четвъртък, 30 декември 2010 г.

Обзор за 2010 - годината на загубитеСлед като публикувах равносметката ми в бизнес план за 2010 година, която вече изтрих, понеже съм нарушил някои правила на "спонсорите" ми, реших да направя един обзор и в личен план. Не смятам да изпадам в подробности, а просто да споделя нещата, които ми се случиха през тази година.
Нарекох я годината на загубите, защото наистина загубих не малко хора от живота си. Къде скъпи за мен, къде не толкова...
Всички тези загуби повлияха отрицателно на психиката ми и бях изпаднал в период, в който всичко беше сиво. Не намирах смисъл в нищо. Нямах желание за живот. Самосъжалявах се. Все неприятни неща, които даваха отражение върху всичко, което вършех. Работа, контакти с хората и пр.
След един разговор с подходящия човек обаче, всичко си дойде на мястото. Просто разбрах, че когато един човек е останал в миналото ни, значи има причина да не е в бъдещето ни.
Вдигнах глава, съвзех се. Започнах да обръщам повече внимание на себе си и като визия, и като здравословно състояние, въобще от всяка гледна точка. Осмислих живота си, колкото и неприятен да е в момента, поради семейни проблеми. Реших, че ако продължавам да оставям нещата на самотек, няма как да се оправят. Аз съм човекът, който трябва да разреши проблемите си и да си осигури по-светло бъдеще.
И понеже вече не остана нищо, което да ме задържа в града, където живея в момента, съм решил, че при първа възможност ще се махна от тук. Ще потърся реализация извън България, както винаги ми се е искало. Не очаквам където и да е другаде, да ми разпънат червено килимче, но очаквам нещо по-добро от това, което ми се предлага тук, в родината. Дали ще се окажа прав, може би ще разберем след известно време.
Сега предстой нова, надявам се, по-добра година за всички нас. Смятам да пристъпя в нея с гордо вдигната глава и желание за по-добър живот! В оптимизма му е майката.

И понеже няма да имам възможност да пиша утре, понеже ще празнувам в Пловдив, искам от сега да Ви пожелая една наистина по-добра и щастлива 2011 година! Нека успехът Ви преследва навсякъде, а щастието да бъде неотлъчна част от Вашето ежедневие!
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

4 коментара:

  1. Весело посрещане на Новата година, Кирев! С пожелание за 3 неща. Да не забравяш, че може да си купиш много хубава къща, но домът е само един. Да не се отървеш от здраве, защото може да си купиш лекарства, но не и него. И да намериш любовта. С пари може да си купиш секс, но не и любов. И не забравяй, да посещавам Предприемач, когато оставиш Дом и Родина и заминеш на гурбет!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси за пожеланията .Нека наистина Новата Година да донесе само хубави неща за всички ни!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Само няколко дена след началото на новата година, а енергията в мен за повече работа и професионални успех напира. Пожелавам си на себе си и на вас тази енергия да не изгасва и да бъде трансформирана в доходоносни успехи!

    ОтговорИзтриване