понеделник, 14 юни 2010 г.

Колко струва да си "някой" в наши дни

Замисляли ли сте се колко струва да си "някой" в наши дни? Какво трябва да правиш, за да бъдеш уважаван и харесван от обкръжението ти, а и останалите?
Смятам да опиша успешните стъпки, на базата на лични наблюдения. Дали си струва да платиш тази цена, ти решаваш!

-=Визия=-
Нека започнем с визията. Всеки е наясно, че трябва да се поддържа, но до каква степен може да достигне тази "мания" в опитите на някои да бъдат "някой"? Не веднъж ми се е случвало да наблюдавам трагични образи, целящи да впечатлят околните. А още по-трагичното е, че май успяват.
Замислете се струва ли си да изглеждате така:или така:
а защо не и така(за момичетата):Е, това ли е цената, да бъдеш харесван, да бъдеш център на внимание?
И още по-лошото е, че това е доста често срещана визия в наши дни. Най-вероятно всичките тези хора целят това, да бъдеш "някой". А дали те самите одобряват визията си, дали не изневеряват на себе си, за да получават вниманието на околните? Може би една част от тях - да, другите вече са се самозабравили.

-=Характер(поведение)=-
Нека не забравяме обаче, че визията е определящ, но не и единствен фактор, при изграждането на мнение за даден човек. Важно е как ще се държите с хората около Вас. Какви обноски ще показвате, как ще разговаряте с тях.
"Модата" в наши дни е следната:
1. Трябва задължително да псуваш като каруцар, за да бъдеш "вървежен". Жалко е, че тази тенденция се наблюдава все по-често и при момичетата.
2. Трябва да разказваш истории за това как миналата вечер са те прибрали в РПУ-то, защото си отказал да си дадеш личната карта на "шибания ченгел", под предлог, че те мързи да си бръкнеш в джоба, за да извадиш портфейла си.
3. Не забравяй да се изфукаш снощи колко "пичета" си отрязал в бара, защото просто ти е писнало от разни "ухажорки", въпреки че най-вероятно още си девствен.
4. Бъди груб с "пичетата". Нали знаеш, че колкото повече ги "режеш", толкова повече ти се "лепят"?
5. И на 5-то, но не на последно място, не забравяй да изкараш 20-те лева от джоба си, които най-вероятно са ти за седмица-две напред и да платиш сметката си, когато си на кафе, но в никакъв случай не оставяй бакшиш на сервитьорката. Тя също е от "пичетата", които ти така целеустремено "режеш".

-=Заключение=-
Е, това е цената да бъдеш "някой" в наши дни, приятели!
Скъпо или не, Вие преценете.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

8 коментара:

 1. Много добра статия, едно гласче от мен в Свежо. Така е, по-добре да си някой, отколото никой...хаха, ебати философията. :0

  ОтговорИзтриване
 2. Може би автора на статията има предвид че младежите трябва да са с къса коса , а девойките вързани на опашка и с пола под коленете? Дали си "струва" всеки преценява сам за себе си , а ти друже звучиш като бабичките пред блока които цъкат и викат "днешната младеж ..." Хайде със здраве.

  ОтговорИзтриване
 3. плачевна работа.....

  ОтговорИзтриване
 4. Към Анонимен от 15 юни 2010 12:22:
  Не, нямам в предвид това. Аз нямам нищо против някой да бъде такъв, какъвто сам се харесва. Проблемът идва от там, че горепосочената визия едва ли не се налага от младежта. Ако не бъдеш такъв, то тогава си аутсайдер. И пак казвам, че това е моята гледна точка върху този въпрос, а и със сигурност не важи при всички. Не го приемайте толкова навътре.

  ОтговорИзтриване
 5. Браво пич ... то и аз обаждам някоя друга прическа ... но тези Фешънчета и криворазбраната ни нация води до дегредиране и аморализиране на днешната младеж. Сега е важно да си Фешънс "бретон" да дърпаш тревица и да си с големи очила :D На къде си тръгнала скъпа родино ...

  ОтговорИзтриване
 6. Целият ти пост е изключително комплексарски, още повече тея индивиди дето са на снимките, не знам как реши, че са "някой". Точно тези са аутсайдерите! И поведението, което си описал за 13 годишни неосъзнати тинейджъри ли е или?

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря за изказаното мнение. Похвално е, че в твоите очи тези са аутсайдерите.
  И да, поведението, което се описва е за неосъзнатите тийнове между 13 и ~17 години.
  Единственото жалко в твоето мнение е, че намираш избиване на комплекси от моя страна. Да, аз съм различен от описания тип хора и съм горд с това!

  ОтговорИзтриване
 8. Естествено.. това е най-срещаната визия в днешно време.. всеки 2-ри на улицата е "фешан".. всички се мислят за голямата работа, особено момичета за който мога да кажа, че определено не са..
  Ако не си такъв в днешно време те приемат за странен, и какво ли не още.. дори се подиграват, а не се видят как изглеждат те в действителност отстрани..
  От всичко най ме дразнят такива момчета, който само се фукат колко "пички" са "отрязали" в дискотеката и т.н., като те дори още са девствени (но това никой не го знае? нали се представят за голямата работа).. за момичетата просто не ми се говори..
  Особено се дразня като изляза навън с нормални хора, и примерно минем през мола до тоалетна или да си вземем нещо за хапване, и там е просто пълно с такива неосъзнатани идиоти..

  ОтговорИзтриване