема и това.

  ОтговорИзтриване
 6. Малеееее нищо не сте видели...в АГ-то в СТара Загора....там където се РАЖДАТ децата ни да знаеш какво чудо е.... Мани мани и топла вода няма...Циганките пушат цигари в кенефа....няма да ви описвам, че ще се издрайфам.

  ОтговорИзтриване