сряда, 22 септември 2010 г.

Живот без електричество/интернет/мобилни телефони?

Можем ли да живеем без електричество и всякакъв вид комуникации(интернет, мобилни телефони и пр.)? На такова изпитание може би ще бъдем подложени през 2013 година. Голямо слънчево изригване може да се окаже причина за спиране на електричеството, както и на сателитните комуникации.
С този факт посочвам причината, която може да изкара много неща извън контрол, но всъщност статията не е новина, а просто размисли
и осъзнаване до каква степен сме привързани към интернет, мобилните си телефони и т.н.
Представете си живота за миг по следния начин:
1. Всички кафета, които посещавате са обгърнати в тъ
мнина, когато слънцето залезе.

2. Стаята Ви, която ще бъде озарявана само от слънчевата светлина, а не от лампата, телевизора или компютъра Ви.


3. Също така и безполезният вече, мобилен апарат.
Mobile Phone


Неща, без които не сте си представяли ежедневието си, нали? И все пак рано или късно това време ще настъпи, понеже Слънцето следва 11-годишен цикъл на висока и ниска слънчева активност. Сега то със сигурност излиза от спокойната си фаза и учените очакват значително по-голям брой слънчеви изригвания, в сравнение с изминалите години.
Дали всичко това ще се случи - не знам. Не обичам да вярвам на учените, но новината, която прочетох ме накара да се замисля какво е за мен интернет, електричеството и мобилния ми. 90% от времето ми е свързано с тях. Останалите 10% са докато спя.
Помислете и Вие над това. Не приемайте статията, не пишете коментари, как това няма да се случи и т.н. Просто се замислете бихте ли уцелели при тези условия, ако някога настъпят.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

5 коментара:

 1. За това и аз съм се замислял. Човека е интелигентно животно и бързо ще се приспособи. А и не вярвам дълго да се остане без електричество.
  Дори и да спре тока завинаги, това е добре дошло. Хората имат нужда да се завърнат към природата, да се събудят и да еволюират духовно. В момента 99% от населението на земята са зомбита, без собствено мнение.

  ОтговорИзтриване
 2. Това вече не се ли случи в Канада и САЩ преди няколко години? Хората оцеляха някак и без интернет.

  ОтговорИзтриване
 3. Е би било чудесно да си живеем като в джунглата или както е било преди разпределени на племена, но се опасявам, че по-скоро човечеството ще се избие- това ще е началната ни животинска реакция, когато бидем поставени в непривична за нас ситуация.

  ОтговорИзтриване
 4. Понякога и аз си го мисля. Толкова сме се "мобилизирали", че не е истина.

  ОтговорИзтриване
 5. На мен ми би било интересно да живея 1-2 дни без тези придобивки :)

  ОтговорИзтриване