понеделник, 11 юли 2011 г.

Пързалка пред Хасковска болница

 Докато чаках баща си пред първа поликлиника, видях, че отпред има нещо, което е там, за да помага, но всъщност е опасно за посетителите на болницата. "Пързалката" е мястото, което улеснява качването на бебешки и инвалидни колички, за да се избегне повдигането им по стълбите.
 Аз самият успях да се подхлъзна веднъж, но не успях да падна. През 15-те минути, докато чаках, още 6 човека стъпиха на "пързалката". Повечето от тях бяха възрастни. Минават по "помощното средство", защото стълбите им са високи. Опитах се да снимам някой "в действие", но прецених, че ще е по-добре да предупреждавам всеки, който се опита да мине от там, да не го прави. Въпреки това един от минувачите успя да се подхлъзне по-сериозно и остана на земята за кратко, като каза, че усетил остра болка в глезена си.

 Интересно ми е как никой не е обърнал внимание на това? Не е нещо фатално, да, но не е приятно да забиеш носа си в стълби или нещо от този род...
 На работното ми място в Слънчев бряг също имаше такива "приспособления", които помагат на майките и инвалидите, но върху тях имаха постлани и залепени нещо като пътечки, предотвратяващи хлъзгането.
Няма да е зле и местните лица, които отговарят за поддръжката на сградата, да помислят за нещо подобно.
Гласувайте за блогчето ми в BGTOP.

1 коментар:

  1. Уви понякога направата на нещо подобно от хора които не са в тази ситуация е причината да гледаме подобни абсурдни изпълнения.

    Макар, че не е трудно човек да се досети, че на подобни пътеки се правят леко наръбени за да не се хлъзгат и евентуално колелата на средството да зацепват по-добре, понеже ако един човек в инвалидна количка, която управлява сам едва ли ще може да се качи по това нещо.

    ОтговорИзтриване